Мнение
от mapamop » 18 Сеп 2023 12:13
4 кори на Авенсис Т25, или Корола-Версо ~2005-2008 слизат за общо около 40 минути от вратите. 3 винта са и щипки които се разкопчават буквално с голи ръце. Корите на тая Корола от подписа ти са много подобни, да не кажа същите като на преди упоменатите модели, така че да кажем че отнема час за свалянето им.
Почистването на старата лепка със разредител и пистолета за горещ въздух да отнеме 2 часа, 3 да са със моткането за ФаФли,Цигари, кафета и т.н.
Още 1-2 часа "труд и творчество" да се налепи новата леплива гняс и найлона, заедно с изрязването с ножичката. Пак е включено плюнченето, цигари, ФаФли, кюфтета и каквото ти душа пожелае.
Още 40-50 минути за 4 врати да им се върнат обратно корите. Слагам малко повече време че ми отнема време да улуча отвора в канала за видиите под дръжката.
Това за сам човек излиза 6-7 часа, като са сметнати със много широка резерва.
За двама човека реално не би трябвало да отнеме повече от 2-3, нека да са 4 часа. Предполагаемо ще има двама да режат с ножичката и макетния нож. Точно корите, които те плашат толкова много отнемат най-малко време. На всичкото отгоре има поне 100 резултата с клипове в тубата как се махат - трябва си много талант да се обърка нещо.
Аз не бих дал пари за тая дреболия, която може да се изчеше за един следобед, в стегната програма, пред блока.
Материалите в много тежкия и скъп случай едва ли ще надхвърлят 30-40 лева примерно. Пак съм смятал със много широки пръсти, че една тубичка бутилово лепило е 13-14 лева на Практикер и ще остане много от нея, ако се действа внимателно. Битумната лента по спомен е 22-23 лева (скъпо!). Недостатъка на бутила в тубичката е че му трябва време да съхне, докато лентата не изисква такова време. Бутила трябва да се чака да хване стабилно за да може да не се мести лайнона докато се реже с макетния нож и/или ножичката. Но пък са си 10 кинта за ФаФли...
Моето мнение си е, че е смехотворно упражнение и пари над 10-20 лева за труд си е разхищение. Даже и те ми се виждат много, че съм "циция".
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
Не отговарям в теми, в които не съм задал въпрос.
Не отговарям на лични съобщения.