какво МАЛКО си вдигнали цените... 85 лева преди това беше на 77stereo_man написа: ↑06 Фев 2023 22:27 Днес направих 4-то обслужване/60 000 км. В ТМ Ауто на Цариградско шосе. Направиха ми впечатление няколко неща:
- малко за вдигнали цените и на труд, и на консумативи
- този път нямам проверка на хибридната система. Миналите 3 имах винаги (във фактурите е без въведена стойност), като ми даваха и един сертификат, че е преминала теста. Този път не. Не разбрах причината да не е направено...имало гаранция, да не се притеснявам
- няма и почистване на охладителната система (въпросните 35 лв., за които бяха писали, че нищо не правят). Предните 3 обслужвания ги има и съм ги плащал. Не мога да кажа дали са правили нещо
- маслото, което сега са ми писали е 0W-20, предните пъти е било 0W-16
Прилагам и разбивка на цените. Моля ви, който е правил обслужване тип В да сподели горните неща как са при него![]()
0-20 са ви сложили защото това са имали и не сте гледали преди това на какво се подписвате. В книжката пише, че е ДОПУСТИМО... но при следващо обслужване задължително трябва да е с препоръчителното 0-16... Лично аз отказах да отида в ТМ защото чакаха доставка на 0-16 и ми предлагаха 0-20
Нямате хибридно почистване защото, до колкото виждам имате сменен хибриден филтър. И би било скандално да ви почистят филтъра и да го изхвърлят.... Въпреки че знам за точно такъв случай!
Отделен въпрос е, дали е било нужно и смяната му. При мен е 3та година вече, 3-5 пъти за този период съм си го чистил сам... (не съм си го фактурирал) и филтъра е в перфектно състояние. За напред може да проверявате сам и с леко изтупване да е добре... сега зависи и какво как къде карате.
На жената яриса е 2014 и е с оргинарлЪ акумулатор. Преди 3 седмици, след 3 седмици не-каране, беше умрял и реших че му е това. Но по - скоро се оказа дългия период не-каране + аларма, която все си точи малко ток.Стоян Кръстев написа: ↑06 Фев 2023 22:14 А има ли хора вече с подменени оригинали акумулатори(12V)!?Като слушам приятели,нови Бош-ове на по 2-3 години вече ги сменят,аз още съм с оригиналния!
Това бих си го обяснил само от некомпетентност. Един път бях оставил жената да чака в колата и си набримчила музика, подгрев (не съм сигурен че работи на контакт - но беше включен) на контакт.. Питам е ХУУ защо!?!? Запали я.. тя пак няма да бръмчи... Не знаела.