Въпрос за VVTi и АГУ

Аватар
nasco

Въпрос за VVTi и АГУ

Мнение от nasco » 14 Апр 2005 12:56

Здравейте на всички Фенове ;)

Имам въпрос свързан а слагане на АГУ на двигател VVTi.

Знае ли някои и дали може да се монтира на този джигател и какав модел ?

Знам че повечето хора смятат че АГУто влошава динамиката, създава различни проблеми и т.н.
Предишната ми кола беше моноинжекция с АГУ и няамах никакви проблеми, а и при сегашните цени на бензина и тенденциите за продължаващо поскъпване сериозно се замислям за АГУ.

Четох в интернет мнения че трябва да е газов-инжекцион - те са по скъпи 1800-2000лв., но по мои сметки дори и такъв тип уредба ще и избия цената до 1 година.

Попаднах на коментар, че на VVTi поради спецификата на отваряне на клапаните не можело да и се сложи АГУ защото бързо прегаряли самите клапани.

Моля за вашето мнение, ако имате опит с АГУ и VVTi или имате познати които имат такава - има ли проблеми ...

Не искам да знам дали ще ми се ми намалее мошноста, дали колата ми ще стане по тромава, а само дали АГУто може да предивика проблеми в двигателя.

Благодария

Edit: става въпрос за стандартна АГУ (пропан-бутан, не на метан)
Последно промяна от nasco на 11 Юли 2005 18:31, променено общо 1 път.

Аватар
punkara

Re: рапрос за VVTi и АГУ

Мнение от punkara » 15 Апр 2005 15:22

nasco написа:Попаднах на коментар, че на VVTi поради спецификата на отваряне на клапаните не можело да и се сложи АГУ защото бързо прегаряли самите клапани.
spored men, sam si si nameril otgovora na vuprosa! ako za 1 godina izbiesh i cenata na klapanite, butalata, i glavata na dvigatelyat ti, kupuvai! wacko.gif

Аватар
nasco

Мнение от nasco » 15 Апр 2005 19:23

@punkara - 10x за мнението, аз за това все още не съм сложил, търся някой с опит в АГУтата или VVTi двигателите или Някой който има сложена на такъв двигател. Естествено че няма да сложа ако не съм абсолютно убеден че няма да прецакам положението ;) Интересното е че съм виждал Такси като моята Королла с АГУ (имаше накраиник за зареждане на задната броня) Обаче не съм го срещнал пак да го спра и да го поразпитам
Преди
Corolla 2002 1.6VVTi Linea Sol
Corolla Verso 2006 1.8VVTi Linea Sol
Prius 2008 TSpirit,RHD
BMW 520d F10 2011 Auto,RHD

Сега
BMW 520d F11 2011 Auto, Top of the range,RHD
Toyota Verso-S 2011 TSpirit Auto+Paddle Shifts,Panoramic Roof,Rev Camera,RHD

Аватар
Lubo_car
Обратна връзка:

Мнение от Lubo_car » 17 Апр 2005 23:19

nasco, razpitax pri na6te gazadjii det se zanimavat s takiva ne6ta ot pone 15 godini, te sa specialna sekciq kym texni4eskiq universitet tuk vyv Varna, kazaxa s dve dumi, 4e nqma da ima6 problemi, no trqbvalo specialen gazov injekcion na cena 2200 leva s montaja s neznam si kakvi emulatori i taka natatyk, dva 4asa mi govorixa po temata. kazaxa o6te i , 4e pri vsqkakyv drug tip agu rezultata 6te e otricatelen. sydeiki po opita im i profesorskite im zvaniq az li4no bix im vqrval, no neznam za6to ne si zadade6 vyprosa zaslujava li si investiciqta sled kato ne vqrvam kolata ti da xar4i nad 8/100 gradsko?!?!?
VRC-VarnaRacingClub 2001
Mazda RX-7 FC TII
0899-87-86-88

jamie

Мнение от jamie » 18 Апр 2005 12:12

Аз досега газаджия който да ти гарантира целостта на мотора не съм виждал - но примери за преебани двигатели имам достатъчно (БедДог също е опарен). Проблема не е в самата газ, а в некадърниците.

