Новата Фабия или Тойота Ярис ?

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
attodorov
Обратна връзка:

Новата Фабия или Тойота Ярис ?

Мнение от attodorov » 19 Авг 2007 11:30

Здравейте, чудя се за (нова) Ярис или новата Шкода фабия... шкодата е по евтина разбира се, но яриса някак си ме кефи повече а и имам познат дето има такава и много я хвали... за същите пари естествено фабията е с доста повече екстри ... а и не съм чувал да я плюят поне МПИ двигателя...

какво ще кажете ? Надявам се на безпристрастни мнения, въпреки че това е клуба на тойота...

Мерси
xqxqxq

Аватар
kristian

Мнение от kristian » 19 Авг 2007 19:00

ами прегледай двата форума -нашия и тозиhttp://www.skodaclub-bg.org/forum/-и виж какви мнения има за двете коли +/-.Явно че съветеите и в двата форума ще са пристрастни ,така че мисля че по-показателни са самите отзиви от собственици на двете марки.Аз разбира се съм за Яриса-удобна и доста обемна за габарите си,а и недолюбвам VW и въобще немските марки.А още по-добрия вариант е HONDA JAZZ-само японска сглобка , най-широката в класа и можеби една от най здравите марки коли (като цяло) -разбира се цената и е доста по-висока,но има защо!!!
http://www.vbox7.com/play:124bedab
TOYOTA PICNIC 3S-FE
"TOYOTA" 807

ALTEZZA

Мнение от ALTEZZA » 19 Авг 2007 20:28

Аватар
aleksbr

Мнение от aleksbr » 03 Окт 2007 22:12

Да сравнявам SKODA C TOYOTA?
Питах /бакшишите/ за отзивите им към SKODA,тъй като те имат най голям пробег при новите им модели.Нищо розово по въпроса за SKODA.

diver

Re: Новата Фабия или Тойота Ярис ?

Мнение от diver » 04 Окт 2007 09:52

http://www.anusedcar.com/index.php/tuv- ... koda-fabia
http://www.anusedcar.com/index.php/tuv- ... yota-yaris

Яриса не е излизал от 10-ката, Фабията 29-то място е най-доброто и постижение...Изводите си ги прави сам.

Аватар
desSs

Мнение от desSs » 04 Окт 2007 21:32

aleksbr написа:Да сравнявам SKODA C TOYOTA?
wacko.gif

Аватар
lpcrooks

Мнение от lpcrooks » 06 Ное 2007 15:56

Ммм, не е много уместно да ги сравняваш двете. Може Шкода-та да е по-евтина и с повече екстри, но в никакъв случай не е по-добра като кола (разбирай го както искаш). Ако питаш мен - купи си Ярис-а. В нашето семейство сме имали 5-6 Тойоти, все още имаме 2, а и скоро ще станат 3. Не съм "много" пристрастен laugh.gif , но от личен опит ти казвам кое е по-добрия избор wink.gif

Nixter

Мнение от Nixter » 06 Ное 2007 17:23

Купи си последния Autobild. Там има сравнение на Фабия, Ярис, Клио и А-класа :thumbsup:

diver

Мнение от diver » 06 Ное 2007 20:47

Nixter написа:Купи си последния Autobild. Там има сравнение на Фабия, Ярис, Клио и А-класа :thumbsup:
Някъде и в гугъл го гледах скоро....

Аватар
LEXUS
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Мнение от LEXUS » 06 Ное 2007 20:49

lpcrooks написа: Може Шкода-та да е по-евтина и с повече екстри, но в никакъв случай не е по-добра като кола
Шкодата с повече екстри от Тойота???Тоя филм не е излъчван още или аз не съм го гледал... smile.gif По-базови коли от Шкода и Фолксваген надали има... dry.gif
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN

