Тръбичките за отвеждане на хидравличната течност от рейката към казанчето са изгнили на места и пропускат течност. Ще трябва да ги сменя спешно, като за целта видях че трябва да се свали магарето за да се стигне до рейката. Работата е едно на ръка, но първо трябва да намеря частите - 44406-05200, 44416-05020, 44410-05250. 44406 я намирам в немския Ebay, другите две обаче успявам да ги намеря само от щатите или Япония. Като алтернативно решение, някой знае ли място където да занеса старите тръбички демонтирани и ми изработят същите медни примерно, както правят със спирачните тръбички.
Изгнили тръбички на хидравликата Авенсис Т25
Здравейте,
Тръбичките за отвеждане на хидравличната течност от рейката към казанчето са изгнили на места и пропускат течност. Ще трябва да ги сменя спешно, като за целта видях че трябва да се свали магарето за да се стигне до рейката. Работата е едно на ръка, но първо трябва да намеря частите - 44406-05200, 44416-05020, 44410-05250. 44406 я намирам в немския Ebay, другите две обаче успявам да ги намеря само от щатите или Япония. Като алтернативно решение, някой знае ли място където да занеса старите тръбички демонтирани и ми изработят същите медни примерно, както правят със спирачните тръбички.

- mapamop
- Автомобил: Avensis WG T25,1ZZFE,2005
- Благодарил/а: 159 пъти
- Получена благодарност: 575 пъти
Теоретично можеш и сам -трябва ти тръба със същия диаметър и инструмент да им направиш челата.
Примерно:
https://www.aliexpress.com/item/1005005840621528.html
Хидравличните тръби НЕ СА МЕДНИ, а са нещо от рода на стоманени - затова са изгнили, и вероятно има защо да не са медни и да са боядисани.
Ако ти се занимава с моргаджийски истории ще проверя другата седмица дали стоят цели тия тръби по някой донор и ще ти пиша на лично.
Вариант за оригинални са колегите с доставките на оригинални части тук:
https://www.toyotabg.eu/viewtopic.php?t=11597
https://www.toyotabg.eu/viewtopic.php?t=23643
Примерно:
https://www.aliexpress.com/item/1005005840621528.html
Хидравличните тръби НЕ СА МЕДНИ, а са нещо от рода на стоманени - затова са изгнили, и вероятно има защо да не са медни и да са боядисани.
Ако ти се занимава с моргаджийски истории ще проверя другата седмица дали стоят цели тия тръби по някой донор и ще ти пиша на лично.
Вариант за оригинални са колегите с доставките на оригинални части тук:
https://www.toyotabg.eu/viewtopic.php?t=11597
https://www.toyotabg.eu/viewtopic.php?t=23643
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
Не отговарям в теми, в които не съм задал въпрос.
Не отговарям на лични съобщения.
--
Супер, пиши моля ако има здрави, това ще бъде най-удобния вариант за мен. Ако не, ще потърся от оргиналните. Най вероятно няма да се справя с изработката, понеже освен челата имат и доста извивки което много ще усложни задачата. Иначе за медните тръби имах такива подозрения, но беше добре да чуя и друго мнение 

- mapamop
- Автомобил: Avensis WG T25,1ZZFE,2005
- Благодарил/а: 159 пъти
- Получена благодарност: 575 пъти
Тая седмица няма да бъде, или поне не преди почивните дни. Само тези трите ли са ти повредени?
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
--
Ок, ще изчакам. За момента не виждам да текат други. Поне тези които текат не са под налягане, и се надявям че течовете няма да прогресират рязко. Реално само тази 44410-05250 е под налягане но за щастие точно тя не тече, обаче е също силно корозирала и сега ще е момента да сменя и нея.
-
- Автомобил: Тойота,Митсубиши,Нисан,Лексус
- Благодарил/а: 1 път
- Получена благодарност: 102 пъти
Няма проблем да се ползват медни тръби. Просто са по-скъпи и при серийно производство се пести от всичко. Металните с покритие изкарват гаранцията на автомобила без проблем. На Симеон има магазин за спирачни тръби и водни съединения там ги правят на място. Носиш старите и ще ти огънат по тях нови.
Разгледах за медните тръби и хидравликата, оказва се че не са подходящи за налягане над 35 бара. Хидравличнта помпа прави около 80 бара, но тези които при мен са изгнили са обратната линия към казанчето и там не би трябвало да е проблем. Все пак ще изчакам първо колегата mapamop да провери за донорски.
Странното е че тръбите са изгнили от вътре на вън, т.е самата течност е предизвикала корозията. Сигурно или е много стара или е сипана не каквато трябва, на капачката на хидравликата пише Dexron only.
Странното е че тръбите са изгнили от вътре на вън, т.е самата течност е предизвикала корозията. Сигурно или е много стара или е сипана не каквато трябва, на капачката на хидравликата пише Dexron only.