Някой да е сменял дразнещият звук от зумера на авенсис т25 с такъв където издава " приятен звук"?
Къде се намира, как се сменя и от какъв модел може да се сложи?
Смяна на зумера за сигнал на забравени светлини и оставен ключ при отворена врата
-
- Автомобил: Avensis t25 2008г.
- Благодарил/а: 2 пъти
Смяна на зумера за сигнал на забравени светлини и оставен ключ при отворена врата
Avensis, T25 ,фейслифт, automatic, 2008,hatchback
vin: SB1DR56L40E227396
vin: SB1DR56L40E227396
- mapamop
- Автомобил: Avensis WG T25,1ZZFE,2005
- Благодарил/а: 159 пъти
- Получена благодарност: 575 пъти
Какво точно се очаква да се получи накрая? Чайковски, Рахманинов, Доктор Албан или Рамщайн? И това при положение че този зумер пищи за незакопчани колани, забравен ключ и когато се включи стабилизацията при приплъзване на автомобила. При стабилизацията мисля че бяха даже 2 тона с различна височина и честота.
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
Не отговарям в теми, в които не съм задал въпрос.
Не отговарям на лични съобщения.
--
- Freedom
- Благодарил/а: 9 пъти
- Получена благодарност: 12 пъти
В темата Полезни съвети и трикове за Тойота съм показал как може да се изключи сигнала при оставен ключ, а за фаровете - моите си стояха на "Auto", тъй като бях с допълнителен модул за DRL на късите (също съм описал монтажа някъде в темите).
- mapamop
Или направо се откъсва пищялката/говорителчето 86650-13010 (за моята рама), и вече нищо не пищи. Принципно е под таблото, но като ѝ гледам мястото през отвора зад модула със средните духалки и дисплея за разход/пробег или през отвора зад километража трябва да може да се стигне.
Не съм сигурен дали е умна електрониката да я открие че я няма - на мен не ми пречи, и не се напрягам да я скопявам.
Не съм сигурен дали е умна електрониката да я открие че я няма - на мен не ми пречи, и не се напрягам да я скопявам.
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
--
- gimara
- Автомобил: Verso 1.8/CVT, 2016
- Благодарил/а: 49 пъти
- Получена благодарност: 111 пъти
Ама той колегата не иска да я маха, иска приятна мелодия.
Купи си мелодичен звънец с мелодии, ще се редуват при всяко включване. Може да се наложи сваляне на напрежението на 8v.
Звукът за това е дразнещ, да привлече вниманието на водача.
Toyota Manuals/Сервизни ръководства/Ръководство на потребителя
Toyota Corolla Verso 1.8/2008 >> Toyota Verso 1.8,CVT/2016
Toyota Corolla Verso 1.8/2008 >> Toyota Verso 1.8,CVT/2016

- mapamop
Май няма да работи съвсем коректно - генерацията на тоновете мисля че е от модулите - ESP, BODY - за забравен ключ темпото и тона е един, за коланите се сменят 2 честоти и 2 височини, ако след мисля 30 секунди не е закопчан колана, за "колата с шейната" май са 2-3 различни "мелодии" според, дали приплъзва инцидентно, или се е поднесла и вече е сработила системата за стабилизация "да я вкара в пътя". Респективно ще се сменят много бързо мелодиите на звънеца. Майната им на 8-те волта - там има доста готови схеми и ще е лесно да се свали волтажа, въпроса е някой да "събира" импулсите за да се сменя по-бавно мелодията. Но пък се губи смисъла от пищялката - няма да е ясно колан ли пищи или стабилизацията в движение.
Май тая тема се ориентира към раздела с офтопика...
--
--