Доставка на НОВИ автомобили 2022 - срокове и процедури ?
-
- Благодарил/а: 26 пъти
- Получена благодарност: 168 пъти
Аз не бях подписвал, но имах "платежно", банковски превод към тях - с записано "основание".
Auris Е15 Hybrid; Corolla E210 HB 2.0 hybrid
-
- Благодарил/а: 5 пъти
- Получена благодарност: 2 пъти
Аз ходих да си взема някаква фактура от тях за парите за капарото.
2009 Toyota Avensis 2.2 D4D 150 hp
-
Мисля, че така трудно ще ви разберем.
- memorex
- Автомобил: avatar
- Благодарил/а: 90 пъти
- Получена благодарност: 67 пъти
Кое му е трудното.Превеждаш капарото по банков път и като получат парите на сметката си ви издавят фактура,предполагам .
"Великите умове обсъждат идеи, средните умове обсъждат събития, малките умове обсъждат хората."
'Without data, you’re just another person with an opinion', W. Edwards Deming
'Without data, you’re just another person with an opinion', W. Edwards Deming
-
Фактурата ми я изпратиха електронно. Ако ще се разкарвам да вземам фактурата, защо да им плащам предварително. (То и без фактурата - в платежното си пише - преведени пари, като "капаро" за покупка на автомобил.)
- itzoa
- Автомобил: Yaris Cross Hybrid 2023
- Благодарил/а: 68 пъти
- Получена благодарност: 54 пъти
E, aз например нямам фактура за капарото и като се сетих да питам бяха минали няколко месеца вече и отговор от дилъра нямаше. Не става дума за София и не знам дали ще има проблем.... Имам само моето си платежно и няколко реда в мейла или вайбъра. Странно да не го признават, ама не се учудвам при това поскъпване, предполагам цената се е променила от тогава?
-
Цената може да се е променила (макар и това да не е коректно), но "капарото" си е капаро. Трябва да го приспаднат при покупката. За връщането му - при неизпълнение на договореното - например, ако я бавят над договорения срок. (Коректно би било да има и санкции за неизпълнението.) Увеличението на цената, ако не е уговорено, също може и трябва да се приема, като нарушение на договореното.
-
- Благодарил/а: 5 пъти
- Получена благодарност: 2 пъти
Фактура за капарото, което беше 5к между другото, си изисках 5 месеца след превода и ми я пратиха сканирана на мейла. Самата фактура е издадена няколко дни след превода.
2009 Toyota Avensis 2.2 D4D 150 hp
Здрасти,
Получих договор с цялата сума и при писмено съобщение за проформа за остатъка получих отговор който е малко двусмислен, реално няма проблем.
"Можеш да заплатиш сумата по номера на банковата сметка, която е посечена в договора."
Има се предвид да заплатя останалата сума. Просто не е пояснено, всичко е наред.
Получих договор с цялата сума и при писмено съобщение за проформа за остатъка получих отговор който е малко двусмислен, реално няма проблем.
"Можеш да заплатиш сумата по номера на банковата сметка, която е посечена в договора."
Има се предвид да заплатя останалата сума. Просто не е пояснено, всичко е наред.
Здравейте,
Направихме поръчка за Рав 4 Плъг ин през м. март тази година. Дадоха ни приблизителен срок една година. Дали има някакво раздвижване на доставките, увеличение при производството... тоест дали имаме шанс за по ранна доставка?
Направихме поръчка за Рав 4 Плъг ин през м. март тази година. Дадоха ни приблизителен срок една година. Дали има някакво раздвижване на доставките, увеличение при производството... тоест дали имаме шанс за по ранна доставка?
- gimara
- Автомобил: Verso 1.8/CVT, 2016
- Благодарил/а: 49 пъти
- Получена благодарност: 111 пъти
Божа работа! Иначе тук във форума умеем гаденето с хвърляне на боб. Дано се включи някой гадател.
Иначе шанс винаги има.

