http://www.autobild.de/artikel/Themen-N ... 44828.html
така кат чета 8 литровия разход по задръстванията на старлета почват да не ми се струват много....
Интересно, защо се чувстваш 'ментосан'. Цифрите които се дават от производителя не са от реалния живот, а от тест при определена методология, еднаква за всички автомобили, иначе няма да има база за сравнение. Отделен въпрос е, че тези условия са доста остарели и не включват въобще скорости над 100км/ч. Това естествено породи и големия хит за хибридите, които както се вижда в реалния живот не са чак толкова икономични.jury написа:Айде стига са ни ментосвали
http://www.cars.bg/news/news/view/7768/ ... nite-danniРеалният разход на гориво при автомобилите е с 25% повече от официалните данни
Изследване, проведено от „Международния съвет за екологично чист транспорт” (ICCT), показва средно 25% несъответствие между реалния разход на гориво и официалните цифри, предоставени от автомобилните компании.
Според ICCT разликата се е увеличила с 15% през последното десетилетие, като най-търсените немски автомобили са с най-големи несъответствия. Данните са събрани от 500 000 частни и фирмени автомобила.
На първо място е BMW с 30% разлика между реалните стойности и техните официални цифри. Audi е на второ място с около 28%, а Mercedes е с 26%. Най-малките разлики принадлежат на Peugeot Citroen PSA и Toyota, които имат едва 16 и 15% несъответствия.
Според същия доклад тези разлики водят до разход на шофьорите в размер на около 256 евро годишно за гориво.
Агенция Speed-Press
Големият хит на хибридите се породи,защото харчат по-малко при равните изпитателни условия спрямо конвенционалните двигатели. Питай сега таксиметровите шофьори с Приусите Green taxi дали не им харесва 4/100 градско в София реален разход. А колегата prius 3 пусна дори видео на магистралния разход на Приус,който със 140 км./ч. е около 5/100км. Какво повече да искаш от такъв интелигентен автомобил.Scott написа:Интересно, защо се чувстваш 'ментосан'. Цифрите които се дават от производителя не са от реалния живот, а от тест при определена методология, еднаква за всички автомобили, иначе няма да има база за сравнение. Отделен въпрос е, че тези условия са доста остарели и не включват въобще скорости над 100км/ч. Това естествено породи и големия хит за хибридите, които както се вижда в реалния живот не са чак толкова икономични.jury написа:Айде стига са ни ментосвали
Има видео по случая. Със 140 км./ч. Приус харчи около 5/100км. И не знам защо това е такава драма.SFINKS написа:Айде стига с тая смешка Приус laugh.gif
Разход в София 4/100 на сън може би . Това е разход по каталог и изчислен по измислената технология за която е и дискусията , реалният разход е 6 в София
, на магистралата със 140 км/ч разход 5/100 също е тотална смешка![]()
Лошо са малката щайга Поло,че с двигател 65 коня харчи над 5/100, докато 2 класа по-големият Приус със 136 конски сили харчи почти същото,... и не трака.. пък може и само на ток да върви било то 2-3 километра, но в града е безценно.slowtraveler написа:Хм. В един от реалните тестове хибридите са в челото на 'измамниците'....
Интересно - Приус вместо 4.6 е изгорил 6.0л/100км
А VW Поло вместо 3.9- 5.1л/100км.... Нафта...
Ти на каква база стъпваш за реалния му разход? Само на база предубежденията си, така мисля аз.SFINKS написа:За Приуса нищо интересно няма , Аз откога разправям колко му е реалният разход ама капаците на някои хора трудно падат...Чудо на технологията ... Пълен ташак.
Не само при хибридите може... Извънградско 'нормално' с маздата 147к.с. при мен е от 5.5л/100км до над 12л/100км.. А по каталог и даваха доколкото си спомням 5.7л/100км. Т.е. - може, но не винаги караш икономично.prius 3 написа:... На мен ми трябваше месец и няколко хил. км., за да падна под заводският разход. Въпросът е че може. При Toyota Prius можеш да караш супер икономично, ако имаш желание, а при другите и да искаш не става не става. Зачитайки се в текста ми направи и друго нещо впечатление. 20 км се кара по магистрала на пълна газ. Добре де, какъв е този тест. Да бяха написали, че се отнася само за Германия....
Потребители разглеждащи този форум: Semrush [Bot] и 4 госта