Здравейте колеги. Повдигам тази интересна тема на колегата
"dragonn2" 
с цел още една интересна идея къде може да бъде изместен вградения борд компютър на оригиналното радио с номер "TOYOTA 58812", при смяна на стереото с такова с единичен или двоен DIN, както е при мен с двоен дин с андроид.
След смяна на оригиналното стерео с андроид устройство много ми липсваха показанията на борд компютъра отностно моментен разход, средна скорост и среден разход... Вдъхновен от идеята на колегата
"dragonn2" и аз успешно успях да си изведа показанията на борд компютъра на удобно място и за това споделям моя вариант на вграждане.
Ето как действах аз:
1. Разгобяване на оригиналното стерео. Доста лесно се разглобява - няколко болчета и откопчаване на предния панел се стига до горната платка на стереото, която отговаря за показанията на борд компютъра и свързва, чрез лентовия кабел дисплея. Дисплея също лесно се сваля. Свързан е към платката с
20 пинов лентов кабел. В моя случай използвах 27 пинов лентов кабел взет от стар скенер и дълъг около 40 см.. Просто с ножичка леко резнах в двата края на лентовия кабел излишните пинове и леко ги прегънах да не пречат. Внимавайте кои пинове режете. Трябва да е симетрично и от двата края
2. От магазин Елимекс бях закупил за друг проект бяла пластмасова кутия с капаче, която се оказа, че пасва идеално към дисплея. Първоначалната ми идея беше да поставя дисплея където и колегата "dragonn2" го е поставил. По късно ми хрумна, че и без това не пуша и не ползам пепелника да вградя кутииката с дисплея на мястото на пепелника. Кутииката е изрязана с помоща на дремел по размерите на самия дисплея без да се виждат други му части.
3. Премахнах панела под управлението на климатроника. Има 2 винта /тип видия/ които допълнително укрепват панела. Едното се вижда в ляво при махнат пепелник, а другото е в горната част на панела в дясно и се вижда, като леко се залегне да се види точно къде е завито малко под ъгъл.
4. Оказа се, че конзолата която придържа пепелника се държи на 3-ри винта и може изцяло и безопазно да се премахне. Така се отвори пространство да се напъха леко под ъгъл самата кутиика с вградения в нея дисплей. От задния край на кутияна не съм слагал капачето, за да не ми пречи за свързването на лентовия 20 пинов кабел към дисплея.
5. Към кутииката с дисплея си сложих и микро бутон H10 също закупен от магазин Елимекс. С кабел и 2 букси е свързан към пиновете на управляващата платка - колегата е приложил много подробно описание и снимков материал в темата точно къде се свързва микро бутона. Облепих кутията с фолио имитиращо карбон, защото белия цвят не се вписваше в иначе черния интериор на RAV4-ката. Закрепих всичко с горещ силикон. Както се вижда на снимките преди време бях си вградил в същия панел и зареждачка за телефони с бързо Quick Charge 3.0 зареждачка с 2 USB порта и волтметър /да не се чудите, какво е толкова облепено там/
6. Ето изглед и преди да бъде монтиран панела заедно с кабеляците - 20 пиновия кабел свързващ дисплея и кабела с буксите свързани към микро бутона, с който се нулират и показват показанията от борд компютъра.
7. Доволен съм от резултата. Може би трябваше леко да променя ъгъла на дисплея да е насочен към водача, но и при това положение добре се виждат показанията и е стабилно монтиран към самия панел.
Поздрави колеги и дано да е полезна тази идея за модификация и вграждане на показанията на борд компютъра при премахване на оригиналното TOYOTA стерео и заместването му с модерно Андроид устройство с много повече възможности, навигация, музика, филми, задна камера и т.н.