Максимална скорост...
-
- Автомобил: RAV4 Plug in hybrid
- Благодарил/а: 15 пъти
- Получена благодарност: 93 пъти
Максимална скорост...
Мнение от Мирослав Петков » 10 Ное 2022 12:57
Мирослав Петков
- Rocky112
- Автомобил: Avensis 1.8 VVTI
- Благодарил/а: 19 пъти
- Получена благодарност: 8 пъти
Максимална скорост...
Мнение от Rocky112 » 10 Ное 2022 14:40
"Мирослав Петков"
"99% от автомобилите е под 200км/ч."
Не ми трябва повече.
Шофирайте разумно !
Rocky112
- Filbor
- Автомобил: Renault Zoe Intens 2021, R135
- Получена благодарност: 43 пъти
Максимална скорост...
Мнение от Filbor » 10 Ное 2022 17:06
- Максимална скорост с включен ЕКО режим е около 100 км/ч:
По километраж по равно 103 км/ч, а по надолнище 106/107 км/ч
- Максимална скорост с изключен ЕКО режим е 140 км/ч: На километража 145 км/ч
Filbor
- BOz
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 199 пъти
Максимална скорост...
Мнение от BOz » 10 Ное 2022 17:25
Хм. Веднага мисля за заобикаляне на ЕКО ограничението, по време на ЕКО режим. Какво става ако на 100 набиеш круиз контрол и след това от "ръчката" за круйза му увеличаваш скоростта?

Разход на дизелов автоматик ->

BOz
-
- Благодарил/а: 177 пъти
- Получена благодарност: 116 пъти
Максимална скорост...
Мнение от dracunculus » 10 Ное 2022 17:35

Toyota Avensis 1,8 Valvematic 2017 Elegance MT
Lexus IS300h 2020 Luxury Line -> https://www.spritmonitor.de/de/detailan ... 07509.html
dracunculus
-
- Автомобил: RAV4 Plug in hybrid
- Получена благодарност: 93 пъти
Максимална скорост...
Мнение от Мирослав Петков » 10 Ное 2022 19:16
Много написа и то за лексус повечето. Само не написа с какви спирачни системи и окачване са оборудвани,че да можеш да спреш като се изсилиш!dracunculus написа: ↑10 Ное 2022 17:35 Мирослав Петков- по повод на високите скорости- ами няма значение с какъв автомобил си. Всяка скорост над 150-160 си е неоправдано рискована. Имам колега с БМВ М3 2017г- за малко да се очисти и то с не кой знае каква скорост ("само" около 200), на немски аутобан в участък без ограничения. Засякоха го, просто онзи не го беше видял в огледалото, все пак като приближаваш някого с 200, когато той тръгва да изпреварва ТИР, му идваш прекалено бързо. Т.е. ето ти риск, въпреки спортна кола с адекватни спирачки. Има и Тойоти и Тойоти. Има и Корола 122коня..има и Камри 222коня. Има GS450h с 345коня и адаптивно окачване, има LS500 с над 400кончета, има и Супра с подчертано спортни параметри. Има и Lexus LFA- най-бързата кола на Nürburgring за времето си. Всичкото са реално Тойоти (само май за Супрата може да се поспори) от различен клас, с различни параметри, стабилност и комфорт. Има GS , LS, които повярвай ми са достатъчно адекватни коли, с които спокойно и с 240 може да се носиш..И не бих го направил, въпреки това. В Германия преди време загина шеф-тестдрайвър на Тойота, на междуградски път.....в Лексус LFA (2010 година май беше). На скоро загинаха двама в тестово БМВ от много висок клас. Явно си човек на високите скорости. Пожелавам ти безаварийно шофиране и имай едно на ум. Пази себе си и другите..Особено в България, където нито е легално, нито безопасно карането с такива високи скорости- при такава скорост зависиш не само от себе си и твоя автомобил, а в не малка степен и от другите.![]()
Това камри със космическите 222к.с е смешно да го споменаваш. То няма едно с под 7 секунди от 0-100км
Мирослав Петков
Mcl
-
- Благодарил/а: 177 пъти
- Получена благодарност: 116 пъти
Максимална скорост...
Мнение от dracunculus » 10 Ное 2022 20:17
Toyota Avensis 1,8 Valvematic 2017 Elegance MT
Lexus IS300h 2020 Luxury Line -> https://www.spritmonitor.de/de/detailan ... 07509.html
dracunculus
Mcl
- Митхат
- Автомобил: E38
- Благодарил/а: 47 пъти
- Получена благодарност: 133 пъти
Максимална скорост...
Мнение от Митхат » 10 Ное 2022 20:33
После сам намерих тези....https://www.sixt.de/bmw-mieten/m5/#/ взех колата за два дни ,карах бе...... адреналин карах две нощи след два през нощта.
Навъртях доста километраж карах до прекъсвач там където позволяваше,бе ми интересно 2 часа после ми писна.Платих доста.

