Авенсис Т22 турбо проблем
-
- Автомобил: Тойота Авенсис 2002
Авенсис Т22 турбо проблем
Здравейте ! Имам Авенсис 20002 д4д 2.0 110кс и имам проблем най-вероятно с турбината или електрониката . Не съм сигурен . Но турбината работи само в ниските обороти(1800-2100) и понякога над 3000 . Като настъпеш педала до долу и никаква реакция от колата , само вдига рязхода и зорлем оборотите , все едно е без турбина . Сменях нафтата , сложих добавки и пак същото . Като съм на магистрала светва чека и като бях на компютър пишеше някакви грешки от горивната система . Но точно преди да отида до сервиза , тъй като е извън моя град , реших да я изпробвам пак колата и сякаш проблемът беше изчезнал . Колата си вървеше и нямаше проблеми , но все пак я откарах на диагностика и там ми казаха : ,,Карай така , ще ти ги нулираме грешките , ако стане пак тогава ела ''. И стана пак , продължавам да си карам , като градско не се усеща толкова . Но извънградско все едно карам чист дизел 60 коня , а не 110 . Понякога турбото решава да проработи на някакви обороти и колата въри , ама накъсва , все едно се губи мощност . Предимно обаче турбината работи на късите обороти и след това спира , след 2500-2700 пак включва и пак спира и тн . Чекът ми светва само на магистрала след 140 км в час , после се нулира . Утре я карам пак на майстор , живи и здрави . Обаче се надявам някой от вас да помогне , защото и майсторите си ги знаем какви са майстори са . Благодаря !