Corolla Cross - има ли собственици?
-
- Автомобил: Toyota Corolla Cross
- Благодарил/а: 10 пъти
- Получена благодарност: 6 пъти
-
Доставка на НОВИ автомобили 2022 - срокове и процедури ?
Има ли някой с Королла Кросс? Забелязах,че надлъжните релси на покрива на колата ,при нагряване от слънцито-отзяват.Заведох я в Тойота Пазарджик и се оказа,че тъпите релси се крепят в задния край с два сантиметра двойнозалепващо.В петък сложиха на още две места,но най в края ,където е оригиналното двойнозалепващо,сложиха едно тънко като хартия.Подсилиха го,но днес пак отзя.Ако колата е на слънце-отзяват,тръгвам да шофирам и си влизат в улея.Като прилеп съм.
Е това просто е недопустимо за кола на 3 месеца!

Е това просто е недопустимо за кола на 3 месеца!
- Митхат
- Автомобил: E38
- Благодарил/а: 46 пъти
- Получена благодарност: 132 пъти
Кофти работа,направо не мога да повярвам.Jorjeta Bogoeva написа: ↑27 Фев 2023 20:10 че тъпите релси се крепят в задния край с два сантиметра двойнозалепващо
Или какво викат в Тойота...... Другата нова кола BMW и онова фолио за 10к ще е на място.
-
- Автомобил: Corolla cross
Jorjeta:
Имам чувството, че ти си единствената в този форум, който притежава корола кросс и който следи форума.
Това е потресаващо релсите да се държат с двойно залепващи неща за кола 70-80-90к лева.
Имам чувството, че ти си единствената в този форум, който притежава корола кросс и който следи форума.
Това е потресаващо релсите да се държат с двойно залепващи неща за кола 70-80-90к лева.
-
Ами вдигат раменете и се чудят какво да направят.Имаха тестова кола,също като моята LUXORY.Дръпнаха нейните релси-същите.Другата седмица пак ще я закарам.Паянтова работа.Какво ли ще стане ,когато дойде лятото?Ще приличам на седефен гларус,с разперени крила 

- max-2
- Благодарил/а: 42 пъти
- Получена благодарност: 110 пъти
Тези релси декоративни ли са, или имат носеща функция за монтиране на багажник?
Carina E 4AFE LB 1992
- biro
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 121 пъти
Би ли снимала как "отзяват" релсите, че аз такава дума не съм чувал и ми е интересно какво означава.
C-HR 1.8 Hybrid 122к.с. 2ZR-FXE 2017 Classy LED
- iovkito
- Благодарил/а: 17 пъти
- Получена благодарност: 95 пъти
Похледнах оригиналните аксесоари. Кутията за таван е дадена да се захване на напречни релси, които са захванати за надлъжните (както се прави по принцип на автомобили с надлъжни релси). Само дето надлъжните на колата ми изглеждат да са по-скоро декоративни, поне така ми се вижда на снимките. В аксесоарите не са дадени други, явно не са качили всички ръководства за монтаж все още.
Toyota Avensis T25 2.0 D4D 2007
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014
-
- Благодарил/а: 26 пъти
- Получена благодарност: 168 пъти
Това си е за темата "... мит или факт е надеждността на Toyota" - ако не бе заключена, за да няма нежелани споделяния
Тези "релси" би трябвало да са част от силовата конструкция на купето - да служат за защита дори при обръщане на автомобила. Евентуално посредством прикачване към тях да може автомобила отново да се "постави на колелата" или да се премести. Това е за автомобил с действителни "офроуд" способности, но пак показва отношението на производителя.

