[TPMS]Система за следене на налягането в гумите
- biro
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 121 пъти
[TPMS]Система за следене на налягането в гумите - Reset Tool
Не е възможно. C-HR помни 2 комплекта сензори за гуми. Но това не значи, че като смениш комплекта гуми автомаъично ще превключи.
Естествено е колата да не знае ти какви ги вършиш. Трябва да и кажеш, че си сменил гумите. Това става в настройките на малкия дисплей, избира се менюто за настройка на сензорите за налягане и докато е маркирана функцията SET се натиска бутона ОК 3 пъти бързо.
По принцип това го пише в упътването, но който го мързи да чете плаща на някой да му го направи. за тойота в Германия тънко е минал човека с тия 20€, трябва да почерпи.
Естествено е колата да не знае ти какви ги вършиш. Трябва да и кажеш, че си сменил гумите. Това става в настройките на малкия дисплей, избира се менюто за настройка на сензорите за налягане и докато е маркирана функцията SET се натиска бутона ОК 3 пъти бързо.
По принцип това го пише в упътването, но който го мързи да чете плаща на някой да му го направи. за тойота в Германия тънко е минал човека с тия 20€, трябва да почерпи.
C-HR 1.8 Hybrid 122к.с. 2ZR-FXE 2017 Classy LED
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
► Виж съдържание
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
- FearSoft
- Автомобил: Corolla Hybrid 1.8. Tук е!
- Благодарил/а: 63 пъти
- Получена благодарност: 100 пъти
Синът ми не е от тези, дето не обичат да четат, определено. И след като му предадох тази информация каза, че е пробвал това, но ефект - нула. Според мен просто са му презаписали датчиците на зимните гуми върху тези на летните. И най-вероятно сега са направили същото, но в обратен порядък. Не, че 20 € са нещо за сина или за дилъра там, но си е дразнещо. А и излишно разкарване.
ПП. Странна работа е това с парите... Миналата година се изръси 2000 и кусур € за 4 зимни гуми, джанти и датчици, а сега 20 € го изкараха от баланс

Toyota Corolla 1.8L (HEV Special), Ex+, MC23
- venciru
- Автомобил: Corolla 1.6 CVT 2020
- Благодарил/а: 45 пъти
- Получена благодарност: 13 пъти
Slow е прав. Но и на моята Корола не и казвам нищо. Завчера смених гумите с джантите за пореден път и тя си "разбра" това. Нищо не пищи и т.н.slowtraveler написа: ↑27 Апр 2023 08:02 Е не е толкова естествено - на други марки не се занимаваш с абсолютно нищо освен да смениш колелата с такива със съвместими датчици. Автомобилът сам разбира какви ги вършиш...
Сега ми е мерак да сложа онази джаджа за визуализация на налягането в гумите от Али-то, но искам да е от ЕС, пък не намирам.
Горното е изцяло мое лично мнение, с което не ангажирам никое друго лице. И казаното от мен в никакъв случай да не се счита за категорична препоръка и/или провокация към други лица.
Corolla 1.6 CVT 2020 132hp бивша; DS7Crossback 2.0 2020 180 hp
- mapamop
- Автомобил: Avensis WG T25,1ZZFE,2005
- Благодарил/а: 159 пъти
- Получена благодарност: 575 пъти
ако китайската не те притеснява че е китайска, и цената заедно с доставката е под 300 лева, няма да се занимаваш с митниците. Това ако поръчваш от червения сайт, или другия битпазар с четирите букви.
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
Не отговарям в теми, в които не съм задал въпрос.
Не отговарям на лични съобщения.
--
Не отговарям в теми, в които не съм задал въпрос.
Не отговарям на лични съобщения.
- biro
Ако процедурата по превключване на сензорите е изпълнена правилно лампата за проблем с налягането в гумите ще мига 5 секунди. Не мига ли не е изпълнена процедурата.
Колко км мина? Ако са под 30-40 ще писне. Освен ако не са ти клонирани сензорите - същите ID на двата комплекта.
