Хибридното задвижване - предимства и недостатъци, кеф и/или практичност...
-
- Автомобил: gws191l 08, zze121 03, aw11 86
- Получена благодарност: 5 пъти
Няма.
gs450h 07/2008 ML/radar cruise w/o APSSS, corolla e12 11/2003 3dr sol 3zz-fe
- WoLF
- Благодарил/а: 684 пъти
- Получена благодарност: 267 пъти
Освен, че плащаш данък само за ДВГ-то няма други облекчения...

-
- Автомобил: Toyota Auris HSD, 2017
Привет на всички. От вчера, на дисплея ми излиза съобщение "Maintenance required for traction battery cooling parts". Колата е Auris, 2017 г. Предполагам, става въпрос за нещо от сорта на вентилатор, или филтър. Въпросът е, до колко е опасно да карам с това алармено съобщение, тъй като имам час за сервиз чак на 18-ти Август. Някой имал ли е подобен проблем?
-
- Автомобил: Тойота корола
- Благодарил/а: 69 пъти
- Получена благодарност: 38 пъти
В жегите как караш? По точно ползваш ли климатик или караш на отворени джамци. Батерията се охлажда от въздуха в купето, а сега то той може да е доста над 35 градуса. Провери въздуховодите дали не ги закрива нещо? Разкачи пластмасарии капаци и изпрахосмучи. На жената яриса беше запушен. Не е светела грешка но беше запушен.
- BOz
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 199 пъти
Има такава дискусия.Ozzy написа: ↑10 Авг 2022 11:19 Привет на всички. От вчера, на дисплея ми излиза съобщение "Maintenance required for traction battery cooling parts". Колата е Auris, 2017 г. Предполагам, става въпрос за нещо от сорта на вентилатор, или филтър. Въпросът е, до колко е опасно да карам с това алармено съобщение, тъй като имам час за сервиз чак на 18-ти Август. Някой имал ли е подобен проблем? toyota.jpg
viewtopic.php?t=35804
Разход на хибрид-> 
Разход на дизелов автоматик ->

- Митхат
- Автомобил: E38
- Благодарил/а: 46 пъти
- Получена благодарност: 132 пъти
Някой може ли накратко да ми обясни....как функционира този феродов диск в хибридите...
Това някакъв вид торк ли е.
Това някакъв вид торк ли е.
- BOz
Просто демпер. Външната сребриста част е хваната за маховика (двигателя), вътрешната златиста част е хваната за входа на скоростната кутия. Когато има по-малки вибрации за обиране, пружините го играят дъмпинг елемента. Когато вибрациите или ударите са по-големи, цялата златиста част превърта в сребристата, а между тях е фрикционен елемент. Все едно съединител на кола с ръчна скоростна кутия. Само където няма съединител, за да разделиш фрикционния от притискателния диск.
Разход на хибрид-> 

- Митхат
- BOz
Да. Прост механичен постоянно затворен съединител.
Разход на хибрид-> 

- Митхат
Няма притисквател явно фабрично затворен с определен натиск.
- BOz
Което си е притискател. Просто не може да го отделиш. Зависи как го гледаш.

Разход на хибрид-> 

- Митхат
Така както съм започнал да продължа с въпросите.
1.CVT трансмисията на хибрид,същата като на НЕ хибрид ли е.
2.Е-CVT трансмисията може ли "визуално" да се познае и какво да се гледа.
3.Тези знаци за обикновено CVT ли са..... CVFC CONTINUOUSLY VARIABLE TRANSMISSION
4.Сменихме масло на Ярис хибрид,и по ауто датата даваха процедура която спазихме,наливахме масло до пробката за нивото, маслото бе по спецификация за тази кола,питането ми е има ли нещо да се ресетва за да се каже на колата че е с ново масло./Питам понеже при BMW рествам адаптаците/.
5.Защо при този хибрид/Ярис NHP130L-CHXNBW 2013г/има две казанчета за антифриз и още две места за наливане като гърловини на радиатор със съответните капачки отгоре.
6.Киловатите които дава електрическата част добавят ли се към киловатите от двигателя който е 55kw ако да.... от там ли идват още едни около 30kw.
7.Какви аномали да гледам които са свързани с дефект в хибридната батерия,понеже колата я платихме,пратихме автовоз докараха я и имаше ахтунг батери проблем в договора за което не бе ми казано.
8.Не съм я закачал на Техстрийма,и годен ли е той за тази работа по хибридната част.
Има още ама друг път.
Както каза момчето дето смени масла филтри...Човек купили сте си половин автомобил .
няма го генератора,стартера,водната помпа,пистовият ремък,ролките и обтегачите,и даже компресора на климатика е на ток.
1.CVT трансмисията на хибрид,същата като на НЕ хибрид ли е.
2.Е-CVT трансмисията може ли "визуално" да се познае и какво да се гледа.
3.Тези знаци за обикновено CVT ли са..... CVFC CONTINUOUSLY VARIABLE TRANSMISSION
4.Сменихме масло на Ярис хибрид,и по ауто датата даваха процедура която спазихме,наливахме масло до пробката за нивото, маслото бе по спецификация за тази кола,питането ми е има ли нещо да се ресетва за да се каже на колата че е с ново масло./Питам понеже при BMW рествам адаптаците/.
5.Защо при този хибрид/Ярис NHP130L-CHXNBW 2013г/има две казанчета за антифриз и още две места за наливане като гърловини на радиатор със съответните капачки отгоре.
6.Киловатите които дава електрическата част добавят ли се към киловатите от двигателя който е 55kw ако да.... от там ли идват още едни около 30kw.
7.Какви аномали да гледам които са свързани с дефект в хибридната батерия,понеже колата я платихме,пратихме автовоз докараха я и имаше ахтунг батери проблем в договора за което не бе ми казано.

8.Не съм я закачал на Техстрийма,и годен ли е той за тази работа по хибридната част.
Има още ама друг път.
Както каза момчето дето смени масла филтри...Човек купили сте си половин автомобил .

- mapamop
- Автомобил: Avensis WG T25,1ZZFE,2005
- Благодарил/а: 159 пъти
- Получена благодарност: 575 пъти
Няма причина да не е. Просто ще ти трябва версия 14 и нагоре по спомен. Дал съм жокер на лични. Предполагам че кабел си имаш... Ако не - пак пиши да го мислим.
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
Не отговарям в теми, в които не съм задал въпрос.
Не отговарям на лични съобщения.
--
Не отговарям в теми, в които не съм задал въпрос.
Не отговарям на лични съобщения.
-
- Благодарил/а: 177 пъти
- Получена благодарност: 116 пъти
По въпрос 1- НЕ, нямат нищо общо, освен това, че и двете нямат степени. Едното е на планетарния принцип (в хибрида)- практически напълно безпроблемна и неубиваема кутия. Другото- CVTто с металния ремък- е бая калпаво и слабо, поне по мнение на един доверен мой механик, който се занимава основно с Тойота и Лексус. По другите въпроси - нека отговори някой по-компетентен.
Toyota Corolla 1,6 Valvematic 2012 Luna Navi-> ех
Toyota Avensis 1,8 Valvematic 2017 Elegance MT
Lexus IS300h 2020 Luxury Line -> https://www.spritmonitor.de/de/detailan ... 07509.html
Toyota Avensis 1,8 Valvematic 2017 Elegance MT
Lexus IS300h 2020 Luxury Line -> https://www.spritmonitor.de/de/detailan ... 07509.html
- gimara
- Автомобил: Verso 1.8/CVT, 2016
- Благодарил/а: 49 пъти
- Получена благодарност: 111 пъти
Може ли да питаш този механик, колко счупени кутии е видял и колко са сменили с нови, защото те не ги ремонтират.dracunculus написа: ↑09 Ное 2022 21:07 Другото- CVTто с металния ремък- е бая калпаво и слабо, поне по мнение на един доверен мой механик, който се занимава основно с Тойота и Лексус.
Тези приказки не ги пишеш за първи път и аз покрай това доста се порових в руските форуми, преди да се натреса на CVT.
Та никъде не прочетох нещо страшно и масови проблеми. Ако имаш някакви данни от немските форуми, можеш да споделиш тук. Ако това което си писал е вярно, все нещо ще излезе по форумите. В нашия също не помня да съм чел негативни мнения.
Иначе приказки от рода на "одна баба сказала" не носят никаква полезна информация.
Toyota Manuals/Сервизни ръководства/Ръководство на потребителя
Toyota Corolla Verso 1.8/2008 >> Toyota Verso 1.8,CVT/2016
Toyota Corolla Verso 1.8/2008 >> Toyota Verso 1.8,CVT/2016