Нов член на клуба!

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Аватар
Data_StReaM

Нов член на клуба!

Мнение от Data_StReaM » 14 Ное 2007 12:04

Здравейте. От вече 3 години съм собственик на Тойота Карина 1.6 16V 115 коня и от скоро само четях форума и се регистрирах и чак днес се престраших да пиша. Значи има един проблем, който ме мъчи от скоро. Когато е студено сутринта например паля колата и е вада от гаража след това ако ми загасне или е загася втори път да е запаля е голяма мъка. На какво се дължи това според вас ? wacko.gif

Аватар
aleksbr

Мнение от aleksbr » 14 Ное 2007 15:48

На газ или на бензин?

Аватар
V35GTR
Обратна връзка:

Мнение от V35GTR » 14 Ное 2007 15:52

Imah podoben problem s moita (nissan) sled smqana na sveshti. No sled okolko 2 sedmici problema izchezna. Predpolagam ECU to mu trqabda vreme da se naglasi....pravil li si neshto po sveshti? cabeli? distributorna kapachka?
Shift_Изображение
Supra vs Skyline
Japanese_fever написа: Обещавам да не се отклонявам от темата и да...

Аватар
Data_StReaM

Мнение от Data_StReaM » 14 Ное 2007 17:50

aleksbr написа:На газ или на бензин?
Значи колата е бензин с газова уредба "Ловато"(обикновенна, не газов инжекцион).
V35GTR написа:Imah podoben problem s moita (nissan) sled smqana na sveshti. No sled okolko 2 sedmici problema izchezna. Predpolagam ECU to mu trqabda vreme da se naglasi....pravil li si neshto po sveshti? cabeli? distributorna kapachka?
Не нищо не съм правил от както съм е купил освен 1 път досега съм сменял маслото и това е друго няма.
Последно промяна от Data_StReaM на 14 Ное 2007 17:51, променено общо 1 път.
\\\ Today Tomorrow Toyota /// 2005 - Toyota Avensis 1.8 VVT-I 16V 129 h.p.

diver

Мнение от diver » 14 Ное 2007 17:52

Data_StReaM написа:
V35GTR написа:Imah podoben problem s moita (nissan) sled smqana na sveshti. No sled okolko 2 sedmici problema izchezna. Predpolagam ECU to mu trqabda vreme da se naglasi....pravil li si neshto po sveshti? cabeli? distributorna kapachka?
Не нищо не съм правил от както съм е купил освен 1 път досега съм сменял маслото и това е друго няма.
3 години 1 смяна на маслото...за какво ти е кола изобщо....

Аватар
aleksbr

Мнение от aleksbr » 14 Ное 2007 19:06

На газ ли гасне или на бензин?Дай повече подробности така става като чатене.

Аватар
Data_StReaM

Мнение от Data_StReaM » 14 Ное 2007 19:50

diver написа:
Data_StReaM написа:
3 години 1 смяна на маслото...за какво ти е кола изобщо....
Ами човек аз не карам много общо взето имам 17000 км навъртяни за 3 години и колата е взех на 83000 км реални със сервизни книжки всичко точно и в момента е на 100000 и няколко. Страшно доволен съм от нея.. не ми е създала никакъв проблем освен паленето сега.
aleksbr написа:На газ ли гасне или на бензин?Дай повече подробности така става като чатене.
Значи колата гасне на газ, защото като е запаля тя си превключва веднага.

Аватар
aleksbr

Мнение от aleksbr » 14 Ное 2007 20:01

Според мен не е лошо да направиш пълна профилактика на изпаритела,продават се комплект мембрани за около 40лв. LOVATO.Колкото до преминаването от бензин на газ при студено време не е лошо това да става след повишаване на температурата над 20-тина градуса поне.

diver

Мнение от diver » 14 Ное 2007 20:24

Data_StReaM написа:...Ами човек аз не карам много общо взето имам 17000 км навъртяни за 3 години ....
...маслото се сменя не само на километри, но и на време....

Аватар
Me4oKyX
Получена  благодарност: 1 път
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 14 Ное 2007 22:27

diver написа:
Data_StReaM написа:...Ами човек аз не карам много общо взето имам 17000 км навъртяни за 3 години ....
...маслото се сменя не само на километри, но и на време....
Вярно..... Маслото и филтрите се сменят на 10000км или 12 месеца.... След тази година маслото губи голяяямааа част от свойствата си :thumbsup: Наистина е много добре да го сменяш така колега. А проблема най-вероятно е в газовата ..... happy.gif

П.С. Добре дошъл! Още мноогоо безаварийни километри biggrin.gif А ти с този пробег, вярно ще ти е вечна количката laugh.gif А който я вземе от теб, почти нова ще е вземе rolleyes.gif :thumbsup:

Аватар
Superchief
Обратна връзка:

Re: Нов член на клуба!

Мнение от Superchief » 14 Ное 2007 23:37

Data_StReaM написа: Когато е студено сутринта например паля колата и е вада от гаража след това ако ми загасне или е загася втори път да е запаля е голяма мъка. На какво се дължи това според вас ? wacko.gif
Проблемът ти е изпарителят на газовата уредба! Когато е студено времето и изгасиш колата Изпарителят ти замръзва и дори се обледенява. Необходимо му е време време за да нормализира температурата си при което възстановява нормалната си работа!

Гледай да не гасиш колата в студено време когато си на газ, особено при студен двигател.. защото можеш да си останеш на пътя! :thumbsup:
Be a beauty..Be a beast.. TL be!

Аватар
Data_StReaM

Мнение от Data_StReaM » 15 Ное 2007 09:40

Благодаря на всички за отговорите и още днес ще оправя проблема. Тойота-та е тази от снимката ми. Има ли и други хора с Карина във форума ? smile.gif
Superchief написа:
Data_StReaM написа: Когато е студено сутринта например паля колата и е вада от гаража след това ако ми загасне или е загася втори път да е запаля е голяма мъка. На какво се дължи това според вас ? wacko.gif
Проблемът ти е изпарителят на газовата уредба! Когато е студено времето и изгасиш колата Изпарителят ти замръзва и дори се обледенява. Необходимо му е време време за да нормализира температурата си при което възстановява нормалната си работа!

Гледай да не гасиш колата в студено време когато си на газ, особено при студен двигател.. защото можеш да си останеш на пътя! :thumbsup:
Има и друго.. колата пали на бензин, не на газ затова какво общо има изпарителя. smile.gif

diver

Мнение от diver » 15 Ное 2007 16:13

Data_StReaM написа:Има ли и други хора с Карина във форума ?
Има ;)

Аватар
rudolf
Обратна връзка:

Re: Нов член на клуба!

Мнение от rudolf » 23 Ное 2007 18:26

Data_StReaM написа:Здравейте. От вече 3 години съм собственик на Тойота Карина 1.6 16V 115 коня и от скоро само четях форума и се регистрирах и чак днес се престраших да пиша. Значи има един проблем, който ме мъчи от скоро. Когато е студено сутринта например паля колата и е вада от гаража след това ако ми загасне или е загася втори път да е запаля е голяма мъка. На какво се дължи това според вас ? wacko.gif
значи освен всичко,,има и в предвид че изпарителя има 1-2 филтри за трърди частици с магнитчета,,,което не е най важното.
по важното е че под изпарителя има болт с който се източва вода или други течни примиси,който си заредил,но нямат свойството да се изпаряват лесно,,,,когато ти се напълни изпарителя--обикновено за 2-3 годинки,,,може и по време на движение да гасне,,,да пали,,,,,да гасне,,да пали,и най накрая спира да гасне-щото не може да загасне ако не си запалил хич...,,обикновено докато не го изчистиш не се оправя.

като цяло се съмнявам да си с ключ на газта който е автоматичен(без контрол) и прехвърля на газ преди да е загряла добре колата--което е невъзможно освен ако гаража не ти е като мина бобов дол 5-6 километра,,,,тъй че излиза че си караш само на газ,което освен мен и теб--разумните хора не правят.

Публикувай отговор