Здравейте, благодаря на всички за отговорите. Малко

за да разберете защо имам съмнения, макар и може би неоснователни. Така се случи в последно време, че жена ми има нужда от нова кола, баща ми и аз. За жена ми обиколихме доста коли да гледаме - Аурис и все попадахме на крайно нагли търговци, че и колите бяха в лошо техническо състояние. Търговците заплашват, вдигат скандали и се сърдят, когато им кажеш, че по продаваната кола има проблем, който ясно си личи на диагностиката и заради това не искаш да я купиш. Последният случай направихме Пловдив - Плевен и обратно за да видим един голф за баща ми, които уж беше перфектен, а накрая се оказа, че работи на три цилиндъра, пребоядисвана е почти цялата и други, търговеца се развика, че целия Плевен го познавал и колата била идеална.
Относно моята кола bmw 3-ка комби, недолюбвани в този форум колкото прочетох

, имам я от около 6г. и общо взето я платих няколко пъти в ремонти едно заради некадърни и лъжливи майстори, едно че явно и е дошло времето на някои части, защото хоп лоп не мога да търпя и искам всичко да и е действително перфектно. Като цяло обаче вече ми мина мерака по нея и поради тази причина се огледах в королата, хем комби, хем хибрид. Не мога да се оплача от bmw-то от разход, за 200 коня кола прави от 5.9 до 7.2 средно засичано на колонка пълно празно дизел. С малко детенце съм и горе долу багажника ни стига.
Една забележка, до сега никога не съм си купувал толкова нова кола, било то пък и от дилър и затова съм с едно на ум, от предишен опит, че всички послъгват само и само да си продадат стоката.
Поради тази причина започнах и да чета вашите мнения относно колата, дилъри и така нататък. Моля да ме прощавате, ако ви подосаждам още с въпроси.
Като цяло загледах точно 2.0, защото е 184 коня и си мисля, че динамика няма да ми липсва, пък и е на 28к км. Знам, че този двигател е с директно впръскване, но като цяло нямам намерение да слагам газ, единствено ме притеснява в бъдещ план колко ще е здрав. До колото четох eCvt няма първа скорост, тоест и скоростната кутия няма какво да и стане, като автомобила се очертава здрав.
Може ли някой колега да сподели, освен малко по високия разход с около 10%, не Li-ion батерията и директното впръскване какви други разлики има с 1.8 двигателя?
Благодаря ви предварително.