itzoa написа: ↑24 Фев 2023 13:37
Затова ли най-произвежданата кола във Франция за 2022 е Ярис Крос?
Да, грешката е моя (не бях и сигурен, което е видно и от моето писание по-горе ). Мисля, че Корола Крос не я правят във Франция ... A сме виждали,че французите пускат тези малки тойотски модели и с друга марка
Мислиш ли, че хората като си получават колата не знаят от кой завод пристига?
Да - част от тях не знаят... Друга част разбира се се интересува и знае, но не пише глупости във ФБ...
За Европа е очевидно, че всички се правят във Франция.
?! Това пък откъде го измисли?! Левият волан на Авенсиса сигурно се прави не в Англия щото там са с дясна дирекция?!
Ако си мислиш, че някой произвежда автомобила и след това му 'върти волана' - в голяма грешка си... За производителя няма значение каква е дирекцията, защото големите серии автомобили се пускат на линията, за което няма никакво значение какъв е автомобила .. Коли с лява дирекция се правят в Япония, Англия и т.н... Също както и коли с дясна дирекция се правят във Франция, Германия и т.н.... От последните ми четири автомобила три бяха от държави с обратна дирекция

Тъй-като спеших дилъра да ми предаде японския автомобил по-бързо, в него бяха останали залепени и стикерите (хартия А4 с някакви йероглифи) на японски.... То и се знаеше от кой японски завод е излязла де - по ВИН кода

Ама щом казваш, че никой не се занимава с ISO и че е остаряло - доообре...
А това, че на картата пише 'proposed' съвсем не означава, че кодовете не се използват от производителите в момента... Да, можеш да си направиш автомобил и да му сложиш какъвто си искаш код - кодът не е задължителен. Ама ако искаш да продаваш автомобила зад граница - ще трябва да му сложиш код според ISO3780...
Така работи сертификацията... Наскоро се сертифицирахме по поредния ISO... Да, няма проблем да си работим и иначе, ама клиента иска някой да удостовери, че ние спазваме дадени критерии... И ето - ISO не е задължително, ама трябва да го изпълняваме, че и някоя сертификационна организация да провери и удостовери този факт