От Хюндай към Тойота?
-
От Хюндай към Тойота?
Здравейте,
Имам следната дилема. Взех на жена ми Хюндай И30, 1.6 бензин, 126 кс, 2011 (води се фейслифт). За съжаление не тестваме колата преди покупката (голяма глупост) и сега след около 4к километра установихме два сериозни минуса:
1. Возията й е отвратително твърда
2. Над 100 км в час е шумна
По втората точка мога да кажа, че колата е с 5 скорости и явно заради по-високите обороти (на 120 е около 3600 оборота) и кофти обезшумяването, в купето е некомфортно шумно.
Въпроса ми е, ако я сменим с Аурис 1.6 или 1.8 бензин (гледам фейслифтови 2010-2012г) би ли имало подобрение по тези 2 точки? Не съм се возил на Аурис, но знам, че са с 6 скорости. Поне би трябвало да върви на по-ниски обороти. Въобще комфортна ли е колата за дълъг път? Предполагам 1.8 е по-разтоварения двигател.
Благодаря предварително!
Имам следната дилема. Взех на жена ми Хюндай И30, 1.6 бензин, 126 кс, 2011 (води се фейслифт). За съжаление не тестваме колата преди покупката (голяма глупост) и сега след около 4к километра установихме два сериозни минуса:
1. Возията й е отвратително твърда
2. Над 100 км в час е шумна
По втората точка мога да кажа, че колата е с 5 скорости и явно заради по-високите обороти (на 120 е около 3600 оборота) и кофти обезшумяването, в купето е некомфортно шумно.
Въпроса ми е, ако я сменим с Аурис 1.6 или 1.8 бензин (гледам фейслифтови 2010-2012г) би ли имало подобрение по тези 2 точки? Не съм се возил на Аурис, но знам, че са с 6 скорости. Поне би трябвало да върви на по-ниски обороти. Въобще комфортна ли е колата за дълъг път? Предполагам 1.8 е по-разтоварения двигател.
Благодаря предварително!
- Митхат
- Автомобил: E38
- Благодарил/а: 46 пъти
- Получена благодарност: 132 пъти
От Хюндай към Тойота?
Според мен...двете коли са почти еднакви,с еднакви ," проблеми",
И двете са с еднаква возия и шум.
НЕ са лимузини,а са в средният евтин клас.
И двете са с еднаква возия и шум.
НЕ са лимузини,а са в средният евтин клас.
- WoLF
- Благодарил/а: 687 пъти
- Получена благодарност: 271 пъти
От Хюндай към Тойота?
И според мен разликата в двете коли точно по тези две точки не е достатъчна, че такава смяна да си струва.
За щума няма много какво да се направи за нормални пари, но возията може с по-високи гуми да се поомекоти. Лично аз винаги минавам колите си на най-малката джанта, в която ще влезнат предните спирачни апарати. Така си ескплоатирам автомобилите, че за мен това има логика.
За щума няма много какво да се направи за нормални пари, но возията може с по-високи гуми да се поомекоти. Лично аз винаги минавам колите си на най-малката джанта, в която ще влезнат предните спирачни апарати. Така си ескплоатирам автомобилите, че за мен това има логика.

-
От Хюндай към Тойота?
Благодаря на дотук включилите се!
Подозирах, че ще има такива мнения. Относно предложението на колегата "Wolf", колата е с 16ки летни и 15ки зимни джанти - разликата в комфорта е точно никаква.
Много ме е яд, защото колата сме я избирали по много критерии, които реално смаляват избора до 2-3 марки/модели. А не мога да разбера защо аджеба инженерите са направили твърдо окачване на компактна семейна кола - това не е автомобил за Нюрбургринг. Скоро приятел ме вози на Нисан Микрата - ми честно и тя има по-добра возия...
Подозирах, че ще има такива мнения. Относно предложението на колегата "Wolf", колата е с 16ки летни и 15ки зимни джанти - разликата в комфорта е точно никаква.
Много ме е яд, защото колата сме я избирали по много критерии, които реално смаляват избора до 2-3 марки/модели. А не мога да разбера защо аджеба инженерите са направили твърдо окачване на компактна семейна кола - това не е автомобил за Нюрбургринг. Скоро приятел ме вози на Нисан Микрата - ми честно и тя има по-добра возия...
- WoLF
- Благодарил/а: 687 пъти
- Получена благодарност: 271 пъти
От Хюндай към Тойота?
Ако всичко по окачването е оригинално и здраво, остава да са гонили цена и/или младежка аудтория със състезателни напори 

- Митхат
- Автомобил: E38
- Благодарил/а: 46 пъти
- Получена благодарност: 132 пъти
От Хюндай към Тойота?
Защото по белите държави пътищата са асфалт,равен,без дупки и се кара добре,тук е жунгла.
-
- Благодарил/а: 177 пъти
- Получена благодарност: 116 пъти
От Хюндай към Тойота?
Аурис 1,6 е също шумен в купето. Евентуално Корола Е15 е малко по-добре (поради факта, че задният мост не е директно в купето, както е при хечбека). Да, ако намериш такъв Аурис с 6 скорости, ще е на по-ниски обороти на магистралата. А 1,8 ще е най-добре, но се намират много трудно. Возия не очаквай каква да е и от Аурис.
Toyota Corolla 1,6 Valvematic 2012 Luna Navi-> ех
Toyota Avensis 1,8 Valvematic 2017 Elegance MT
Lexus IS300h 2020 Luxury Line -> https://www.spritmonitor.de/de/detailan ... 07509.html
Toyota Avensis 1,8 Valvematic 2017 Elegance MT
Lexus IS300h 2020 Luxury Line -> https://www.spritmonitor.de/de/detailan ... 07509.html
- Ивайло Димов
- Автомобил: Seat Toledo1,8 20V AGN
- Благодарил/а: 162 пъти
- Получена благодарност: 154 пъти
От Хюндай към Тойота?
Не очаквай от коли нисък клас според европейските стандарти да предлагат комфорта на MB,BMW или Лexus u Infiniti .При средна цена аколо 25 хил евро i30 и Аурис са конкуренция на Дачия.
- Ивайло Димов
- Автомобил: Seat Toledo1,8 20V AGN
- Благодарил/а: 162 пъти
- Получена благодарност: 154 пъти
От Хюндай към Тойота?
Карам няколко служебни ве сладкиш.Не разбра ли че не си мой тип ,съжалявам не мога да отговоря на чувствата ти 

- TATI
- Благодарил/а: 22 пъти
- Получена благодарност: 163 пъти
- Обратна връзка:
От Хюндай към Тойота?
Малко почивка на темата, за да утолите страстите си!
Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic