Някой с този модел (пък и не само) забелязвал ли е да си "харчи" антифриза? При мен, на 123 хил км от чисто нова, за втори път го прави - с малко, макс. 10 мм, охладителната течност намалява. Преди 2-3 години пак го забелязах. Доляха в "Тойота" и казаха, "така са си тия коли" (Те основно в официалния сервиз това знаят

В момента нивото е на индикатора "MIN", не под него, а на ръба му, в разширителния съд. Наблюдавам го на студен и изключен ДВГ. Мисля да го следя тия дни, но не бързам да ходя до сервиза (имам час чак на 6ти, а ми предстои пътуване), тъй като няма индикация за повишаване на температурата на двигателя, необичайно поведение на оборотите или нещо подобно, нивото също не пада от "MIN" - не съм спирал да я карам, откак забелязах преди няколко дни. Предполагам, че след като (и докато) течност все пак има в разширителния съд, то има и навсякъде, където е необходима. Пък ако вземе да ме застигне дявола, ще взема да сипя дестилирана вода от някоя бензиностанция и така до 6ти. Прав ли съм?
На старата ми фиеста, не знаех въобще какво е антифриз - никога не съм имал такъв проблем. И тази тръбичка, конструктивно липсваше от системата (или поне не е била на същото място).
----
Да не би антифриза нещо да го развалиха, или дилъра да го поразрежда с повечко от не каквото трябва и то реално да се изпарява... Ако е така пък, да карам на концентрат, май не е ок? Мислех да си взема запечатано шише каквото трябва - готова смес и да си доливам, ама и на него му дават срок на годност, а може и повече изобщо да не ми се наложи да доливам...
А и така и така имам час за преглед, първо ще видим дали няма пробойна или нещо друго по системата, пък чак тогава евентуално ще мисля дали да купувам течност.