Потропване на Corolla
-
- Обратна връзка:
Здравейте и от мен...
отскоро и аз съм собственик на Corolla 1.3i 16V три врати. Вчера се заслушах и установих странно лекичко почукване някъде отпред, но най-странното е, че рядко се появява и то само когато отнема газта и оборотите на двигателя са около 2000! Ако пак дам газ - изчезва, ако пък паднат под 2000 също. Ще бъда много благодарен на всеки, който може да помогне със съвет или подобен личен опит.
отскоро и аз съм собственик на Corolla 1.3i 16V три врати. Вчера се заслушах и установих странно лекичко почукване някъде отпред, но най-странното е, че рядко се появява и то само когато отнема газта и оборотите на двигателя са около 2000! Ако пак дам газ - изчезва, ако пък паднат под 2000 също. Ще бъда много благодарен на всеки, който може да помогне със съвет или подобен личен опит.
Corolla Е11 G6 Compact 1.3i 16V 4E-FE 98г
Lexus RX400h, 2008г
Lexus RX400h, 2008г
къде го чуваш потропването. и щом е леко и едвам доловимо карай докато се влоши ако изобщо се влоши пък тогава на майстор. сега и да я закараш няма да го намерят от какво еDMDimitrov написа:Здравейте и от мен...
-
- Обратна връзка:
чувам го някъде отпред и като че ли отляво, но странното е, че не се чува когато минавам през неравности, а дори на гладка настилка и при определени условия, които описах по-горе.dap написа:къде го чуваш потропването. и щом е леко и едвам доловимо карай докато се влоши ако изобщо се влоши пък тогава на майстор. сега и да я закараш няма да го намерят от какво еDMDimitrov написа:Здравейте и от мен...
Corolla Е11 G6 Compact 1.3i 16V 4E-FE 98г
Lexus RX400h, 2008г
Lexus RX400h, 2008г
Здравейте и от мен. Аз карам Корола 1.3 16V комби. И при мен има аналогично потропване отпред отляво , но се чува толкова слабо, че съвсем случайно го забелязах. Усеща се главно при 40-50км/ч по неравен път или на павета. То и при по висока скорост трудно ще го чуеш при отворен прозорец. Иначе за сега всичко спи въпреки, че вече минах 10К км по лунните ни пътища.
наистина съм я проспал тази тема иначе щях да съм спокоен от много отдавна biggrin.gifmax-2 написа:Добро утро, аз бях посал в една тема за това, но никой не обърна внимание.... biggrin.gifdap написа:Онзи ден бях на майстор и най накрая се установи от къде тропа, каретата на кормилния прът се оказаха здрави, но проблема пак си е в пръта само че в някаква втулка.
-
- Обратна връзка:
Здравейте отново!!!С'я сигурно ще ме псувате,(и аз съм си точно за т'ва).Както написах Toyotata тропаше стабилно,оказа се че тампоните на носачите са сдали багажа, както и един шарнир и маншонче на полуоската.Такааааааа оставих я на сервиз като купих преди т'ва гореспоменатите части (+другото маншонче на полуоската
),смени ги "майстора", и буквално на другия ден,чисто новия десен шарнир почна да се се обажда стабилно.Отивам за рекламация и се оказа че същия шарнир бил от калпавата Турска марка "555" и се скапвал за часове.Купих друг шарнир от друга марка и на следващия ден пак същото.Освен това съединението между моста и носача, демек болт няк'къв (не ми се смейте щото, нищо не разбирам
) бил "свършил" и се изяждало гнездото дето е болта и в крайна сметка заради това ми отивали шарнирите.Заключение на техника:Смяна на преден мост както и на единия носач.Имало вариянт тенекеджия да среже моста и да завари въпросния болт.Според мене тука ще отидат бая парички,но к'во да се прави.Интересува ме какво да правя сега, да купувам ли части или да я водя на тенекеджия?Забравих да спомена че колата поднася стабилно във всички посоки!!!Някой изпадал ли е в подобно положение,всякаква помощ ще ми е от полза.Благодаря предварително
.

Toyota Corolla 1.3 12v