Аватар
Xeku
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Xeku » 18 Апр 2005 13:47

Проблема не е в самата газ, а в некадърниците.
Точно така е! Важно е да не попаднеш на майстор с прекалено голямо самочувствие, който никога през живота си не е казвал: "Това не мога да направя!". Всеки ще ти каже, че няма да има проблеми нито за двигателя, нито за елетрониката, нито за ускорението, нито за разхода, миризмата, стартирането на двигателя в топло или студено време... Нека ти се даде поне едногодишна гаранция, не само на газовата система, но и на останалите неща по колата, които могат да пострадат от некадърно сложена инсталация. Знам, че говоря за невъзможни неща, но не трябва рискът да е само за твоя сметка!

Аватар
nasco

Мнение от nasco » 18 Апр 2005 14:26

10x @Lubo_car ;)

да градско ми дава около 8/100 , извънградско 5.5 -6/100
карам доста и градско и извън градско. Градското ми е повече, така че да кажем средно да ми гори 7/100. За газовите нжекциони съм чувал, че колкото гори на бензин толкова ще е и на газ, както и че мощността не пада толкова много. Направих си простата сметка:

правя по около 25000км на година

25000 * 7/100 * 0.76 = 1330лв.
25000 * 7/100 * 1.68 = 2940лв.

2940лв - 1330лв = 1610лв на година.

Тези системи за които говорим струват 1600 до 2000 лв. значи след година - година и нещо, ще си я изплатя и ще започне да ми спестява разходи :)

Но незнам мога ли да рискувам sad.gif , ако изгорят клапаните, както каза @punkara
klapanite, butalata, i glavata
:(

Незнам...... още не мога да се реша :( , май по-добре е да си я карам на бензинче
Преди
Prius 2008 TSpirit,RHD

Сега

Гост

SAMO BENZIN

Мнение от Гост » 19 Апр 2005 03:37

nasco написа:10x @Lubo_car ;)

да градско ми дава около 8/100 , извънградско 5.5 -6/100
карам доста и градско и извън градско. Градското ми е повече, така че да кажем средно да ми гори 7/100. За газовите нжекциони съм чувал, че колкото гори на бензин толкова ще е и на газ, както и че мощността не пада толкова много. Направих си простата сметка:

правя по около 25000км на година

25000 * 7/100 * 0.76 = 1330лв.
25000 * 7/100 * 1.68 = 2940лв.

2940лв - 1330лв = 1610лв на година.

Тези системи за които говорим струват 1600 до 2000 лв. значи след година - година и нещо, ще си я изплатя и ще започне да ми спестява разходи :)

Но незнам мога ли да рискувам sad.gif , ако изгорят клапаните, както каза @punkara
klapanite, butalata, i glavata
:(