Тези "релси" би трябвало да са част от силовата конструкция на купето - да служат за защита дори при обръщане на автомобила. Евентуално посредством прикачване към тях да може автомобила отново да се "постави на колелата" или да се премести. Това е за автомобил с действителни "офроуд" способности, но пак показва отношението на производителя.
Auris Е15 Hybrid; Corolla E210 HB 2.0 hybrid
- gimara
- Автомобил: Verso 1.8/CVT, 2016
- Благодарил/а: 49 пъти
- Получена благодарност: 111 пъти
Тези релси най-вероятно са лайстни. И дали не са ги свяляли като са фолирали колата?
Чудя се защо си купувате ТОЙОТИ като са толкова калпави?
Toyota Manuals/Сервизни ръководства/Ръководство на потребителя
Toyota Corolla Verso 1.8/2008 >> Toyota Verso 1.8,CVT/2016
Toyota Corolla Verso 1.8/2008 >> Toyota Verso 1.8,CVT/2016

- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Хаха, и аз доста се зачудих какво 'отзева' там ама нейсе
Ама северозападния тренинг ми позволи да включа бързо 
А сигурно ли е, че е 'двойнозалепящо' фолио? Защото непрофесионалист лесно би объркал например двойнозалепящо с гумено уплътнение (например поставено в края на релсите за да се избягва вибрации и шум на тази декоративна част...
И това съвсем не означава, че релсата би паднала... И да, възможно е вместо уплътнение да е и двойнозалепящо - лошо няма.
На Джипа, дето е доста по-сериозна машина от Королата тези релси изглеждаха солидни, но въпреки това си бяха декоративни - има си определени места за захващане на багажник, които са закрити от тази декоративна релса.
П.С. да, варианта на gimara за демонтаж на някои части при фолирането да е изиграло лоша шега... Имал съм подобен случай при уж безобидно въздействие върху автомобила (монтаж на аларма) - чисто нов автомобил с изпотрошени щипки и последващо скърцане и тракане...

А сигурно ли е, че е 'двойнозалепящо' фолио? Защото непрофесионалист лесно би объркал например двойнозалепящо с гумено уплътнение (например поставено в края на релсите за да се избягва вибрации и шум на тази декоративна част...
И това съвсем не означава, че релсата би паднала... И да, възможно е вместо уплътнение да е и двойнозалепящо - лошо няма.
На Джипа, дето е доста по-сериозна машина от Королата тези релси изглеждаха солидни, но въпреки това си бяха декоративни - има си определени места за захващане на багажник, които са закрити от тази декоративна релса.
П.С. да, варианта на gimara за демонтаж на някои части при фолирането да е изиграло лоша шега... Имал съм подобен случай при уж безобидно въздействие върху автомобила (монтаж на аларма) - чисто нов автомобил с изпотрошени щипки и последващо скърцане и тракане...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
-
Ми от де да знаем - заключихте темите и хората не успяха да споделят

И за това в сервиза на тойота - са ги подлепили пак с тиксо?slowtraveler написа: ↑28 Фев 2023 13:01 варианта на gimara за демонтаж на някои части при фолирането да е изиграло лоша шега.
- BOz
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 199 пъти
Според мен израз като "зейна пропаст" би трябвало да се знае в цяла България и да не е толкова регионален израз.
Иначе ако следваме този монтаж за кола с "фиксирани точки" на закрепване на гредите, лайстните са просто декоративен елемент в случая.
Иначе ако следваме този монтаж за кола с "фиксирани точки" на закрепване на гредите, лайстните са просто декоративен елемент в случая.
Разход на хибрид-> 
Разход на дизелов автоматик ->

Разход на дизелов автоматик ->

-
Показаната - май е без релси на покрива 

► Виж съдържание
-
Нищо не е сваляно от колата.Фолиото го поставиха пред мен.Машина сканира автомобила и изрязва елементите.Дори и надписите си изряза-Хибрид и т.н
Освен това ,това е четвърта кола ,която ни правят.
Освен това ,това е четвърта кола ,която ни правят.
- Прикачени файлове
-
- IMG_0484.jpg (355.4 KiB) Преглеждано 2835 пъти