Avensis 1,8 VVT-I
Avensis 1,8 VVT-I
Здравейте, преди два месеца си купих нова Авенсис 1,8 VVT-I седан и засега нямам никакви проблеми, не че съм я карал много. Единствено бях забравил една лампичка светната и беше паднал акумулаторът, ама го заредих и тръгна. Много четох тук във форума за проблеми с горенето на масло. Ако някой има наблюдения кажете ми, да очаквам ли някакви проблеми с маслото или пък от друго естество. Благодаря Ви предварително!
Avensis 1,8 VVT-i MT Comfort 2007
i az sam ot dva meseca s avensis 1.8 VVTI i za sega niamam nikakvi grizi. Za problema s lampickata deto ti e iztoshtila akumulatora te rzbiram napalno-goliama nedoumiza sa im tezi lampichki, zashtoto zumera ne signalizira za tiah kato napuskash avtomobila.
tolkova li bese trudno da gi napraviat da se izklucvat sami ili pak sled vadene na kontaktnia kluch da izgasvat vsicki tokove v kolata.
Ama neise, tova da im e problema....
tolkova li bese trudno da gi napraviat da se izklucvat sami ili pak sled vadene na kontaktnia kluch da izgasvat vsicki tokove v kolata.
Ama neise, tova da im e problema....
Моя скоро прави 4 години. Литър масло го оправя за 5000 км.
Може би на пролет ще трябва да му се смени някакъв лагер - майстора каза че чувал нещо (аз нищо не чувам, ама и не знам за какво да се ослушвам), ама още не можел да го локализира. Според него било обидно тая кола да иска толкова рано смяна на лагер - на 160 хиляди е, а старите тойоти изкарвали по 300.
Другия проблем са отраженията в предното стъкло - не знам как са ги докарали толкова ярки, ама в някои положения на слънцето без поляризиращи очила е много зле.
Може би на пролет ще трябва да му се смени някакъв лагер - майстора каза че чувал нещо (аз нищо не чувам, ама и не знам за какво да се ослушвам), ама още не можел да го локализира. Според него било обидно тая кола да иска толкова рано смяна на лагер - на 160 хиляди е, а старите тойоти изкарвали по 300.
Другия проблем са отраженията в предното стъкло - не знам как са ги докарали толкова ярки, ама в някои положения на слънцето без поляризиращи очила е много зле.
- sluchaen_fen
- Обратна връзка:
- Japanese_fever
- Автомобил: 2014 Toyota Zelas
- Получена благодарност: 1 път
Re: Avensis 1,8 VVT-I
Znam, 4e sme govorili min. 2 puto ve4e, no koi godini bqha VVT-i deto gorqha maslo? 1zz-fe, nali?
Su6to taka tova vaji li za tezi dvigateli v US?
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
За Европа проблемите с харченето на масло касаят автомобилите произведени в периода от началото на 2001 до края на 2004 (според информация от човек от ТМ Ауто!)Japanese_fever написа:Znam, 4e sme govorili min. 2 puto ve4e, no koi godini bqha VVT-i deto gorqha maslo? 1zz-fe, nali?
За САЩ не е същото обаче! Това трябва да каже някой от колегите "американци".

В САЩ няма модел Авенсис.ToyotaFan написа:За Европа проблемите с харченето на масло касаят автомобилите произведени в периода от началото на 2001 до края на 2004 (според информация от човек от ТМ Ауто!)
За САЩ не е същото обаче! Това трябва да каже някой от колегите "американци".
- Japanese_fever
- Автомобил: 2014 Toyota Zelas
- Получена благодарност: 1 път
Tova e go znam.prius06 написа:В САЩ няма модел Авенсис.
Az pitah konkretno za 1ZZ-FE(vvt-i) i koi godini gori maslo.
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed