Добре.
Още повече като 1062 литра за РАВ-а по твоите официални данни без кората:
https://www.google.com/url?sa=t&source= ... n_uoxt_UQW

Добре.
Очевидно на РАВ-а е по-голям. По официални данни.
Едно от най-подробните и полезните мнения, което съм виждал във форуми от доста време, благодаря! Най-вече заради практическия поглед.
Компактната ми дизеловата Шкода харчеше 8 литра на 100 км градско по колонка. По-тежкият бензинов Кодиак не вярвам да падне под 10 литра на 100 км градско. Тойотата от своя страна като хибрид харчи под 5 литра на 100 км градско. Грубо казано Равката ще изхарчи двойно по-малко бензин за градския пробег, а според мен ще е и повече от двойно. Не знам колко ще струва бензина следващите 6 години, но да ако го сложим средно 3 лв за тези 7000 км градски пробег, в годината ще отидат 2100 лв за бензин. За 6 години е 12 600 лв. Ако Равката е спестила само половината, това са 6300 лв, ако е повече от половината ще се доближаваме до въпросните 7000 лв. Така или иначе има доста условности в сметките, но колкото и да излезе тази цифра, при положение, че Rav4 Hybrid е за същата покупна цена като версията на Кодиак със сходни конски сили, то Равката ще "глътне" по-малко пари сумарно. Единственият случай, в който най-евтиния Кодиак ще излезе по-евтино от най-евтината хибридна Равка е, когато колата се ползва само за извънградско шофиране и пак с уговорката, че в този случай Кодиак е с по-малко конски сили извън града, където те са нужди най-много заради изпреварванията. И тук говорим за около 5000 лв разлика в цената, включвайки и някаква извънградска икономия на гориво при Равката, а тези 5000 лв като нищо ще се стопят при разлика в остатъчната стойност при продажбата на автомобилите след години. За мен основното предимство на Кодиак си остава опцията за трети ред седалки, макар и изяждащи някакъв обем от багажника.
Тези, за които се сетих, никой няма версия с под 200 к.с. и съответно цените започват от 90 хил. лв. и нагоре. И за да се самоопровергая - сетих се и за Дачия. Не знам дали е СУВ, но Dacia Jogger е с дори по-слаб двигател (100 к.с.) и цената й е между 33 и 40 хил. лв. Накратко - Дачия пак са убили конкуренцията в супер евтиния сегмент и предлагат 7 местен автомобил, с който да си превозиш семейството от точка А до точка Б, макар и без много опции за изпреварвания и това на половин цена от Шкодата.
Базовото оборудване на Rav4, което се предлагаше миналия месец беше чист бензин и беше само с ръчна скоростна кутия за цена малко под 60 хил. лв. Така че можеш да не го мислиш - отпада по критерия за наличие на автоматик.
Според това видео, ако Карок-а е с VarioFlex седалки обемът на багажника може да стане 588 литра - повече от на Kia Sportage, въпреки че Karoq е по-къс отвън и съответно по-лесен за паркиране в града. Йетито ми беше с такива седалки и бях издърпал максимално тази, която е с детското столче, тъй като на детето не му трябва толкова пространство за краката, а отзад печелиш не малко сантиметри в увеличение на багажното пространство.
Съвсем я закопахте равката
Нова - нова или без значение? Тойота не предлагат комби в България. Това разбира се не е стопиращ фактор, има много върнати от лизинг. На по 1-2 години.
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 5 госта