Но ако го приложиш, значи четейки тази статия, напълно е оправдано да вземеш и Тойота в този случай.

С изискването за автоматик цената на Киа-та скача на 60 хил. лв, като така разликата с базовата хибридна Равка става 15 хил. лв. С градски пробег от 7000 км на година (600 км на месец) е трудно да се оправдае каквато и да е икономия от гориво. Това сметнато за 6 години са около 12 хил лв за бензин за градското шофиране, от които хибридната Тойотата би ти спестила може би едва около 7 хил. лв. Аз последно време карам децата на различни курсове и при бабите в срещуположни краища на София и по тази причина навъртам по около 1500 км на месец градско, което би оправдало избора на по-икономичната кола. Иначе личното ми впечатление за Kia Sportage е от преди 7 години, когато избирах кола и точно този модел ми беше харесал най-много. Бях чел хубави коментари колко бил здрав, но в крайна сметка взех Шкода Йети тъй като в Еуратек имаха отстъпка, правеща цената с 12 хил. лв по-малка от на корейците. И не съжалявам за избора тогава, тъй като взех по-компактна кола, идеална за тогавашните ми нужди и в същото време въпреки, че Шкодата беше само с 5 години гаранция, я продадох малко след шестата й година без да съм сменил и една крушка.
Всеки си има, както горен така и долен лимит на бюджета, а и на очаквания за екстри, системи за безопасност, интериорни материали и други. Предполагам Дачията отпада заради долния лимит по някои от тези критерии. Иначе за 60 хил лв и аз бих хвърлил око и направил тест драйв на някои други марки. Шкода Карок е малко по-къса, но с Varioflex седалки (на релси) може да докара дори по-голям обем на багажника от Kia Sportage без падане на облегалките. Което прави Шкодата още по-лесна за паркиране в града и потенциално отговаряща на всички критерии. Е, колегата може да не харесва Шкода и при положение, че цената на Карок бензин автоматик е също 60 хил. лв, изобщо да не иска да я погледне като вариант. Предимството, което мога да споделя за Шкода, е че у нас имат голяма фен база и на вторичния пазар държат висок процент на остатъчна себестойност. Истината е, че при недостига на нови автомобили днес, очаквам всеки автомобил закупен сега, да бъде продаден лесно и на добра цена след 5-6 години, когато ще има недостиг на вторичния пазар.
Това е най-добрият съвет. Всеки си има различно мнение и ако в тази тема пишат 20 човека, вероятно ще се получат почти 20 различаващи се мнения. Най-важното е мнението на човека, който ще дава парите и ще кара автомобила, така че след четене на темата задължително направи тест драйв на всички фаворити и вземи, това което ти е на сърцето.venciru написа: ↑22 Мар 2023 15:31 И затова колегата отива, качва се, кара, харесва или не, претегля плюсове и минуси (от НЕГОВА гледна точка), поглежда си в портфейла и скача! Най важно е после да е доволен и се радва на придобивката и да не съжалява за нищо. Пожелавам му го от все сърце и успех в НЕГОВИЯТ АДЕКВАТЕН избор, какъвто и да е той.
Това изискване се покрива само от пълноразмерен бус и то дълга база. В късата база тези неща отново с много голям компромис биха се побрали. Освен ако колелото не е от най-детските, макс 12".
И за 5 годишно да е. Там отиваш на около 16-ка, дори 20-ка като размер. Аз с автомобил, който е съразмерен на Хайлендера, не мога да ги събера тези неща.
При всички положения отвориш ли едната седалка в багажника, всичко е свършено. Качиш ли колелото на покрива, забравяш почти и за кутия. И тогава отиваш на орязване на много неща.
Защото са евтини и с доста компромиси успяваш да продадеш автомобил с автоматична скоростна кутия. Колко Лексъса има с такава кутия и колко с "истински" автомат? И викаш ако ставаха и имаха само предимство, няма производителя да се възползва от тях и да направи още по-голям марж на печалбата? Риторични въпроси.
Реален тест на багажното пространство до тавана
А защо леко пропускаш факта, че Шкодата дава пространството до тавана, а при РАВ-а до кората?
Потребители разглеждащи този форум: Bing [Bot], Kostadin, Majestic-12 [Bot] и 6 госта