Това не е така. В Щатите това е препоръчителната цена, на която крайният потребител трябва да купи колата. Преди кризата сега, колите винаги се продаваха под тази цена.The_Ancient написа: ↑01 Дек 2022 18:40 Отделно от цената, която гледаш (MSRP) има надценка за дилъра
Доставка на НОВИ автомобили 2022 - срокове и процедури ?
- BOz
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 199 пъти
Разход на хибрид-> 
Разход на дизелов автоматик ->

Разход на дизелов автоматик ->

- dimitar1029
- Автомобил: Toyota corolla cross hibrid
- Получена благодарност: 7 пъти
А в момена завода в Турция произвежда ли короли седан и от коя модификация : 2022 или мс23? Някой има ли представа и какъв е месечния капаците? Фейслифта на корола произвежда ли се в момента или не? От кога предвиждат да го започнат, ако все още не го правят?
От Тойота Изток яко са ни взели за мезе вече. Казаха ми, да проверя след 01.03 за кола поръчана 15.07. Което ки говори че ни държат на къса каишка, докато не почнат да пускат новите модели. Ако искаш…
На мен този срок ми се вижда нормален вече. Тойотата ми, поръчана в началото на февруари, ще пристигне по някое време декември (пътувала вече) и ще ми я дадат през януари (поне това ми казаха последния път). Т.е. почти година от поръчката.
-
- Благодарил/а: 5 пъти
- Получена благодарност: 2 пъти
Предполагам RAV4?
На мен този срок ми се вижда нормален вече. Тойотата ми, поръчана в началото на февруари, ще пристигне по някое време декември (пътувала вече) и ще ми я дадат през януари (поне това ми казаха последния път). Т.е. почти година от поръчката.
2009 Toyota Avensis 2.2 D4D 150 hp
Моята е chr, не знам, ясно че проблемът е в чиповете, но го има и момента, в който заради това че са решили да вдигат цените може нарочно да бавят поръчките. Правят си го тея номера.
-
- Автомобил: 2023 RAV4 HSD
- Благодарил/а: 1 път
Следейки и чужди форуми и сроковете там се съмнявам, че забавянията са умишлени, напротив, нито дилърите, още по-малко Toyota имат интерес да бавят доставките. Текущата ситуация "удря" пазарният дял на големите и доказани производители за сметка на такива, които имат наличности поради по-слабото (по принцип) търсене. И моята се бави, но това е текущата ситуция, проблем с доставки на ключови суровини, продължаващи спирани на производствени линии и заводи и засилено търсене в световен мащаб. Колкото до увеличените цени, всъщост увеличението при Toyota не е толкова осезаемо и срещу него получаваме повече и по-добри екстри, за разлика от конкуренцията, където дори има случаи на повишена цена срещу автомобил без никаква промяна или такава надолу 

-
Има ли някой, на който скоро да са му доставили или обещали скорошна доставка на RAV4 Hybrid и кога е бил поръчан, за да се ориентираме докъде е стигнала опашката от поръчки?
-
Моята е поръчана април и дилъра ми потвърди, че (най-накрая) е планирана за производство януари.
За кое представителство на Тойота става въпрос. Защото в Тойота Запад вече втори дилър напуска и ме прехвърля на следващия и не мога да разбера какво става. За сега обещават да спазят срока ,а именно поръчката е направена 09.08.2022. със срок на доставка 31.05.2023. за Ярис Крос. Дано да спазят условията си....!!!!

-
Мен отношението на търговеца ме отказа да поръчам от София Запад и поръчах през дилъра в Плевен, защото познат ми препоръча търговеца там (Кирил).
Дори не съм ходил в Плевен за поръчката и не съм го виждал лично и пак цялата комуникация и отношение е много добро
Дори не съм ходил в Плевен за поръчката и не съм го виждал лично и пак цялата комуникация и отношение е много добро

-
Мерси за инфото. Явно ще почакам до април-май, тъй като се хванах на хорото края на юли.iKaramanchev написа: ↑14 Дек 2022 13:21 Моята е поръчана април и дилъра ми потвърди, че (най-накрая) е планирана за производство януари.
-
- Автомобил: RAV4, MY2022, 2.5 HSD Luxury
- Благодарил/а: 15 пъти
- Получена благодарност: 7 пъти
Днес получих моята RAV4- 2.5 HSD Luxury AWD.
Поръчана на 04-Февруари-2022. Малко над 10 месеца чакане