За КАТ и зимните гуми

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Аватар
desSs

За КАТ и зимните гуми

Мнение от desSs » 02 Ное 2007 12:32

Някой има ли представа на какво основание глобяват, ако нямаш зимни гуми, и то с грайфер не по-малък от 4мм?
В закона пише, че се наказва с глоба от 50 лева водач, който "управлява моторно превозно средство с износени или разкъсани гуми;" , а в правилника за прилагане на ЗДвП пише, че превозното средство е технически неизправно, ако "дълбочината на протекторния рисунък на гумите на автомобилите и на мотоциклетите е по-малка от 1,6 мм;".
Тоест за сезони, за "от 1 ноември...", за "зимни гуми", за "...грайфер, не по-малък от 4мм" никъде не се споменава.
Наредби някакви по въпроса също не намерих...

:scratch:

Аватар
TATI
Благодарил/а: 22 пъти
Получена  благодарност: 163 пъти
Обратна връзка:

Мнение от TATI » 02 Ное 2007 12:45

Това е поредната акция за събиране на пари.
Наистина никъде в закона няма записано че са задължителни зимни гуми, но едва ли го знае целия народ и КАТ използва това. Мен лично вчера ме спряха да ме проверят и ми напомниха за зимните гуми, но като им казах че не могат да ме глобят или ако могат да ми покажат къде е написано, ми върнаха документите и ми пожелаха лек път. Така че ако някой няма да сменя гуми да си кара спокойно.
Иначе аз утре мисля да слагам мойте зимни че почна да застудява и летните ми не се държат както трябва
Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic

Аватар
Morgoth
Обратна връзка:

Не мисля, че ще глобяват

Мнение от Morgoth » 02 Ное 2007 13:58

Според мен това е акция за сплашване. Ако няма точка от закона по която да го направят не могат да ти напишат акт. Разбира се това не пречи да се опитат да си поискат рушвет.
Мен така един ме спря за превишена скорост, само дето вече си имаше жертва и радара му беше изключен. Мота, сука, разпитва и ме пусна.

Аватар
Petar

Мнение от Petar » 02 Ное 2007 14:12

Ami te sa te sperli samo da te predoprediat no sled 10 dni niama da predoprejdavat a napravo globata taka4e 10 dni na avanta

Аватар
KORD

Мнение от KORD » 02 Ное 2007 20:59

A v bg kak te zadaljavat da si platish akta sega ? shtoto az kato si bqh v bg predi 5 godini imah 4 i ne sam gi platil oshte i nikoi ne si i tarsi parite .
Изображение
"Money Money Money Money jivota e pari Money Money Money Money i gotini jeni " Kondio 1998 :)

Аватар
Marina

Re: За КАТ и зимните гуми

Мнение от Marina » 02 Ное 2007 22:25

desSs написа:Някой има ли представа на какво основание глобяват, ако нямаш зимни гуми, и то с грайфер не по-малък от 4мм?
В закона пише, че се наказва с глоба от 50 лева водач, който "управлява моторно превозно средство с износени или разкъсани гуми;" , а в правилника за прилагане на ЗДвП пише, че превозното средство е технически неизправно, ако "дълбочината на протекторния рисунък на гумите на автомобилите и на мотоциклетите е по-малка от 1,6 мм;".
Тоест за сезони, за "от 1 ноември...", за "зимни гуми", за "...грайфер, не по-малък от 4мм" никъде не се споменава.
Наредби някакви по въпроса също не намерих...

:scratch:
Не си намерил щото няма. Даже и майор Костров сутринта едва ли не се извиняваше - видите ли те зимните гуми не били задължителни, но силно препоръчителни. Само дето това и ние си го знаем.

