Corolla E21 / Auris E21 - Поколение XII - /2019-2024/ - двигатели/задвижване и дизайн

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Публикувай отговор
Аватар
VDK

Новите Corolla / Auris Поколение XII - /2019- / - двигатели/задвижване и дизайн

Мнение от VDK » 29 Окт 2022 12:11

dracunculus написа: 29 Окт 2022 10:42 самите ЛЕД фарове изискват по закон автоматично регулиране
Вероятно, когато включа на автоматични светлини и да го има, но бутонът е факт. Не съм пробвал как действа.
Yaris Hybrid XP210

GringoBG
Благодарил/а: 1 път
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от GringoBG » 29 Окт 2022 20:55

Тази кола е от Италия, издаде се по някои от менютата. С тези фарове трябва да има регулиране. Моята има. Едно бързо търсене в холандския аутотрейдър показа една бройка дето го има. Тези коли са нови, здрави, красиви с дълга гаранция, никой не бърза да ги продава така бързо а ако го прави ще е врътка през дилъра а колата пак ще се върти по пътищата там. Тази кола за мен има само една единствена причина да е докарана в БГ, удар. И българинът е сложил квото табло е намерил без да мисли за такива тънкини, като регулиране на фаровете, това или е сменил предната маска. А я продава на цени квото са там добрите бройки без удари.

https://www.autotrader.nl/auto/voertuig ... ro-benzine
Toyota Corolla TS MY21, 1.8 HSD

i.vasilev
Автомобил: Corolla Executive 1.5 6МТ MY22
Благодарил/а: 6 пъти
Получена  благодарност: 10 пъти

Мнение от i.vasilev » 30 Окт 2022 07:25

Здравейте! От около 2 седмици ми прави впечатление, че при плавно ускорение на 6-та се появява един особен звук нещо като виене или резонанс не знам. Най-отчетливо се чува между 86 и 88 км/ч и ми се струва че идва от задната част на колата. Не звучи като лагер. Първо си мислех да обвиня гумите, но и с новия комплект няма промяна. Колата е с 1.5 мотор. Идеи?

Аватар
iovkito
Благодарил/а: 17 пъти
Получена  благодарност: 95 пъти

Мнение от iovkito » 30 Окт 2022 08:59

Тази кола с ръчна кутия ли е?
Toyota Avensis T25 2.0 D4D 2007
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014

i.vasilev
Автомобил: Corolla Executive 1.5 6МТ MY22
Получена  благодарност: 10 пъти

Мнение от i.vasilev » 30 Окт 2022 09:00

iovkito написа: 30 Окт 2022 08:59 Тази кола с ръчна кутия ли е?
Да.

valeriev10
Автомобил: Toyota Corolla TS 1.8

Мнение от valeriev10 » 30 Окт 2022 14:06

tonystz написа: 29 Окт 2022 10:51 Моя седан е с led фарове и го имам бутона. Отделно тази кола е внос явно, защото за България мисля, че трябва да има подгрева на волана и чистачките, а тази ги няма. Ето обявата, от която направих този скрийншот:
https://mobile.bg/11663952386488999

Колата е внос, това ниво първо идва с 16-ки джанти, второ няма безжично зареждане и трето няма кожа по седалките. Тези неща ги има в следващото ниво луксърито за България.

Аватар
Metod1ew

Мнение от Metod1ew » 30 Окт 2022 16:58

Днес забелязах, че на моята Корола не се включват фаровете за мъгла или както са по-известни - "халогените". Преди няколко дни монтираха оригинални паркинг сензори в ТМ Ауто София Изток (поръчани още при капарото за колата). Допускам, че този, който ги е монтирал е забравил след това да "закачи" халогените обратно в мрежата. Странно, че на таблото не изписва да има проблем с тях, индикацията си свети все едно са включени, но не светят. Някак ми се струва като проява на непрофесионализъм при сглобяването на бронята. rolleyes.gif
Купих си нова кола за да не ми се налага да записвам часове в сервизи, а за два месеца вече четири или пет пъти се налага да оставям колата за най-различни глупости, не по моя вина. Утре ще им се обадя да запишем поредния час за сервиз... dry.gif

Аватар
VDK

Мнение от VDK » 30 Окт 2022 17:18

Metod1ew написа: 30 Окт 2022 16:58 монтираха оригинални паркинг сензори
Информацията от сензорите на мултимедията ли се изобразява или е само звукова?
Каква е цената с монтажа?
Yaris Hybrid XP210

Krachunov
Автомобил: Тойота корола
Благодарил/а: 69 пъти
Получена  благодарност: 38 пъти

Мнение от Krachunov » 30 Окт 2022 17:19

biro написа: 29 Окт 2022 07:48 Ако колата е с лед фарове няма бутон за регулиране.
не е вярно
dracunculus написа: 29 Окт 2022 10:42 Много сттанно, защото самите ЛЕД фарове изискват по закон автоматично регулиране, за да е сигурно, че няма да заслепяват.
Би ли дал по - точна информация, къде какво те задължава специално за лед... Не за друго, но ми е интересно. Фабричните ЛЕД светлини е почти невъзможно да те заслепят, защото са добре направени, за разлика от всеки селяк решил да си направи ЛЕД или ксенон и 2та фара светят в 3 различни посоки.
А за копчето, по - скоро е сложено в случаите в които натовариш колата до горе и задницата клекне и респективно носа се вирне. В този случай фаровете заслепяват.
VDK написа: 30 Окт 2022 17:18 Информацията от сензорите на мултимедията ли се изобразява или е само звукова?
Каква е цената с монтажа?
Като взех, мислех да слагам уж оргниарлЪ от ТМ, за космически суми 5-600 лева.. И си викам СИГУРНО ако е оригинално и за тия пари, ще се показва както е на следващото ниво. Ама не би. Дилъра ми каза, че ПРОСТО ще пищи и нищо никъде няма да ти визуализира.. сиреч, както всеки парктроник за 5-6 пъти по - малко пари.

