Мисля че трябва да е тази темата:
viewtopic.php?t=36237
Нали се сещаш че тоя филтър и периферията около него не са безсмъртни и с напредването на пробега се амортизират? Предполагаемо регенерацията не успява да го направи "нов, магазинерски" и все някакви отлагания не се премахват. Със времето се трупат и го задръстват частично, до момента в който вече не е частично задръствването, а си е почти или изцяло. Особено ако е наливано масло несъответстващо на спецификацията. И при автомобил втора злоупотреба няма как да знаеш цялата история. Резултата е ясен - все по-чести регенерации, и със все по-малък успех. Някой ми беше снесъл теория че след 250 000 километра пробег DPF-a e вече в зоната смъртта, и не се знае колко над тоя пробег ще остиска. Виж ако вече не си, какво се случва с тръбичките към диференциалния датчик, и евентуално ако има начин да си откачиш генерацията откъм филтъра как изглежда питата вътре. Предполагам че ще ти трябва някоя от тия камери с които гледат в цилиндрите през отворите за свещи или дюзи, че тръбите бяха прилично усукани.ivo.andreev написа: ↑12 Юни 2023 23:28 родължава да не ми е ясно - като минава автоматична регенерация при този сценарий, защо след 1/2 година каране в такъв режим преди не светваше това съобщение.
Жоро, китайския Thinkcar Pro (клонинг на Launch) със сигурност подава стойностите в проценти, и едно Суджуци Суифт ми е давало стойност от 134% на запълване на филтъра му. Не е невъзможно да е проценти - при условие че не дават базата на която ги смятат. Примерно може и 100% да е фракция от целия обем, може и да е "(не)ефективност" сметната по някаква тяхна си формула. За това може да спекулираме, докато не се намери някъде из документацията какво имат предвид под 100%. Не мога да си намеря стари файлове от D-CATите на моя човек, за да погледна как ги даваше Техстрийма...slowtraveler написа: ↑13 Юни 2023 09:03 Тези проценти 400-500% продължавам да смятам, че не са проценти, а някаква единица... Какво според теб представлява запълване 500% на една бутилка
Възможно е, ама ми се струва нелогично... При мен си ги пишеше и нещата изглеждаха много логични и правилни - минимално запълване след регенерация около 4-5%, обичайно запълване - около 35%, регенерация започва при 75 или 78%. Съобщение излиза при 85%. Авариен режим (редуцирана мощност и невъзможност да се възстанови без принудителна регенерация) - някъде около 90%...
Ясно - вероятно това е някакъв странен 'тойотски' коефициент който са измислили... При мен твърдо не бе така...ivo.andreev написа: ↑14 Юни 2023 14:44 По документация нормалните проценти са 0-250% и те са изчислени (но не намирам как).
Потребители разглеждащи този форум: Freedom, Google [Bot] и 5 госта