От няколко дена съм собственик на тази Корола, която е модел от 2002 и е 1.4 vvti. Колата не пали нормално, пали само с натиснат до ламарината педал за газта без значение дали е топла или студена. Пробвах да я запаля без да натиснам нищо, но само тресе за малко мотора и изгася, с натиснат педал пали като се форсира до към 4000 оборота, което не е добре за студен мотор. С натискане на педала също не пали от първия път, обикновено е от втория или третия, но вчера това се задълбочи и запали от 6ти път и изпуши черен пушек. Запали ли веднъж колата работи нормално и ускорява добре, но понеже я взехне от друг град по пътя светна оранжевата лампа за грешка и малко прекъсваше в ниските обороти. Наложи се да сменя акумулатора, грешката изчезна и засега не се е появявала. Утре ще сменим свещи и маслко. Може ли малко помощ къде да търсим проблема. От това което прочетох тук, хората нямат точно такъв проблем. Мисля си дали не е датчика за коляновия вал, но би трябвало да регистрира грешка постоянно, мисля си и за Имобилайзер или проблем с заводската аларма. Дадоха ми странно устройство с ключа на колата, ще прикача снимка, ако някои знае какво е и дали е част от колата, ще съм благодарен на всякакви съвети, Благодаря предварително!