Toyota Manuals/Сервизни ръководства/Ръководство на потребителя
Toyota Corolla Verso 1.8/2008 >> Toyota Verso 1.8,CVT/2016
Toyota Corolla Verso 1.8/2008 >> Toyota Verso 1.8,CVT/2016

-
- Автомобил: RAV4 Plug in hybrid
- Благодарил/а: 15 пъти
- Получена благодарност: 93 пъти
Здравей, имам направена поръчка от 10 август 2022, бяха съкратили срока за май или юни,но последно го актуализираха за края на юли. Т.е 1 година ще си мине!
-
- Благодарил/а: 1 път
- Получена благодарност: 7 пъти
Здравейте колеги,
вчера отново проверих какво се случва с поръчката на RAV4 Executive бензин и ми казаха, че към момента няма насрочена дата, но се очаква да влезе за произвдоство края на тази, началото на 2024 т.е. както ми казаха и предварително, че евентуално пролетта на 2024. Попитах отново, да не се изненадам, че съм поръчал бензин, а при спрени поръчки и извадена опция от ценовата листа да се изненадам с хибрид и ми казаха, че ще дойде такава каквато съм я поръчал, но може да е модел 2024.
Явно има няколко константи при доставка от това, което се синтезира като мнения и коментари тук - мин. 1 г., получаваш следващия модел с доплащане, искат преподписване (за някои) като дано се запази опцията човек евентуално, на който му е писнало да чака, да се откаже и да си вземе капарото поне и че отношението към клиента варира спрямо филиала и сезона
вчера отново проверих какво се случва с поръчката на RAV4 Executive бензин и ми казаха, че към момента няма насрочена дата, но се очаква да влезе за произвдоство края на тази, началото на 2024 т.е. както ми казаха и предварително, че евентуално пролетта на 2024. Попитах отново, да не се изненадам, че съм поръчал бензин, а при спрени поръчки и извадена опция от ценовата листа да се изненадам с хибрид и ми казаха, че ще дойде такава каквато съм я поръчал, но може да е модел 2024.
Явно има няколко константи при доставка от това, което се синтезира като мнения и коментари тук - мин. 1 г., получаваш следващия модел с доплащане, искат преподписване (за някои) като дано се запази опцията човек евентуално, на който му е писнало да чака, да се откаже и да си вземе капарото поне и че отношението към клиента варира спрямо филиала и сезона

Hope is the worst of evils for it prolongs the torments of man!
-
- Благодарил/а: 24 пъти
- Получена благодарност: 6 пъти
А кога я поръча рав4-ката, че то май бензиновите мотори от давна не са в ценовата листа......
- itzoa
- Автомобил: Yaris Cross Hybrid 2023
- Благодарил/а: 68 пъти
- Получена благодарност: 54 пъти
Не знам какво става, но все повече и повече си мисля, че има нещо гнило с доставките на Тойота в България и региона.
Не може всички останали държави да си получават автомобилите вече за макс.3-4 месеца, а даже вчера една чехкиня се похвали че си е взела Ярис Кроса директно от магазина - наличен бил и нямало чакащи, а тук да ни бавят поне година и отделно да няма никакво инфо за статуса на поръчката - т.е. да няма проследяване, а на запад да има от самото начало. Започвам да вярвам в конспирационни теории, че тук се доставят разни неминали quality control автомобили (с леки дефекти като ръждясали релси на седалките например - документирано от доста румънци) и затова няма проследяване, а за сметка на това има много повече чакане.
Не може всички останали държави да си получават автомобилите вече за макс.3-4 месеца, а даже вчера една чехкиня се похвали че си е взела Ярис Кроса директно от магазина - наличен бил и нямало чакащи, а тук да ни бавят поне година и отделно да няма никакво инфо за статуса на поръчката - т.е. да няма проследяване, а на запад да има от самото начало. Започвам да вярвам в конспирационни теории, че тук се доставят разни неминали quality control автомобили (с леки дефекти като ръждясали релси на седалките например - документирано от доста румънци) и затова няма проследяване, а за сметка на това има много повече чакане.