Незнам...... още не мога да се реша :( , май по-добре е да си я карам на бензинче
kolega,vse pak kara6 kola za blizo 30000lv.,mislia 4e tya pobalgaryavania sa absol.bezmisleni!!!!az moita corolla,kadeto e na 18 godyny,ya karam samo na 95h,a ty sy re6ava6,kolko shte spesty6,y za smetka na kakvo!!!mene mi e ynteresno da mi obyasnat tya veliki maystory kak postygat ednakav razhod na benzin i gas.az sa6toto go kazvam i na teya s dizelite.dizela y gasta sa edin kompromis--ne moje hem da ty e evtyno goryvoto,hem da ty varvy dobre kolata,hem da pesty6--vsy4ko e edyn goliam kompromis.imam edyn pryatel,kara edna nemska bangya--audi b-4 2.0,i i slaga gazov ynjectyon za 2200leva,i mu vikam,koga 6te yzbye6 tya pary be 4ovek,i mu kazali 4e shte mu har4y kolkoto na benzyn,tolkova y nagas,iskam da ya vydya taya rabota kak 6te stane.a za taxito-corolla,koeto sy vydyal na gas,e estestveno 4e shte kara na gas,6toto ina4e ne mu se vrazva dobre smetkata,ay toy varty tolkova kilometry 4e shte ya yzbye taya uredba,ama samo edyn klapan da yzgory,ebaty y smetkata ot taya gas--v tm-auto "rejat glavy".NEKA DA NAPRAVYME SEGA EDNA PROSTA SMETKA:1)cenata na gasta ne sedy zakovana na 75 st.,a se dvyjy mejdu 70st.--1lv.,gore-dolu,vzavisimost ot sezona!!taka e y s cenata na benzina--mejdu 1.40lv do 1.70lv.razlikata e yavna,no pry balgarskata gas,koiato po-skoro e shliokavica,razhoda nikoga niama da ty e kato na benzin--ska4a s 1-2 litra!!!taya skapana gas zatla4va fyltry y membrany,koyto sled opr.vreme tryabva da gy smenya6--tova sa konsumatyvy--pary za membrani,pary za maystory!!2)poneje gasta e po-kapryzna,6te se naloji i po-4esto smenyavane na vazdu6en fyltar,za da ne ska4a razhoda,i da varvy dobre....1. 25000km.na god.--razhod na benzin--8/100,prycena sredno 1.55lv.--8go umnojavame po 1.55=12.4lv/100km.,pravime drugyte yz4yslenia i izliza3100lv/25000km. 2. 25000kmna god.,razhod na gas --10/100,pry cena sredno 0.80lv.--umnojavame 10 po 0.80 i polu4avame8.00 leva /100km.,pravyme drugyte yz4yslenia i izliza2000leva/25000km...zna4y yzbyva61100leva na godyna,ot koyto izvajdame pone 100lv.,za gazovi konsumatyvy--1000lv na god yzbyva6.--gazovya injekcion ty yzliza 2200lv,butylkata 300 nyakade--2500lv.,t.e 2.5--3 godyny tryabva da sy yzbyva6 paryte,i sled tova po4va6 da pe4eli6.razbyra se ako nyama6 nykakvy problemi sas motora ili upravl.elektronika,svarzani s polzvaneto na gas!!!nay--dobre e da se kara kolata,taka ,kakto e yzkarana ot zavoda,yaponskite injenery ne sa po-glupavy ot nas,ta ne yzkarvat ot zavoda toyoti,ekipirany s gazova uredba,SYGURNO IMA ZASHTO.uspeh. :thumbsup:

b_d

Мнение от b_d » 19 Апр 2005 09:45

Spored men istinata e po-sredata. Az lichno ne vijdam problem pri CHITAVO postaven gazov injection. Problema e kolko gazadjii shte ya postavyat chitavo. Kolko ot tyah shte poznavat dvigatelya da toyota dostatachno dobre, za da ne *zaserat* neshto?
Inache moya mercedes 124 e s gazov injection i sam dovolen. Ot druga strana toyotata beshe s gaz i kato ya kupih ya mahnah.
Fakt e, che gazta e po-evtina. Fakt e, che ima chitavi gazovi sistemi. Fakt e, che ima nekadarni gazadjii. Poslednoto e osnovniya problem!!!

Kolkoto do tova kakvo sa mislili Yaponskite injineri - ima honda na gaz fabrichno...

Аватар
nasco

Re: SAMO BENZIN

Мнение от nasco » 19 Апр 2005 10:47

Anonymous написа:kolega,vse pak kara6 kola za blizo 30000lv
е чак пък 30000лв. :) нова 02.2002 струваше 22к в кеш, а с лизинга 25к. Сега цената и е някъде 12-13к

Но както и да е, спокоино - почти съм разубеден от АГУ-то ;) поне за сега нямам да слагам, но давидим как ще върви цената на бензина, чух слухове от които ми настръхна косата :(
Преди
Prius 2008 TSpirit,RHD

Сега

ToyotaFan

Мнение от ToyotaFan » 19 Апр 2005 11:04

nasco написа:
Anonymous написа:kolega,vse pak kara6 kola za blizo 30000lv
е чак пък 30000лв. :) нова 02.2002 струваше 22к в кеш, а с лизинга 25к. Сега цената и е някъде 12-13к