Не знам дали само ТМ, по - вероятно всички представителства на тойота, имат навика части афтърмаркет да избиват 2-3 коли. Така моторче за задна чистачка на ярис 2014 година ми искаха 680 лева....може и да не са ме разбрали и да са искали да ми продадат и половината кола към него, не знам.

Но на въпроса ти. Преди 2 години дилъра в тойота ми каза 5-600 лева и само ще пищи. Не знам дали е само за материалите или И труд, но така или иначе се отказах... Тази сума бих я приел ако имаше визуализация на таблото, както следващото ниво.

Аватар
Metod1ew

Мнение от Metod1ew » 30 Окт 2022 17:41

По спомен мисля, че около 1500-1600лв за комплект предни и задни сензори. Не, че са ми от съществена необходимост, но предишният ми 12-годишен Пасат имаше преден и заден парктроник, който беше супер добре направен с ляво и дясно писукане и естествено визуализиращи чертички, та щеше да ме е яд просто, че чисто новата ми кола го няма. Както вече споменах ги поръчах като капарирах колата и аз също смятах, че ще има пълна интеграция с мултимедията и съответно визуализиране - такова реално няма. Само писукат и има един дълбоко скрит бутон под волана до лоста за повдигане на предния капак за временно изключване (докато автомобила не развие 40км/ч) за който отново в ТМ Ауто София Изток не си направиха труда да ме уведомят и се наложи при паркиране и престой на работеща кола да търпя ужасното пищене без да знам как да го изключа.
Има все пак някаква комуникация с компютъра на колата, но при тези факти никога не бих платил такава неоправдана цена за такъв парктроник.

Аватар
biro
Получена  благодарност: 121 пъти

Мнение от biro » 30 Окт 2022 19:07

Krachunov написа: 30 Окт 2022 17:19не е вярно
Защо така? Фабрични лед с лупи?
Фабричния лед поне на моята кола много сериозно заслепява ако попадне в очите.
UN
Regulation No. 48 requires an automatic levelling
device (HLD) that automatically compensates the
headlamp beam pitch if the headlamp has a light
source emitting a luminous flux over 2000 lm.
Явно тия с ръчното регулиране са с по-слаб светлинен поток.
C-HR 1.8 Hybrid 122к.с. 2ZR-FXE 2017 Classy LED

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 366 пъти

Мнение от slowtraveler » 30 Окт 2022 19:29

Krachunov написа: 30 Окт 2022 17:19 Фабричните ЛЕД светлини е почти невъзможно да те заслепят, защото са добре направени
Причината за заслепяване съвсем не е лоша направа...
И на Джипа и на Маздата автоматичното регулиране бе 'интелигентно' - постоянно следи нивата на преден и заден мост, и постоянно компенсира положението на фаровете... Слезе човек от колата - виждаш корекцията. Разтовариш/натовариш нещо в багажника - виждаш фаровете как реагират моментално...
Тръгнеш ли по неравен път - наблюдаваш как фаровете започват да се 'забиват' по-близко, защото при 'маховете' нагоре иначе биха заслепили насрещният.
Като започнеш да се движиш по равен път и особено с висока скорост - виждаш как 'отрязъка' става почти хоризонтален..
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

GringoBG
Благодарил/а: 1 път
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от GringoBG » 30 Окт 2022 20:15

Относно паркинг сензорите под ниво Luxury бих казал са афтърмаркет добавка от дилъра, не оригиналното от производителя. Потвърждавам горе казаното, няма интеграция с визуализация на дисплея, питах преди година и така ми казаха от ТМ. Предполагам, няма и интеграция да ти набие спирачките ако станеш прекалено нахален при паркиране. Предната броня вече ми е спасявана 1 път, задната 3 пъти, като колата наби сама спирачките при паркиране и блеене от моя страна.
Toyota Corolla TS MY21, 1.8 HSD

Аватар
Metod1ew

Мнение от Metod1ew » 30 Окт 2022 22:00

GringoBG написа: 30 Окт 2022 20:15 Относно паркинг сензорите под ниво Luxury бих казал са афтърмаркет добавка от дилъра, не оригиналното от производителя. Потвърждавам горе казаното, няма интеграция с визуализация на дисплея, питах преди година и така ми казаха от ТМ. Предполагам, няма и интеграция да ти набие спирачките ако станеш прекалено нахален при паркиране. Предната броня вече ми е спасявана 1 път, задната 3 пъти, като колата наби сама спирачките при паркиране и блеене от моя страна.
За жалост сте напълно прав... Конкурентите в този клас са с доста по-добри условия, честно казано съжалявам за избора си.

dracunculus
Благодарил/а: 177 пъти
Получена  благодарност: 116 пъти

Мнение от dracunculus » 30 Окт 2022 22:46

Krachunov, Slowtraveler и другите колеги са ти отговорили. Фабричният ЛЕД може да заслепи много доволно, ако няма функцията да си саморегулира нивото. Както Слоу ти го е описал- и при двете наши коли е така- следи си сама системата нивото на накланяне на задницата при натоварване и променя ъгъла на фаровете. Личи си , когато паркирам директно до някоя стена и хората слезат от колата. Говоря за фабричен ЛЕД, не за някакви селташки тунинги.
Toyota Corolla 1,6 Valvematic 2012 Luna Navi-> ех
Toyota Avensis 1,8 Valvematic 2017 Elegance MT
Lexus IS300h 2020 Luxury Line -> https://www.spritmonitor.de/de/detailan ... 07509.html

Публикувай отговор