От тръгването до пристигането ми в офиса (~8-9 km) незабелязах някакви проблеми с работата на двигателя или поведението на колата и освен силното притеснение всичко си беше ОК. А притеснието и опасенията си бяха сериозни - в разгара на отпускарският сезон при започнат ремонт 1-2 седмици без кола е нещо от което ще побелее косата и на Брус Уилис!
В User Manual-a и Repair Manual-a на Тoyota за моят модел единственното което пишеше за тази индикация беше да се обърна незабавно към оторизиран сервиз...като знам къде в 2-та края на София са тези сервизи и как ако и да успея да се свържа по телефона, ще ми отредят час за след седмица реших да послушам един колега който ми препоръча да се обадя "първо на един пич, дето прави диагностики на място - обаждаш му се, разбирате се и идва където му кажеш... поне да те ориентира на какъв майстор да я караш".
Този пич се казва Николай Миков (Ники; 0878 55 158 http://www.avtodiagnostika.net) Oбадих му се, разбрахме се и след 2 часа дойде човека на пракинга пред офиса; закачи се за obd port-a, пусна си РС-то, зареди някакъв софтуер и ... това което видях беше: нещо-си gaz/fuel leak. Минута по-късно видяхме, че просто след последното зареждане, OMV бензинджията не ми е завъртял капачката и по думите на Ники имало някаква система, която се грижила за обезвъздушаването в резервоара и при отворена капачка (вследствие на друсането или че е паднало съдържанието под определен лимит) системката не успявала да се справи и алармирала бордовият компюртър, а пък той е решил да притесни мен

С/у 25 лв за посещение на място си спестих много нерви, ехидни подсмихвания на баш и пишман майстори, а предполагам и доста пари защото не ми се мисли какво щях да получа като сметка ако я бях оставил в TM Auto (или друг сервиз) с такава глупост
Незнам дали някой се е озовавал или въобще ще се озове в подобна ситуация с такава дивотия, но реших все пак да го споделя с вас както и да изразя впечатленията си от услугата която предлага този Ники (все на някой, някога може да му е от полза)