Наскоро закупих yaris 3 2012г. с двигател 1.33 и ръчна скоростна кутия, но открих проблем при прекалено дълго задържане на съединителя.
Проблема е следния:
Когато натисна съединителя и съм включил на 1-ва например(не зависи на коя скорост си вкл., винаги се получава на която и да е предавка), държа го натиснат за 10 секунди и колата започва да тръгва все едно аз пускам съединителя, тоест зацепва без да съм го отпуснал и като се случи това, вариантите са 2 - или да изгася колата, или да пусна докрай съединителя и пак да го натисна.
Съединителя си отделя нормално, скоростите се включват добре, и в общи линии ако сменяш скоростите сравнително бързо и не държиш дълго време съединителя(повече от 10 секунди) всичко е наред.
Най вероятно не е дефект или проблем свързан с този модел, но се опитвам да разбера нещо повече преди майстора да е тръгнал да сваля кутията

Някой ако се е сблъсквал с нещо подобно или предполага какво може да е, може да сподели.
Нещо което си мисля, може да е някаква помпа, ако има такава, тя да не държи достатъчно, но това просто са мои предположения.
Благодаря!