Съвет Авенсис 1.8 Б. или 2.0 Д
Съвет Авенсис 1.8 Б. или 2.0 Д
Става въпрос за нова кола. Колебая се между 1.8 бензин и 2.0 дизел. Интересуваме динамиката, шума и разхода на гориво.
-
Re: Съвет Авенсис 1.8 Б. или 2.0 Д
моята е 2.0 дизел. Минал съм 1000 км. Компютъра показва 9,0 разход /100 км. Динамиката си е ОК, но бъди сигура, че бензиновата ще дърпа по здраво от старт. Да не очакваш някой да ти каже, че дизела е по- динамична кола? Шум за мене в тая кола няма. Интересно тия дето пишат, че е шумна какви са им критериите? Ааа, ама да сме наясно де- аз повече от 120 и 3000 оборота досега не съм вдигал. Питай пак след месец!jorok написа:Става въпрос за нова кола. Колебая се между 1.8 бензин и 2.0 дизел. Интересуваме динамиката, шума и разхода на гориво.
-
И аз имах това колебание, но понеже вземах на старо взех това което имаше на нормална цена. За новите гледай километрите които ще въртиш - дизела е по-скъп и като цена и като поддръжка, съответно каското и то ще е повече. Според един от дилърите на Тойота дизела си струва, ако караш над 30000 годишно.
Аз съм с бензинова. Градско софийско със задръствания 10-11. Иначе при по-благоприятно градско може и до 8 да падне. Магистрално е 8-9, а с по-пенсионерско каране по нормалния път може и да докараш 5,8 като по книжка.
Шум започва да се усеща при над 3500 оборота, от тази гледна точка дизела е по-добре, защото има шеста.
А за тест не само в момента, но изобщо няма да ти дадат са сравняваш 1.8 и 2.0. На тоя тест целта му е да харесаш Авенсиса и затова са сложили само най-доброто.
Аз съм с бензинова. Градско софийско със задръствания 10-11. Иначе при по-благоприятно градско може и до 8 да падне. Магистрално е 8-9, а с по-пенсионерско каране по нормалния път може и да докараш 5,8 като по книжка.
Шум започва да се усеща при над 3500 оборота, от тази гледна точка дизела е по-добре, защото има шеста.
А за тест не само в момента, но изобщо няма да ти дадат са сравняваш 1.8 и 2.0. На тоя тест целта му е да харесаш Авенсиса и затова са сложили само най-доброто.
Аз избрах 2.0 Дисел имах същата дилема ще дойде бу-то Декември май.jim_beam написа:ако предпочиташ икономична бензинка,която и да върви здраво само хонда,най-добре акорд 2.0!може да я караш със 7-7.5 средно,няма такава тойота просто с тия коне!
ако трябва да е тойота-дизел и нямаш грижи!
За хонда това не е вярно имам колега с 2.0 бензин акорд казва че на градско се движи 11-13 лятото сега 14. Заради него избрах дизела все пак дизел над 9 градско не вярвам да стане (поне 15 годишните фиати и пежа дето до сега съм карал са там) т.е. на 100 км 10 лева спестяваш.
Аз минавам 200км на седмица т.е. на месец 80лв спестявам на година 1000лева. За 4 години покриваме разликата ако не броя ходенето извън града.
- jim_beam
- Автомобил: Honda HR-V RU
- Благодарил/а: 11 пъти
- Получена благодарност: 6 пъти
- Обратна връзка:
говоря за СРЕДЕН РАЗХОД!jim_beam написа:... акорд 2.0!може да я караш със 7-7.5 средно..
и аз мога да си карам колата с 15л/100км но средният ми разход е под 8.
за предимно градско каране има само една кола,ако наистина целта е да минеш тънко- toyota prius hybrid.но хората са твърде консервативни,за да разберат разликата.
все пак си направил правилния избор,честито!

- LEXUS
- Благодарил/а: 12 пъти
- Получена благодарност: 12 пъти
Аз пък твърдя точно обратното.Първо ,че бензиновият Авенсис е по-безшумен,дизелите много тракат при тия високи налягания,при които работят,второ безниновата е по-пъргава и с широк диапазон обороти и трето няма как дизеловият Авенсис да е по-стабилен,защото по-тежкият дизелов двигател на предната ос води до по-лошо поведение в завои и по-лошо разпределение на тежестта.ceko26 написа:Аз пък твърдя че 2.0 дизел със 6 ск.е по бърза от 1.8 б. и по-тиха и по- стабилна .Карам ги от 1 г.
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN