Corolla E21 / Auris E21 - Поколение XII - /2019-2024/ - двигатели/задвижване и дизайн

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Публикувай отговор
method81
Автомобил: Corolla E210 1.6
Благодарил/а: 13 пъти
Получена  благодарност: 7 пъти

Новите Corolla / Auris Поколение XII - /2019- / - двигатели/задвижване и дизайн

Мнение от method81 » 17 Мар 2023 15:27

Шуплата сама по себе си не е проблем. Аз я залепих при един майстор и издържа 4 месеца. До вчера, когато стана пукнатина 20см, а днес 50 см. Та не ги чакайте да зейнат, защото тогава е неприятна изненада.

Аватар
biro
Благодарил/а: 6 пъти
Получена  благодарност: 121 пъти

Мнение от biro » 17 Мар 2023 20:00

Имайте впредвид, че шофиране със спукано стъкло противоречи със закона и ако ви набарат колата подлежи на спиране от движение.
C-HR 1.8 Hybrid 122к.с. 2ZR-FXE 2017 Classy LED

Аватар
stereo_man
Автомобил: Corolla E210
Благодарил/а: 8 пъти
Получена  благодарност: 4 пъти

Мнение от stereo_man » 19 Мар 2023 19:49

колеги, някой дали е слагал допълнителен багажник на покрива? може ли да споделите някакви впечатления за марки багажници и греди, ако имате някакъв опит с такива?
Corolla E12;
Corolla E210

Hursa
Благодарил/а: 26 пъти
Получена  благодарност: 168 пъти

Мнение от Hursa » 19 Мар 2023 20:18

Колеги - за настройката на парк функцията ми иска код. Къде мога да го намеря? smile.gif Пробвах 1234 и 0000 - не става. smile.gif
Auris Е15 Hybrid; Corolla E210 HB 2.0 hybrid

Krachunov
Автомобил: Тойота корола
Благодарил/а: 69 пъти
Получена  благодарност: 38 пъти

Мнение от Krachunov » 19 Мар 2023 23:12

stereo_man написа: 19 Мар 2023 19:49 колеги, някой дали е слагал допълнителен багажник на покрива? може ли да споделите някакви впечатления за марки багажници и греди, ако имате някакъв опит с такива?
гредички си взех миналата година, че колелото вече зорлем влиза (смених го от 26 на 29) макар и комби.
ОТ ТУК
До сега няколко пъти съм возил колело.
И доста пъти стълби, включително голяма, 3 парчета от по поне 3.5 метра....може и повече да е. От задната броня ми стърчи малко над джама.
Става дума за комби.
И по магистралата си бримчих със 140-150. Не съм имал ядове.
Като цяло яко ги натягам към лайсните на тавана, самите греди. А самата стълба ЯКО я стягам към въпросните.
Идеята ми е, че за сега не съм имал проблеми и изглеждат стабилни. В магазина ми казаха,че тези конркетно гои давали до 120 кила.

method81

Мнение от method81 » 24 Мар 2023 17:46

method81 написа: 16 Мар 2023 17:13 Не виждам как дебелината на стъклото оказва влияние върху умението на камерата да "вижда" навън, но кой знае.
Отидох до ТМ Запад, някой ако го интересува, стъклото и уплатненията са 1430 лв + 300 лв за труд. Бързо стават нещата, от сега за след седмица.
Продължението на сагата. Стъклото беше сменено, за мен изглежда ок.
Друг проблем - в ТМ Ауто Запад са решили да мият колата хамалската, по не знайна за мен причина. Не съм я закарал мръсна.
Сега цялата е в дребни драскотини по лака, които си личат на слънце, а те отговорност не поемат.
Като цяло съм много разочарован и ми писна да се занимавам с тях.

valeriev10
Автомобил: Toyota Corolla TS 1.8

Мнение от valeriev10 » 26 Мар 2023 13:57

method81 написа: 16 Мар 2023 14:32 Здравейте, колеги. На някой налагало ли се му е да сменя предно стъкло?
Моето се спука от камъче на пътя и днес съвсем се разцепи. От ТМ Ауто Запад дали сменят?
Аз преди 3 месеца смених предното стъкло, защото се беше пукнало. Смених в Кале Ауто Сливен, смяната беше по каско, така че цени не знам. Да кажем, че съм доволен, като изключим факта, че ми бяха поръчали стъкло, което за кола с датчик за дъжд, а моято е без, но това не е проблем.

Krachunov

Мнение от Krachunov » 27 Мар 2023 09:44

method81 написа: 24 Мар 2023 17:46 Друг проблем - в ТМ Ауто Запад са решили да мият колата хамалската, по не знайна за мен причина. Не съм я закарал мръсна.
Мият ги с водоструйка, като бях вкарвал там за броня, даш камерата записваше та после си гледах.
Поне моята не я бяха подсушавали, процес при който биха се получили подобни проблеми. Ако си 100% сигурен, че драскотините са станали тогава и там, а не да речем сега си се загледал. Пусни жалба до тойота България

method81

Мнение от method81 » 27 Мар 2023 10:14

На 100% съм сигурен, че деригуте са се случили там.
Обръщам внимение на тези неща, тъй като се интересувам от детайлинг поне на ниво хоби.
Знам как се поддържа един автомобил, за да изглежда добре максимално дълго време.
Точно заради това за мен е скандално в ТМ Ауто запад да мият нови коли все едно са 20 годишни талиги на автомивките по левче с четките.
Дори да предложат да ми полират колата аз не бих приел. Като цяло ме отказаха да ги посещавам до живот и ще търся друг сервиз за бъдещи ремонтни услуги.

Krachunov

Мнение от Krachunov » 27 Мар 2023 10:20

В такъв случай пиши до тойота българия. Не съм сигурен, че ще има някаква файда но не пречи да се тества. Също така във фейса колкото повече ги нахраниш, повече хора да разберат, ще е добре. tooth.gif
Монца е добър вариант, на 1 час е от София.
От към ТО също ТМ би ми бил възможно НАЙ - НАЙ - последен вариант. Те там лъжат още повече. Нали да оставим цените за труд, което всеки има право да определя както си иска. Но ти набутват и дейности, които реално не ги правят.
Като цяло усещането е, че те доят грубо. Не полагат и бегли усилия, като клиент да останеш доволен.

GreenText-Pepe
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 5 пъти

Мнение от GreenText-Pepe » 27 Мар 2023 22:20

По този повод някой ползвал ли е услугата за поставяне на керамика от Тойота? Много се чудя дали живот и здраве, когато дойде колата да не поръчам.

method81

Мнение от method81 » 28 Мар 2023 08:48

Аз не съм, но не бих имал доверие на толкова масов сервиз да се справи добре.
По-добре провери при по-специализирани хора (детайлинг студиа).
Иначе за самото керамично покритие - защитава до толкова, че да не те притесняват особено птичи курешки, мушички, водни петна, т.е. повърхностни дефекти по лака причинени от химически вещества.
Миенето на колата също е по-лесно заради хидрофобните му качества.
Самото керамично покритие изисква поддръжка и конкретен начин на миене, за да не го съсипеш.
Ако искаш предпазване от драскотини и леки паркинг щети, по-добре се насочи към PPF.

astranom
Автомобил: Toyota Corolla Sedan Hybrid
Получена  благодарност: 8 пъти

Мнение от astranom » 28 Мар 2023 11:37

costi.kocev написа: 27 Мар 2023 22:20 керамика от Тойота
Офтопик
Чудил съм се дали на кола като Королата си заслужава да се сложи керамично или някакво друго защитно покритие и съм стигал до извода за себе си, че за ежедневна кола от този ценови клас не си заслужава. За съжаление то не предпазва от вдлъбнатини от камъчета, кестени и жълъди, градушка (заради тънките и меки ламарини), пак вдлъбнатини от врати на съседни коли или от колчета. Останалото може да се избегне с една нормална експлоатация на колата, паркиране в гараж и внимателно миене. Забелязал съм, че една измита и стегната кола винаги изглежда добре и събира погледите на улицата и никой не се заглежда по някакви микро драскотинки. Т.е. лично според мен е по-важно колата да е просто измита, макар че и това трае само 1 - 2 дни...
Колата още с излизане от магазина спира да е нова - замърсяване на всички агрегати от кал, мизрия и корозия от лугата; опиране по корем на по-високи бордюрчета, влзане в дупки и прочее. За интериора въобще не говорим даже... :D На тази база конценттрирането специално върху лака на боята може би не е изцяло логично. А слагането на керамични и други покрития са силен фактор за подхранване на вниманието, стреса и огорченията от състоянието на боята. Т.е. като цяло не е нито особено полезно, нито рте прави по-спокоен и непукист, а тъкмо обратното.
Сега разбирам да е Астън Мартин или Ферари, ама за Корола - не си е работа. Това е само мое мнение, не искам да убеждавам никого и ценя и противното мнение, просто съм стигнал до този краен извод.

method81

Мнение от method81 » 28 Мар 2023 12:24

Разбирам гледната точка, на мен също не ми се иска да се концентрирам върху лака, но някак не мога да преглътна такива дефекти на чисто нова кола. :D
Едно време тия коли бяха "просто корола" и да, бяха достъпни.
Сега ако отвориш ценовата листа с екстрите са по 60к лева и за мен това спира да бъде "просто корола" въпреки че не е от премиум сегмента.

dracunculus
Благодарил/а: 177 пъти
Получена  благодарност: 116 пъти

Мнение от dracunculus » 28 Мар 2023 13:34

Колега, като си взех Лексуса и го паркирах в гаража под луминесцентните лампи и забелязах едни гадни фини деруги под формата на "W" на предния капак в дясно. По пътя не ме беше удряло нищо, просто си взех колата от шоуруума и я докарах до нас. Опитах се да я полирам, нищо не стана. Явно я бяха обработили с керамичното покритие така, както е била надрана, съответно са ги "запечатали" драскотините. Ядосах се адски много, но реших да не се занимавам с това да трябва да доказвам, че колата е издадена от тях така, при положение, че при приемането на автомобила не го забелязах. И си останах с "щетата", която вече не забелязвам, още повече, че имам едни 70-80 дребни дефекти от камъчета по бронята. Просто след 80 000км почва да не ми пречи. По отношение на керамиката- за мен си струва, бих я сложил както на S-Klasse, така и на Корола, просто защото колата се цапа по-трудно, съответно я мия по-рядко, което за мен си спестява едни не малко пари (като цяло мия често колите си)
Toyota Corolla 1,6 Valvematic 2012 Luna Navi-> ех
Toyota Avensis 1,8 Valvematic 2017 Elegance MT
Lexus IS300h 2020 Luxury Line -> https://www.spritmonitor.de/de/detailan ... 07509.html

Публикувай отговор