В този ред на мисли, дилърът ме предупреди при предаването на автомобила да внимавам да не остана без бензин, защото в противен случай не мога да я запаля и трябва да викам механици от Тойота да ме запалят... Каква е логиката за това (освена ако естествено и батерията е изчерпана и съответно електромоторът не може да завърти ICE-то)?slowtraveler написа:...А съпругата на приятел с Лексъс на няколко пъти е оставала без ток и не е имало проблем (освен срама - хибриден лексъс да иска ток от голф-дизел).
Защита против кражба - Prius XW20 2007
- Рошко
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 3 пъти
- Обратна връзка:
Re: Защита против кражба - Prius XW20 2007
-
- Получена благодарност: 1 път
Мерси за клипа колега. Абсолютно същия звук издава и двигателя на моят Приус. Клапаните на тези двигатели не са с хидравлични повдигачи и трябва да се регулират през определен период и е възможно шума да намалее. Това ще го погледна по-нататък.BOz написа:1.6 VVT-i написа:BOz написа:Направих клип, за да видиш как трябва работят тия Приуси. Нарочно го направих веднага след старта, за да видиш изменението на звука на двигателя, след като влезе в работен режим. На 28-тата секунда на клипа се чува очевидната промяна, точно когато вариатора променя газоразпределението: https://www.youtube.com/watch?v=xfpyX4fUyKQ
Иначе паркинга е сигурен. Отвсякъде е заграден и през нощта се заключва. Има и камери. За да ми откраднат колата трябва да утрепят пазача или той да е в комбина с крадците. Не ми се вярва някой да тръгне да краде такава кола.
Днес ще мина да платя еко-таксата и ще видя какво е положението с номерата в момента.
На мен това с табелите ми звучи нереално. В нормална държава би трябвало да хвърчат оставки за това нещо.
- BOz
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 199 пъти
Споко, не е от клапаните това. Казах ти, че е от вариатора. И през диагностика може да го симулираш това.
Най-лесно е да видиш предварението като включиш на задна, докато колата е студена и двигателя работи насилствено, или нямаш батерия.
Когато си на Д, газоразпределението е такова, че двигателя да засмуква най-малко въздух и да е най-олекотен от към работа на празен ход с цел пестене на гориво.
Когато двигателят работи и включиш задна по принцип трябва да изгасне. Но ако е много студен или нямаш никаква батерия, то може и с включен двигател да караш на заден ход. Точно тогава вариатора променя газоразпределението с цел двигателя да влезе в по-мощен режим, за да започне да прави ток, който се използва за движението, а не да дърпа от батерията. Това са ми наблюденията и за това ти ги споделям да не се шашкаш излишно.
Най-лесно е да видиш предварението като включиш на задна, докато колата е студена и двигателя работи насилствено, или нямаш батерия.
Когато си на Д, газоразпределението е такова, че двигателя да засмуква най-малко въздух и да е най-олекотен от към работа на празен ход с цел пестене на гориво.
Когато двигателят работи и включиш задна по принцип трябва да изгасне. Но ако е много студен или нямаш никаква батерия, то може и с включен двигател да караш на заден ход. Точно тогава вариатора променя газоразпределението с цел двигателя да влезе в по-мощен режим, за да започне да прави ток, който се използва за движението, а не да дърпа от батерията. Това са ми наблюденията и за това ти ги споделям да не се шашкаш излишно.
Разход на хибрид-> 
Разход на дизелов автоматик ->

Разход на дизелов автоматик ->

-
Ясно. Ще го пробвам това като му сложа обратно бушона на EFI-то.BOz написа:Споко, не е от клапаните това. Казах ти, че е от вариатора. И през диагностика може да го симулираш това.
Днес платих екотаксата и минах през гишетата дето дават заявление за регистрация. Нямаше никакви хора и стана много бързо. Табели няма, така че колата ще стои на паркинга известно време. Добре че имам и други коли и не е проблем, че не мога да си карам Приуса.
-
Колата вече е регистрирана и днес и навъртях 200км, 150км от които по магистралата. Средният разход за тези 200км беше към 5.1/100, но по магистралата съм карал със 140-150 и за кратко и тествах макисмалната скорост. По равно вдига 170 по GPS. На километража показва 180. На баирите умалява и скоростта пада на 160. В диапазона 80-120 има добро ускорение за изпреварване. Двигателя се чува само докато ускорява. Като се стабилизира на определена скорост, не се чува работата му.
На първо време ще сменя маслото на двигателя и ще почистя вентилатора който охлажда хибридната батерия. По-нататък ще погледна маслото на трансмисията и охлаждащите течности на двигателя и на инвертора.
На първо време ще сменя маслото на двигателя и ще почистя вентилатора който охлажда хибридната батерия. По-нататък ще погледна маслото на трансмисията и охлаждащите течности на двигателя и на инвертора.
- batececo
- Благодарил/а: 365 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
Според вас на нов автомобил ще се съгласят ли да монтират щит против кражба? (без да пада гаранцията)
- Прикачени файлове
-
- IMG_0504_Watermarked.jpg (150.18 KiB) Преглеждано 1605 пъти
-
- IMG_0510_Watermarked.jpg (91.24 KiB) Преглеждано 1605 пъти
-
- IMG_0625.jpg (112.2 KiB) Преглеждано 1605 пъти
-
- IMG_0626.jpg (89.98 KiB) Преглеждано 1605 пъти
-
- IMG_0634.jpg (136.74 KiB) Преглеждано 1605 пъти
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Няма как да получиш точен отговор тук. Най-точният отговор ще получиш от представителя на марката - от него зависи какво ще реши.
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008