MMT трансмисия/скоростна кутия и всичко за нея
-
- Автомобил: Toyota Corolla 1.4D4D
- Благодарил/а: 11 пъти
- Получена благодарност: 34 пъти
Здравейте колеги,
Някой от вас да е ползвал рециклиран актуатор от тук:
https://mtecautoparts.com/product/attua ... 360-52020/
Някой от вас да е ползвал рециклиран актуатор от тук:
https://mtecautoparts.com/product/attua ... 360-52020/
Хората с малко акъл и с малки пи...ки си приличат по това, че не смеят да си ги показват.
-
- Автомобил: Toyota aygo
- Благодарил/а: 2 пъти
Имам проблем в наскоро закупено айго 2006 Автомат робот, на студено като тръгна цялата кола тресе все едно ще се разпадне. Моля да ми пишете или телефон за връзка 0897205959
-
Tralalaiko83, правена ли е диагностика? Съединителя на колко километра е? Инициализация правена ли е?
Като купихте колата така ли се държеше?
Като купихте колата така ли се държеше?
Хората с малко акъл и с малки пи...ки си приличат по това, че не смеят да си ги показват.
-
Може ли гсм за връзка. Или ми кликнете са ри звънна да обясня. 0897205959
-
Колата е на 5 дни. Като я карах следобяда преди да я купя вървеше пушка. (Тя пак върви ама като мине тресенето)
-
- Благодарил/а: 1 път
- Получена благодарност: 1 път
Здравейте, купих един Ярис 1.4D4D с MMT с проблем в кутията.
Проблема е, че на таблото не се явява никаква скорост, дори N, квадратчето стои празно без значение какво се избира от селектора, също и педала на газта не реагира.
Момичето ми каза, че колата просто е спряла.
На диагностика няма грешки, педала показва процентно колко се натиска на живи данни, също и селектора излиза при местене между скоростите, но няма никакъв живец да включва на някаква скорост. Съединителя е на 4.6мм, а вилката на скоростите видимо е в крайно разпънато положение.
Някой има ли представа дали проблема е от актуатор или е замина компютъра на колата, мен ме озъдачава липсата на грешки.
Проблема е, че на таблото не се явява никаква скорост, дори N, квадратчето стои празно без значение какво се избира от селектора, също и педала на газта не реагира.
Момичето ми каза, че колата просто е спряла.
На диагностика няма грешки, педала показва процентно колко се натиска на живи данни, също и селектора излиза при местене между скоростите, но няма никакъв живец да включва на някаква скорост. Съединителя е на 4.6мм, а вилката на скоростите видимо е в крайно разпънато положение.
Някой има ли представа дали проблема е от актуатор или е замина компютъра на колата, мен ме озъдачава липсата на грешки.
- Митхат
- Автомобил: E38
- Благодарил/а: 46 пъти
- Получена благодарност: 132 пъти
Опитал се някой да направи инициализация и....е направил това.Авариен режим.
Можеш да започнеш темата от 9 страница
Можеш да започнеш темата от 9 страница
-
- Получена благодарност: 1 път
Чел съм я кажи речи 90%, но никъде не намерих случай, в който да не изписва нищо в квадратчето на скоростите и да не работи педала на газта, затова съм в шах и не знам компютър ли да търся, какво да правя
- Митхат
- Автомобил: E38
- Благодарил/а: 46 пъти
- Получена благодарност: 132 пъти
Сваляш актуатора,рециклираш го,позиционираш правилно,избираш правилната диагностична програма ,триеш ако има грешки всякъде,зареждаш акумулатор,и правиш опит за инициализация,ако трябва и от скоростният лост,пробваш ..ако не става качваш блока на друга кола и пак пробваш.Ако мине актуализацията и отключиш блока,монтираш на твоята и пак .Ако пак се прецака,сваляш съединител,гледаш сравняваш,сменяш всичко/ правилен съединител,упора,вилка,/ и пак пробваш.Когато направиш всичко както трябва след инициализаци се появяв всичко .Сега на диагностика в дейта листа ти липсват едни три броя/Exes/ потвърждения за премината инициализация.Това е.
-
- Автомобил: Рав4,Корола
- Получена благодарност: 2 пъти
От скоро проблемите споходиха и мен.