Естествено е за аудиторията. За справка погледни полето за адрес на браузъра. Тук не е другимарки.сом
- venciru
Биро, то хубаво цитираш, но два от цитатите по горе не са мои. Мой е само вторият. Първият е на FearSoft, а третият е на Slow. На него ли обясняваш, че "Естествено е за аудиторията. За справка погледни полето за адрес на браузъра. Тук не е другимарки.сом" ???
Все пак смятам, че той знае кой форум на какъв адрес модерира.
От далечните години на миналия век, още от дете страшно мразя да ми се слагат думи в устата и да ми казват, че съм направил нещо, което не съм или не съм направил нещо, което съм. Не зная как си успял да ги пробуташ като мои цитати, но се корегирай.
А за единственият мой цитат - изминал съм към 400 км. след последната смяна. И забележи акцента - "За пореден път..." В случая е шести за две и половина години откакто купихме колата. През този период съм изминал около 40 000 км. И нито веднъж не ми е писнала. Грешка - веднъж ми писна когато бях хванал пирон в Хърватия.
Това го пиша за да не питаш "Кой е този пореден път и колко км. на какъв път съм изминал и при какво метео време и т.н.?"
Та лично при мен ТОЙОТА Корола спокойно си записва два комплекта датчици. Извинявам се, но на CHR не зная как е?
Лек ден!

От далечните години на миналия век, още от дете страшно мразя да ми се слагат думи в устата и да ми казват, че съм направил нещо, което не съм или не съм направил нещо, което съм. Не зная как си успял да ги пробуташ като мои цитати, но се корегирай.
А за единственият мой цитат - изминал съм към 400 км. след последната смяна. И забележи акцента - "За пореден път..." В случая е шести за две и половина години откакто купихме колата. През този период съм изминал около 40 000 км. И нито веднъж не ми е писнала. Грешка - веднъж ми писна когато бях хванал пирон в Хърватия.
Това го пиша за да не питаш "Кой е този пореден път и колко км. на какъв път съм изминал и при какво метео време и т.н.?"
Та лично при мен ТОЙОТА Корола спокойно си записва два комплекта датчици. Извинявам се, но на CHR не зная как е?
Лек ден!
Горното е изцяло мое лично мнение, с което не ангажирам никое друго лице. И казаното от мен в никакъв случай да не се счита за категорична препоръка и/или провокация към други лица.
- biro
Видях грешката в цитатите, има бъг със софтуера на форума при цитиране от мобилен телефон. Изобщо не съм имал намерение да ти ги пробутвам като твои цитати. Липсва възможност за редактиране.
А обяснявам, в кой форум сме, понеже не било естествено при другите марки да задаваш комплекта сензори. Никой не пита за други марки, а по-точно за Toyota даже модел C-HR.
Като не знаеш как е при C-HR, не подвеждай питащия и бъдещите читатели.
Вероятна причина да не ти излиза грешка при смяна на комплекта сензори съм ти я обяснил. А може и в королата да са вкарали напредничава технология. Когато питат как работи TPMS при корола си свободен да се включиш със знания, усвоени от упътването и практическия опит.
А обяснявам, в кой форум сме, понеже не било естествено при другите марки да задаваш комплекта сензори. Никой не пита за други марки, а по-точно за Toyota даже модел C-HR.
Като не знаеш как е при C-HR, не подвеждай питащия и бъдещите читатели.
Вероятна причина да не ти излиза грешка при смяна на комплекта сензори съм ти я обяснил. А може и в королата да са вкарали напредничава технология. Когато питат как работи TPMS при корола си свободен да се включиш със знания, усвоени от упътването и практическия опит.
- slowtraveler
► Виж съдържание
- biro
Аз пък бих прочел упътването. При всички марки в упътванията има текстове от типа на "Ако едикво си светне провери това, онова и третото"slowtraveler написа: ↑02 Май 2023 11:17 Та ако не знаех за тези детайли на Тойота, и идвах от друга марка, навярно бих се притеснявал защо системата не работи при смяна на колела/датчици...