Но както и да е, спокоино - почти съм разубеден от АГУ-то ;) поне за сега нямам да слагам, но давидим как ще върви цената на бензина, чух слухове от които ми настръхна косата :(
Cenata na benzina e v prjaka zavisimost ot cenata na petrola na borsite v New York i London... petrola padna ot 58$/barel do 50$/barel, a ima 2 protivopolozhni mnenija za tendenciite prez godinata, ednite smjatat, che shte se kachi do/nad 60$ i drugi, koito smjatat, che shte padne do/pod 40$ !!! T.e. ne mozhe da se slushat "sluhove", a prosto si sledi cenite na petrola !

Аватар
Lubo_car
Обратна връзка:

Мнение от Lubo_car » 19 Апр 2005 20:43

az ne kazvam , 4e tezi xora s koito govorix sa nai-velikite maistori, az kazvam samo , 4e sa 60 godi6ni profesori koito slagat vsekidnevno gazovi sistelmi ot 15 godini, a i smeq da tvyrdq i pove4e, li4no sym bil svidetel kak slagat gazovi ( neznam dali injekcion ili normalni) na koli ot ranga na A8-ci s klasi i 7-ci i pro4ie, imam poznati s takiva koli koito NQMAT problemi s kolite si, i taka natatyk zatova kazax tova ne6to i zatova gi pitax za "dilemata" na kolegata....a otnosno razxoda absolutno sym ubeden, 4e razlika nqma , ili ako ima e pod polovin lityr na 100km. Za6to mislq taka? Emi imam dva poznati, ediniq s Espace 2001 godina, drugiq s Vw Sharan i dvamata xodqt vsqka sedmica s xora i platforma za koli v Avstriq i Germaniq ( i Italiq de) , i dvamata karaxa 1-vo na benzin pyrvite nqkolko kursa, posle na gaz , ama s gazovo za 450 leva, i nai-nakraq i dvamata slojixa tozi gazov injekcion. Rezultata e pravo proporcionalen v polza na injekciona, na benzin im xar4e6e okolo 14-15, s normalno gazovo okolo 17, a sega s injekciona pak 14. Razlikata v cenata e ogromna, v smisal, 4e s tozi injekcion kolite im vyrvqt po absolutno sy6tiqt na4in po koito i na benzin i xar4at po absolutno sy6tiqt na4in. Moga da vi dam telefonite im poneje govorix dneska i s dvamata, ediniqt dori se pribra dneska sutrinta ot Avstriq, tova mu e 3-ti kurs s tozi injekcion i mnogo mi se kefe6e. A otnosno vvt-i i istinskite maistori, tova koeto na men mi kazaxa e, 4e poemat garanciq na vsqka edna 4ast koqto se razvali vslqdstvie ot gazoviq injekcion. Sega kakvo te razbirat pod "razvalqne vsledstvie na nego" , az nemoga da kaja, prosto citiram xorata.
VRC-VarnaRacingClub 2001
Mazda RX-7 FC TII
0899-87-86-88

Аватар
nasco

Мнение от nasco » 19 Апр 2005 22:19

ToyotaFan написа:Cenata na benzina e v prjaka zavisimost ot cenata na petrola na borsite v New York i London... petrola padna ot 58$/barel do 50$/barel, a ima 2 protivopolozhni mnenija za tendenciite prez godinata, ednite smjatat, che shte se kachi do/nad 60$ i drugi, koito smjatat, che shte padne do/pod 40$ !!! T.e. ne mozhe da se slushat "sluhove", a prosto si sledi cenite na petrola !
Незнам от какво зависи цената на петрола на борсите, но според експерти края на перолната ера е съсвм близо. Има 2 типа експерти така да се каже "Оптимисти" и "Песимисти". Според песимистите петролни залежи има само за около 20 години. Според оптимистите - за около 50 - като в последните няколко месеца последните преосмислят позицията за около 35-40 години. Но всички са единодушни, че не трябва да се изразходи напълно, а да има залежи които да се оставят за идните поколения, като с научна цел така и за различни медикаменти и незаменими продукти получажани от перола. За тази цел се обмисля се мораториум върху добива и проекти как да се запазят част от залежите. Смятате ли, че при това положение петрола ще пада като цена ? Не случаино американците водят вини в залива и не доразработват своите петролни находища а се мъчат за изхабят чуждите, така ще притежават силен финансово-икономически лост и от там и власт.

Както и да е wink.gif да се върне на темата - ще си карам на бензин докато мога пък после ще му мисля

@Lubo_car доколкото съм запознат двигателте на Espace 2001 и Vw Sharan не са с технология за промемлито време на отваряне на клапаните като VVTi на Тойота (не смея да твърдя, че рабирам от коли - техически погледнато, но явно знам каква марка да карам cool.gif ) Мисля, че съм чел някъде че BMW имат някъва подобна разработка, но за Sahran и Espace не съм чувал - може и да бъркам
Преди
Prius 2008 TSpirit,RHD

Сега

Аватар
punkara

Мнение от punkara » 20 Апр 2005 01:03

nasco написа: Има 2 типа експерти така да се каже "Оптимисти" и "Песимисти". Според песимистите петролни залежи има само за около 20 години. Според оптимистите - за около 50 - като в последните няколко месеца последните преосмислят позицията за около 35-40 години.
hahaha, tova me ucheha v uchilishte, predi 16 godini, kato tvurdyaha che nai-kusno 2007-ma, shteli da svurshat zalezite...
nyama nishto takova, dali petrola shte produlzi da e glaven resors na energiya i surovina za mnogo drugi produkti, zavisi ot samiyat business! edva kogato te se preustroyat na drugo gorivo, chak togava shte mineme na nego... az ne vizdam v sledvashtite 100godini tova da stane! ne sa samo kolite i transporta...
ima mnogobroini inovacii, koito prosto ne se vnedryavat, zashtot shte navredyat na golemi bisnesi, toest na svetovnata ikonomika. mislya che oshte prez 50-te godini byaha izmislili magnitnoto poloe za dvizenie (tip kato vuv filma zavrushtane v budeshteto II, kogato picha si imash edin skate board bez kolela) ta predstavete si, kakvo shte nastane ako izvednuz veche nyama nuzda ot gumi i djanti?
kolko petrol shte se spesti, shte ima da izsledvat i prez idnite eri... ama ne stava...
nyakoi ot vas sigurno pomnyat, kraya na 80-te godini edin Bulgarin beshe izmislil nyakakva formula da se gori vodata, da po televiziyata go davaha, kude se izgubi toya chovek ne se znae, nito puk formulata mu, ako beshe ya ostavil, ViK shtyaha da stanat nai-bogatata kompaniya na sveta tongue.gif smile.gif

Аватар
Japanese_fever
Автомобил: 2014 Toyota Zelas
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Japanese_fever » 20 Апр 2005 06:53

punkara написа: nyakoi ot vas sigurno pomnyat, kraya na 80-te godini edin Bulgarin beshe izmislil nyakakva formula da se gori vodata, da po televiziyata go davaha, kude se izgubi toya chovek ne se znae, nito puk formulata mu, ako beshe ya ostavil, ViK shtyaha da stanat nai-bogatata kompaniya na sveta tongue.gif smile.gif
Tova za vodniq dvigatel ne sum go gledal, no ba6ta mi e go e rapravql nqkolko puti! smile.gif Toq pi4 e izobretil nqkakuv vid dvigatel pri kojto vodatat se razgrajda na kislorod i vodorod i se otdelq energiq, koqto e dostatu4na za zadvijvaneto na avtomobil! Predpolagam, 4e vuproniqt 4ovek v momenta e biliarder. Prosto petrolnite kompanii za mu kupili proekta i, ako ne sa go izgorili, to go pazat za 4erni dni v debeli sejfove!!! wink.gif
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed

България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!

Публикувай отговор