Hursa написа: ↑13 Юли 2023 18:52
Но сменя ли си поляритета?
На диагностика не излиза поляритет и не съм стигал да проверявам за минусови стойности. Ако искаш ела клекни в коша на мотора, аз ще ти закача един мултицет и гледай в реално време какво става с волтажа и поляритета на дроселния мотор
Няма логика да го направят така, че да се затваря и да не я ползват. Просто щяха да си спестят една камара сметки и код във фърмуера на горивния компютър, като го направят статично да спира в "нулева позиция". За пестеливци, които са спестили 2 грама боя, да ми боядисат на задната седалка външната панта на пода, смяташ ли че нямаше да си спестят тия пари за R&D на дросела, и просто да го "закотвят" в крайната му позиция. Отделно че се спестява и време за още една калибрация при производството на самия дросел. Тия са толкова стиснати, че ако не го ползваха по тоя начин, само заради винта с торкса, щяха да си го спестят ако можеха.
ufer, в тоя дросел пружината е последното нещо което ще "роди". Има някакво капсуловано лагеруване на оста, което подлежи на маслен налеп и прахоляк преминал през филтъра и там няма лечение като се изяде, или аз не измислих как да я отворя. Има заработен канал на капачката на дроселното управление за уплътнение, но го няма, за да навлиза спокойно влага и пясък в пластмасовите зъбни колела, и да се изпилят. "За да не видя", мизерията която са сътворили, са запечатали дросела с попнитове, въпреки че заработката е за винтове с резба в тялото. Смазка по пластмасовите колела нямаше никаква, и никакви следи да е имало. Проблем няма и да е леко омекнала пружината, в което се съмнявам на по-нов автомобил от моя кенеф, поради простата причина че още при запалване има показание за началното напрежение за управление на дросела, и компютъра си го намира по някакъв начин, защото на двата дросела които имам това напрежение на диагностика по спомен не е еднакво. ECM-a винаги може да си направи някакви корекции, дори и при омекнала пружина.
Колегата има проблем с нещо, което не му влияе (вече) добре топлината. Гледам че има и вакуумна помпа в тоя мотор, но не знам дали има отношение към запалването.
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
Не отговарям в теми, в които не съм задал въпрос.
Не отговарям на лични съобщения.