При нисан как е? Понеже ми е под ръка упътване за Ariya и е описано подобно на тойота:
TPMS resetting
To keep the TPMS functioning properly, the reset
operation must be performed in the following
cases.
* when the tyre pressure is adjusted
* when a tyre or a wheel is replaced
* when the tyres are rotated
Perform the following procedures to reset the
TPMS.
1. Park the vehicle in a safe and level place.
2. Apply the parking brake and push the park
button on the shift lever to engage the P (Park)
position.
3. Adjust the tyre pressure on all four tyres to the
recommended COLD tyre pressure shown on
the tyre placard. Use a tyre pressure gauge to
check the tyre pressure.
4. Place the power switch in the ON position.
5. Press the button until [Settings]
appears.
6. Use the scroll dial until [Tyre Pressures] is
selected, and press the scroll dial .
7. Use the scroll dial until [Calibrate] is
selected, and press the scroll dial .
8. Use the scroll dial until [Yes] is selected, and
press the scroll dial to reset the TPMS.
9. After resetting the TPMS, drive the vehicle for
several minutes at speeds above 25 km/h (16
MPH).
- slowtraveler
Никак - по него време нямаше TPMS в комплектацията. Афтърмаркет изисква въвеждане на кодове и 'превключването им' на местоположение по автомобила...
Джипа си дойде с TPMS и там има само неща от рода 'ползвай оригинални сензори' и 'ако искаш да изключиш изцяло системата, смени четирите гуми с такива без сензори и карай определено време над определена скорост - с това системата е деактивирана и повече няма да пищи при старт и т.н.'... Но няма никакви действия при смяна на колела, размяна мястото им и т.н. (в специализирана информация след време разбрах, че може да сложа ТПМС на резервната/друг размер, и стойността на налягането ще излезе на дисплея, но нейният код трябва да се въведе в TMPS - да, но в книжката си пише - 'резервната няма сензор и си я проверявай както си искаш'

Реално аз тук във форума разбрах, че при Тойота има такива драми с определяне на сензори, кодиране кой къде е и т.н...
- venciru
А заглавието/името на темата е.......Къде пише за кой модел се отнася?
И какво от моите мнения не е по темата?
Твоето за Ariya отнася ли се за CHR?
Не, но си е на мястото (само последното мнение), защото касае темата за TPMS.
Поуспокой се малко и не нападай хората без причина. (Това е просто приятелски съвет, а не друго. То си ми го пише и в подписа)
- itzoa
- Автомобил: Yaris Cross Hybrid 2023
- Благодарил/а: 68 пъти
- Получена благодарност: 54 пъти
В един сервиз преди малко ми казаха, че имали начин да правят копие на информацията от оригиналните датчици и се слага на новите датчици (неоригинални) във втория комплект джанти. Така нямало нужда се добавя втори комплект в компютъра и се избягвало шашкането на системата при смяната. Предлагат ми ги за 95 лв./бр.
Някой чувал ли е за такова нещо, дали работи при новите автомобили?
Някой чувал ли е за такова нещо, дали работи при новите автомобили?
- slowtraveler
Да, някои датчици позволват такова копиране... Но колата ти не е ли по-нова - те не се ли оправят сами с датчиците ?
- itzoa
- Автомобил: Yaris Cross Hybrid 2023
- Благодарил/а: 68 пъти
- Получена благодарност: 54 пъти
Нямам идея как е, нова е 2023. Не съм и питал как е Тойота, ама тук като чета в какви филми се вкарват, реших че втория комплект е доста сложен за добавяне и прави бели и даже това ме спираше донякъде да си взимам 2ри комплект джанти. Щото всеки път да ходя до Търново като сменя гуми за да ми ги оправят - не, мерси
A и да, щях да спестя 60-70 лв от оригиналните датчици (гледам в Тойота са 460 лв /комплект)