Термостат за Carina????
-
Термостат за Carina????
Интересува ме за Карина 2.0 дизел на колко градуса трябва да е термостата.Сложиха 82 градуса и на мен ми се вижда малко.
-
Какво има да не се разбира.Термостата си има температура на отваряне 82,85,87 и т.н.Всеки двигател е съобразен на каква температура да работи.На Карината на чичо ми сложиха термостат 82 градуса,нямам каталог да видя и за това питам,това ли е температурата на която този двигател работи.Които от форума има Карина дизел не може да не знае с какъв термостат е.

Мисля, че термостата не е за конкретен модел а за различни географски ширини.....sashoskiora написа:Какво има да не се разбира.Термостата си има температура на отваряне 82,85,87 и т.н.Всеки двигател е съобразен на каква температура да работи.На Карината на чичо ми сложиха термостат 82 градуса,нямам каталог да видя и за това питам,това ли е температурата на която този двигател работи.Които от форума има Карина дизел не може да не знае с какъв термостат е.![]()
![]()
При термостат правен за друга географска ширина, преграването не е единственият проблем. Недозагряването също. Примерно кола правена за арабския свят трудно загрява и на дълъг път парно на най си....miLen4o написа:Колега аз имам Карина 2.0 ТД и термостата ми отваря на 82 градуса и на какувто и тормоз да я подлагам никога не ми се кацхжа стрелката над половината винаги стои на средата.
-
Миленчо цитат:
Колега аз имам Карина 2.0 ТД и термостата ми отваря на 82 градуса и на какувто и тормоз да я подлагам никога не ми се кацхжа стрелката над половината винаги стои на средата.
Е това е отговор.Аз не се притеснявам че ще загрее,а че и е ниска температурата,но щом и твоя е на 82 значи е нормално.
Колега аз имам Карина 2.0 ТД и термостата ми отваря на 82 градуса и на какувто и тормоз да я подлагам никога не ми се кацхжа стрелката над половината винаги стои на средата.
Е това е отговор.Аз не се притеснявам че ще загрее,а че и е ниска температурата,но щом и твоя е на 82 значи е нормално.

И къде точно показва тая температура при мен са само чертички при вас цифри ли има на термометъра?sashoskiora написа:Миленчо цитат: