Съединител Т22
- Aleksandar
Съединител Т22
Колеги, много бих се зарадвал на някой съвет. Съединителя ми се държи много странно. Отлепя понякога в различни положения, понякога иска да натискам до дъно. От свободна някой път не иска да вкара предавка в движение. По-често си е добре, но това много ме дразни. В сервиза ми го провериха и казаха че не е феродо, според тях е моментно заяждане на механизмите. Казаха да си карам засега. След това беше 4-5 дена много добре и сега пак го прави. Казаха ми че най-вероятно е от маслената помпа. Някой може ли да ми обясни начина и на действие и евентуално какви операции и се извършват за профилактика/ремонт.
Toyota Avensis AT221 7A-FE
- sluchaen_fen
- Обратна връзка:
Като загрее кожуха на съединителят, загрява долната помпа на хидравличната система на съединителят. Спирачната течност се окислява и така се скъсява животът на помпата. Като се влоши работата на долната помпа, ще се претовари горната помпа, която трябва да работи при по-голямо натоварване.
На първо време механиците да преценят дали да ти сменят гумичките на двете помпи, което с работата ще бъде под 100 лв.
На първо време механиците да преценят дали да ти сменят гумичките на двете помпи, което с работата ще бъде под 100 лв.