Корола 1,4 ммт 2005г. След 5 години с леки намигвания на зъбатата лампа , колата спря до един сервиз и не искаше да включи по никакъв начин . Реших че е за смяна на съединител и я оставихме да го сменят . Когато ти е силен майстора ( на думи) а няма възможности проблемите се умножават. След разкарване по разни майстори( на платформа) реших че по добре няма да стане и си я прибрах с надеждата с помощта на форума да я ремонтирам сам.имам течстриим (12.10.019) но не мога да се справя . Разглобих актуатора и мисля че работи добре но колата не иска да го управлява . От къде да започна - не знам . Моля за съвет . Четири грешки имаше р0808, р0810, р0900 и р0100(не беше закачен дебитомера ). Всички опити за инициализация не се получиха.
Корола 1,4 ммт 2005г. След 5 години с леки намигвания на зъбатата лампа , колата спря до един сервиз и не искаше да включи по никакъв начин . Реших че е за смяна на съединител и я оставихме да го сменят . Когато ти е силен майстора ( на думи) а няма възможности проблемите се умножават. След разкарване по разни майстори( на платформа) реших че по добре няма да стане и си я прибрах с надеждата с помощта на форума да я ремонтирам сам.имам течстриим (12.10.019) но не мога да се справя . Разглобих актуатора и мисля че работи добре но колата не иска да го управлява . От къде да започна - не знам . Моля за съвет . Четири грешки имаше р0808, р0810, р0900 и р0100(не беше закачен дебитомера ). Всички опити за инициализация не се получиха.
- Прикачени файлове
-
- IMG_20230729_165702_337.jpg (1.57 MiB) Преглеждано 5628 пъти
-
- IMG_20230729_165640_023.jpg (1.88 MiB) Преглеждано 5628 пъти
рав 4 2,2 д4д 2006 136 кс и едно магаре зад тях.corolla 1.4d m-mt 2005,за магерицата без коментар.
-
Здравейте sisko,
В крайна сметка сменихте ли съединителя?
Като изчистите грешките пак ли излизат същите?
Сензора на актуатора е свален и не е монтиран правилно.
Преди няколко дни друг колега имаше същото положение.
Не инициализирайте! По-добре че не минала инициализацията!
Пишете ми на лични.
Поздрави
В крайна сметка сменихте ли съединителя?
Като изчистите грешките пак ли излизат същите?
Сензора на актуатора е свален и не е монтиран правилно.
Преди няколко дни друг колега имаше същото положение.
Не инициализирайте! По-добре че не минала инициализацията!
Пишете ми на лични.
Поздрави
-
- Автомобил: Корола 2005
Колеги мога ли да се надявам на малко помощ.
След смяна на съединител и инициализация и обучение , колата Корола 2006 1,4 д влезе в авариен режим и няма показания на скоростите. И газта изчезна . Няма и данни за съединителя .
След смяна на съединител и инициализация и обучение , колата Корола 2006 1,4 д влезе в авариен режим и няма показания на скоростите. И газта изчезна . Няма и данни за съединителя .
- Прикачени файлове
-
- IMG_20230730_220334_181.jpg (381.12 KiB) Преглеждано 5467 пъти
-
- IMG_20230730_220310_794.jpg (389.7 KiB) Преглеждано 5467 пъти
-
- IMG_20230730_220243_559.jpg (381.03 KiB) Преглеждано 5467 пъти
-
Здравейте,
Какъв съединител е сложен?
Актуаторът ремонтиран ли е?
Актуаторът правилно ли е монтиран?
Поздрави
Какъв съединител е сложен?
Актуаторът ремонтиран ли е?
Актуаторът правилно ли е монтиран?
Поздрави
-
- Автомобил: Рав4,Корола
- Получена благодарност: 2 пъти
Колеги , искам да изразя специална Благодарност на Petar555 , който ми обърна внимание и не ме остави до пълното възстановяване на колата . Днес отново си върнах самочувствието и особенно увереност в тойота . След като три дена носа ми висеше до земята и взеха да се прокрадват мисли от рода на " тия тойота могат ли да измислят по голям боклук или не могат , най продаваната кола в света а на мен се падна най счупената " . Един съвет от мен : купете си диагностика , следвайте стъпките на майсторите в форума (в частност Petar555) и се наслаждавайте на своите Роботи . В момента моят е като истински .
Желая приятна вечер на всички .
Желая приятна вечер на всички .
рав 4 2,2 д4д 2006 136 кс и едно магаре зад тях.corolla 1.4d m-mt 2005,за магерицата без коментар.
-
Благодаря колега sisko, безаварийно!