Митхат
-
- Автомобил: RAV4, MY2022, 2.5 HSD Luxury
- Получена благодарност: 7 пъти
Максимална скорост...
Мнение от OVI » 10 Ное 2022 21:34
Прав си за човешкият фактор! Той е слабото място в системата.BOz написа: ↑08 Ное 2022 16:51 2022-ра сме. Дори средностатистическия автомобилен парк е с автомобили, произведени след 2000-та година, при които конструкцията и системите позволяват безопасно придвижване със 140. Не виждам причина и опасение да се кара със 140 по магистралата. Нито е кой знае колко висока скоростта, спрямо автомобилния парк. Винаги е било и ще бъде виновен човешкия фактор за възникване на инциденти, а не самата машина. Ако ще всички да карат коли 2020-та поне, инцидентите няма да се намалятж статистически кой знае колко. А и статистически е доказано, че карайки по магистрала със 140 е по-безопасно от колкото на двупосочен път с 90.
От гледна точка на физиологията/неврологията: Нашите мозъци обработват информацията "на кадри". Когато се движиш по-бавно, скоростта на промяна на обкръжението не надвишава скоростта на обработка на визуалната информация от мозъка. Когато засилиш, динамиката се променя- за същия времеви период (части от секундата) трябва да се обработи повече инфо. И за да се справи с тази задача, мозъкът ни включва в действие едно ограничение- стеснява зрителното поле. Известно е като ефекта на тунелното виждане. Ако си представим това зрително поле като конус, с връх при очите, площта на основата, а и височината на конуса(т.е. далечината на която "виждаме") се намаляват с увеличаване на скоростта. Ние просто не регистрираме много от случващото се по периферията, извън рамките на условния конус.
Освен това, съществува следната каскада от процеси, които ние най-общо наричаме "виждане" и реакция: зрително дразнение-осмисляне на образа (реално това е "виждането")-преценка дали трябва/не трябва да правим нещо-план за действие-невромускулни команди-привеждане в действие на мускулите. Върху скоростта, с коато се изпълняват горните неща оказва влияние дали сме уморени, всякакви здравословни болежки и неприятности, съсредоточаването върху шофирането и пр.
Всичко е строго индивидуално, и ако за един човек 140 е ОК, то за друг максималната подходяща скорост би била не повече от 90-100.
А има и закони на физиката- тон и половина или два (колкото средно тежи един автомобил), има различна кинетична енергия (КЕ) при различни скорости. Колкото е по-висока скоростта, толкова КЕ е повече, градиента е в квадратична зависимост: 1500 кг. тяло, движещо се със 140 км/ч има 4 пъти по-голяма КЕ от същото тяло, движещо се със 70 км/ч.
Лично за себе си съм установил, че с възрастта (аз съм над 50 год) комфортната ми скорост на шофиране намалява- дори и на магистрала, с нова и изправен автомобил се чувствам по-добре ако шофирам с не повече от 100-110 км/ч.
OVI
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 341 пъти
- Получена благодарност: 374 пъти
Максимална скорост...
Мнение от slowtraveler » 10 Ное 2022 22:47
Ами на ЛС-а дето го карах предните дискове бяха 40см... Задните не бяха много по-малкиМирослав Петков написа: ↑10 Ное 2022 19:16 Само не написа с какви спирачни системи и окачване са оборудвани,че да можеш да спреш като се изсилиш!

Окачването - пневматично с управляеми амортисьори... Много плътно и добре стоеше при висока скорост... Спирането също бе впечатляващо...
Но като се сетя как се спира на магистрала, малко по малко започва да ти се отпуска педала на газта.... Пробвайте спиране от висока скорост поне веднъж (да, след това може да ви се появат проблеми с 'изпечени' спирачки или деформирани дискове)...
На мен ми се е случвало веднъж да спирам от около 140-150км/ч поради тежка катастрофа на магистралата. Спасиха ме добрите реакции, но първите стотина метра ми се струваше, че няма да успея да спра... Натискаш, спира, ама метрите летят...
Ето например при едно такова 'леко' спиране 36см дискове започват да 'омекват' ... И ги чувстваш 'прегрети' още доста време...
В субтитрите има информация. Като интензитет- почти до максимума...
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
slowtraveler
- ufer
- Автомобил: MR2 AW11 (MK1a)
- Благодарил/а: 26 пъти
- Получена благодарност: 77 пъти
Максимална скорост...
Мнение от ufer » 11 Ное 2022 09:07

ufer
- Ивайло Димов
- Автомобил: Seat Toledo1,8 20V AGN
- Благодарил/а: 162 пъти
- Получена благодарност: 154 пъти
Максимална скорост...
Мнение от Ивайло Димов » 11 Ное 2022 09:11

Ивайло Димов
-
- Автомобил: Тойота корола
- Благодарил/а: 69 пъти
- Получена благодарност: 38 пъти
Максимална скорост...
Мнение от Krachunov » 11 Ное 2022 09:16
ЕКО режима какрто и спорта, не ти ли променя просто съотношението на натиснат педал и подадена "газ"?
В сми най - лаишки: натискаш педала на 50%
при стандартен режим подава 50% газ
при еко режим подава 30% газ (ПРИМЕРНОнякво рандом число)
при стандартен режим подава 70% газ
или е ограничено до споменатата скорост, както все едно да задам лимит на скоростта?
С королоата и на еко да съм мога да вдигна 140, просто ще е бавно
Krachunov
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru