Не мога да разбера откъде идва проблема.
Напоследък през около 200-300 км пробег се налага да доливам ~0.5-0.8 литра вода,а вече и антифриз.Мислех,че има проблем с радиатора,той е запояван,но няма видим теч или сълзене.Сложих вестици на земята под двигателя и го пуснах на празен ход около 5-6 мин.,като известно време го форсирах.Очакването ми беше да капне от водната помпа,но не би.Петно имаше от аспуха (вода е),сравнително малко е,на око след 5-6 мин. работа ~10 грама.Сменял съм гарнитура на цилиндровата глава преди ~4'000 км (то беше цял комплект),както си му е реда,с всичките процедури,без никакви спестявания.Колата определено не е щадена след това,но до загряване не се е стигало.Та...някой може ли да ми каже,аджеба,къде отива тази вода?
Губя вода....
- gringo359
- Автомобил: Corolla Sedan MT 2020
- Обратна връзка:
Губя вода....
Последно промяна от gringo359 на 31 Окт 2007 18:26, променено общо 1 път.
Corolla Liftback 1.3 12V carb. EE90
Corolla Sedan 1.6 MT 2020
Corolla Sedan 1.6 MT 2020
Абе това от ауспуха вероятно си е конденз. Водата може да се губи от няколко места. Най-доброто за теб е да капе някъде по мотора и да се изпавяра за това и да нямаш капки. По-неприятно е да е пробила водна магистрала и да я вкарва в маслото. Погледни го и него. Или да влиза в цилиндъра и от там да се изпарява:( Гарнитура на главата ако е издухала ... Отвори казанчето и виж при яка газ дали не бълбука....Виж си и радиаторчето на парното да не тече от там някъде из купето....
- Japanese_fever
- Автомобил: 2014 Toyota Zelas
- Получена благодарност: 1 път
Re: Губя вода....
NE nalivaite voda v ohladitelnata system-a, a SAMO antifreez(nezavisimo lqto ili zima) !
Vodata precakva vodnata pompa,
a su6to taka se polu4avat otlaganiq po stenite i marku4ite!
Vodata precakva vodnata pompa,
a su6to taka se polu4avat otlaganiq po stenite i marku4ite!
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
- Japanese_fever
- Автомобил: 2014 Toyota Zelas
- Получена благодарност: 1 път
Re: Губя вода....
Proveri si kazan4eto, ako ne si go napravil ve4e.
Su6to taka, ako radiatora ti ne e cql, a ima duno i vruh, t.e. e ot 3 4asti, moje zimata da opuska ot oplutneniqta.
Su6to taka, ako radiatora ti ne e cql, a ima duno i vruh, t.e. e ot 3 4asti, moje zimata da opuska ot oplutneniqta.
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed