Хайде, колеги, никой ли няма с по-големи гумиотпредписаните?
- max-2
- Благодарил/а: 42 пъти
- Получена благодарност: 110 пъти
Хайде, колеги, никой ли няма с по-големи гумиотпредписаните?
От 14 на 15 цола джанти-някой правил ли е тая магария, при условие, че в момента съм 185/65/14, а искам да сложа 185/65/15. Разликата в диаметъра на колелото е +25мм., а причината е, че искам колата малко по-висока, пък и изглежда малко смешно-голяма кола с малки гуми. Спойлера отпред е нисък, гърнето обира повечето легнали полицаи, трябва да ги минавам по диагонал 

Последно промяна от max-2 на 31 Окт 2007 21:05, променено общо 2 пъти.
Carina E 4AFE LB 1992
- max-2
- Благодарил/а: 42 пъти
- Получена благодарност: 110 пъти
Аз затова питам-не знам. 12-13мм. по-нагоре към подкалника не би трябвало да е проблем.dap написа:тука в пловдив пак е добре ходил ли си скоро към стара загора да видиш какво се казва легнали полицайи . а иначе за разликата в джантите след като няма да сменяш профила на гумата няма ли да ти опират в подкалниците според мен ако искаш 15ки трябва да сложиш по малък профил
За спящите полицаи в Ст. Загора ако са тези големите са добри, защото се качваш с цялата кола и тогава слизаш, така няма начин да опре нещо отдолу
Carina E 4AFE LB 1992
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Имай в предвид, че с по-големия диаметър на гумата (не размер на джантата) освен всичко друго изменяш и предавателното отношение.
На времето имах един голф, който беше с 'по-големи' гуми.
При натоварване започваше да стърже задните гуми в подкалника (по борда на гумата в ръба на арката).
Другия възможен проблем е при пълно завиване и натоварване да опира някъде (например в рога).
Културния вариант за вдигането е нови пружини, ама $$$....
На времето имах един голф, който беше с 'по-големи' гуми.
При натоварване започваше да стърже задните гуми в подкалника (по борда на гумата в ръба на арката).
Другия възможен проблем е при пълно завиване и натоварване да опира някъде (например в рога).
Културния вариант за вдигането е нови пружини, ама $$$....
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
аз смених джантите от 14 на 15 и сложих по-широки гуми (195), но опираха в подкалниците и веждите, тоест оказаха се широки, същото ще стане и с теб ако правиш такива промени. трябва да се правят внимателно и в зависимост какво целиш! иначе е загуба на пари и време! сега съм пак с 185 но на 15:) продавам си старите 195/55/15 ако някой ги иска:)) чисто нови са;)
stay up and keep shining!!
slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки
slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки

Не разбрах каква е колата
Аз примерно съм със Селика `92 и на мен стандартно ми дават джанти 14-ки а в момента съм с 16-ки така че ако си със Селика няма проблем .
Re: Хайде, колеги, никой ли няма с по-големи гумиотпредписан
Niama da imah nikayv problem da ia obueh s 15 -ki ohte pove4e 4e Avensis s bazovo nivo na oborudvane mu slagat 14-ki s gumi 185/65/14 a po visokite niva na oborudvane sa s 15-ki gumi 195/60/15 taka4e bi triabvalo i na Carinata da e taka
темата май не беше отваряна от доста време.. аз от 185/65/14 минах перз 195/55/15 (опираха), и до 185/55/15, сега съм с тях, колата ми е оп ниска с 0.5см от първоначалните 185/14ки. иначе мисля че всичко зависи и от ширината на джантите, която мисля че се измерваше с J, поправете ме ако греша:), и май тия пичове от които си купувах летите джанти ми продадоха малко по широки от колкото трябва. или просто турската ми корола е малко по-особена и не побира по-широко от 185. поздрави

stay up and keep shining!!