Аватар
alex_varna
Благодарил/а: 1 път

Мнение от alex_varna » 03 Ное 2007 07:22

KORD написа:A v bg kak te zadaljavat da si platish akta sega ? shtoto az kato si bqh v bg predi 5 godini imah 4 i ne sam gi platil oshte i nikoi ne si i tarsi parite .
Ами май по новите правила е , че трябва да платиш глобата до 1 месец иначе не ти връщат талончето от книжката.
Ако не платиш събират парите чрез Агенцията за държавни вземания :thumbsup: Която има право да запорира движимо и недвижимо имущество и ако не се лъжа може да ти запорират и заплатата. :whistle:
TOYOTA AVENSIS 2012 г., 2.0 D4D 124 КС
TOYOTA YARIS, 2004 г. 1000 куб., vvti
PEUGEOT 407, 2006г., 2000 куб., HDI

Ex:
TOYOTA AVENSIS , 1999 г. 2000 куб. TD

Аватар
hyankov
Обратна връзка:

Мнение от hyankov » 03 Ное 2007 08:37

alex_varna написа:
KORD написа:A v bg kak te zadaljavat da si platish akta sega ? shtoto az kato si bqh v bg predi 5 godini imah 4 i ne sam gi platil oshte i nikoi ne si i tarsi parite .
Ами май по новите правила е , че трябва да платиш глобата до 1 месец иначе не ти връщат талончето от книжката.
Ако не платиш събират парите чрез Агенцията за държавни вземания :thumbsup: Която има право да запорира движимо и недвижимо имущество и ако не се лъжа може да ти запорират и заплатата. :whistle:
Ще имат да вземат ;)
Subaru Impreza III Hatchback (2009) - 2.0R MT, 150 hp
Toyota Avensis (2000) - 2.0 D-4D (личен рекорд - 4.1л/100км) - SOLD
Toyota Corolla LE (2000) - 1.8, 125 hp - SOLD

diver

Мнение от diver » 03 Ное 2007 11:09

Над 5 години гаранция вече не дължиш нищо. Инак сега за да ти върнат талона първо те карат да плащаш. За подмяна и продължение на книжката минаваш през 3 гишета дет проверяват дали не дължиш нещо на държавата...

Аватар
desSs

Re: За КАТ и зимните гуми

Мнение от desSs » 03 Ное 2007 16:35

Marina написа:Не си намерил щото няма. Даже и майор Костров сутринта едва ли не се извиняваше - видите ли те зимните гуми не били задължителни, но силно препоръчителни. Само дето това и ние си го знаем.
жена съм tongue.gif
ясна работата, не могат да ни глобят. не че ако искат няма да намерят за какво да се заядат biggrin.gif

Аватар
KORD

Мнение от KORD » 03 Ное 2007 22:03

Oshte malko i she napraviqt pulno kopie na pravilata tuka ...... ebati puntiorite tongue.gif tongue.gif . A pak tva za gumite e palna glupost nemogat da te zadaljavat da karash s kvito i sezoni gumi da sa. Se edno na prolet da ti izlazat 4e trq slagash letni gumi.
Изображение
"Money Money Money Money jivota e pari Money Money Money Money i gotini jeni " Kondio 1998 :)

diver

Мнение от diver » 03 Ное 2007 22:04

KORD написа:Oshte malko i she napraviqt pulno kopie na pravilata tuka ...... ebati puntiorite tongue.gif tongue.gif . A pak tva za gumite e palna glupost nemogat da te zadaljavat da karash s kvito i sezoni gumi da sa. Se edno na prolet da ti izlazat 4e trq slagash letni gumi.
ако доразвием идеята може да имаме и пролетни и есенни гуми....

Аватар
Petar

Мнение от Petar » 06 Ное 2007 10:10

Ami mai nee zadyljitelno dase slagat zimni gumi ama e prepory4itelno taka 4yh po btv ot maior Kostov

Аватар
lpcrooks

Мнение от lpcrooks » 06 Ное 2007 15:49

Хаха! По въпроса с акт-а - еми, наскоро ми писаха (преди повече от месец) и още не съм си го платил. Ама то талона си е в мен, така че и не бързам. Ако някой все пак знае колко пари е неустойката за неплатен акт да каже wink.gif Инак за гумите - не е задължително да си със зимни гуми и нищо не могат да ти кажат. Ох, а мен ме боли сърцето, защото ще трябва да купувам...

Аватар
Petar

Мнение от Petar » 06 Ное 2007 16:06

Eto i tuka se potvyrjdava za zimnite gumi zna4i pravilno sym razbral 4e ne sa zadyljitelni zahtoto to4no sega nemise davat 450 lv za zimni gumi sega hte pokaram sys starite letni gumi pyk naprolet jivot i zdrave hte kupia novi. smile.gif

Публикувай отговор