Аватар
lpcrooks

Мнение от lpcrooks » 07 Ное 2007 10:16

LEXUS написа:
lpcrooks написа: Може Шкода-та да е по-евтина и с повече екстри, но в никакъв случай не е по-добра като кола
Шкодата с повече екстри от Тойота???Тоя филм не е излъчван още или аз не съм го гледал... smile.gif По-базови коли от Шкода и Фолксваген надали има... dry.gif
Става въпрос за двата модела с еднакви цени wink.gif И естествено не говорим за някакви супер екстри, а за обикновените... Въпреки че Ярис-а - СОЛ модела има МП3, климатроник, ел. пакет, подгравяне на огледалата и кий-лес. И това е. Други екстри не знам дали има. А пък базовия има само ел. пакет (и то частичен) и климатик. Но, ако момчето пита за по-базов модел (т.е по-евтин) - там Шкода-та е с 1 идея повече екстри wink.gif
П.П. И въпреки това си е Шкода и не си заслужава да се дават пари за нея laugh.gif

Scott
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Scott » 07 Ное 2007 23:52

LEXUS написа:Шкодата с повече екстри от Тойота???Тоя филм не е излъчван още или аз не съм го гледал...По-базови коли от Шкода и Фолксваген надали има...
На стари спомени живееш, още от черно-бялото кино. Беше времето когато Тойота слагаха всички глезотии. Сега броя модели е пренадут - Crea, Terra, Luna, Sol, T-sport, D-Cat и т.н. Просто изкуствено замазване на очите на клиентите, виждате ли цените започват от 15к, ама какво вземаш за тези пари...? Като добавиш някои нещица и сумата скочила над 20к.
Сигурен съм че в момента, Шкода предлага повече за същите пари. Просто положението на марката е такова - евтина алтернатива на VW, маркетинговата им стратегия е 'повече кола за по-малко пари'.

Аватар
LEXUS

Мнение от LEXUS » 08 Ное 2007 04:33

Не знам дали аз живея в черно-бялото кино или ти още не си влезнал в цветното,но надали си наясно ,че Шкода Фабия в базов вариант няма дори борд-компютър,също така няма и радио и CD,по-базова кола от Шкода и Фолксваген няма,така че съм много наясно какво говоря!Тойота Ярис е по-добре оборудвана.Да не говориме че тонираните стъкла с UV филтър Ярис ги предлага в базово ниво още,а при Шкода едва в 3-то ниво на оборудване.Отделно в най-високото ниво на оборудване Ярис предлага безконтактна система за отключване и стартиране на автомобила,при Шкода тя липсва,отделно не забелязах изобщо Шкода Фабия да се предлага с програма за управление на динамичната устойчивост,която Ярис предлага в ниво Sol под името VSC.
Последно промяна от LEXUS на 08 Ное 2007 05:28, променено общо 1 път.

Аватар
LEXUS

Мнение от LEXUS » 08 Ное 2007 04:45

lpcrooks написа: Става въпрос за двата модела с еднакви цени wink.gif И естествено не говорим за някакви супер екстри, а за обикновените... Въпреки че Ярис-а - СОЛ модела има МП3, климатроник, ел. пакет, подгравяне на огледалата и кий-лес. И това е. Други екстри не знам дали има.
Да,и това е ,но Шкодата и някои от тези няма.И изобщо в този клас кола какво друго да сложат като екстри-масаж на седалките или камера за нощно виждане?! :whistle: Ми то тогава Лексус кой ще си купува? sleep.gif
Кey less entry с микро-чип е много интересна и авангардна екстра за класа на Ярис,климатроник,cd,ел.пакет,лети джанти,системи за сигурност,въздушни възглавници,включително въздушна възглавница за коленете и т.н. и т.н.!!Предостатъчно оборудване.

Аватар
hyankov
Обратна връзка:

Мнение от hyankov » 08 Ное 2007 06:45

LEXUS, 2-3 пъти подчертаваш че по-базова кола от VW няма. За кой модел точно на VW говориш или като цяло? Да не е за някоя Голф 2ка? Щото аз с други впечетления съм останал... ама както кажеш де, нема да спорим сега happy.gif
Subaru Impreza III Hatchback (2009) - 2.0R MT, 150 hp
Toyota Avensis (2000) - 2.0 D-4D (личен рекорд - 4.1л/100км) - SOLD
Toyota Corolla LE (2000) - 1.8, 125 hp - SOLD

Публикувай отговор