МАСЛА - типове,видове и употреба - "Какво да налея?" - ОБЩА
-
- Автомобил: Avensis
- Благодарил/а: 9 пъти
Какво масло се препоръчва от производителя за скоростите - ръчни на Авенсис 2005г 1,8 129к.с Т25 ?
И колко събира кутията?
Каква спирачна течност също се ползва в системата?
И колко събира кутията?
Каква спирачна течност също се ползва в системата?
- mapamop
- Автомобил: Avensis WG T25,1ZZFE,2005
- Благодарил/а: 159 пъти
- Получена благодарност: 575 пъти
http://toyota.aitnet.org/Toyota/Avensis ... s_2004.PDF
Сваляте си ръководството и някъде около 433 страница намирате отговорите по спомен. Ако имате книжка на хартиен носител я отваряте и ги намирате ...
Ако поразровите напред из тази тема вероятно ги има писани тези неща.
За да ви спестя мъчението да си ги намерите, ви ги давам наготово от книжката:
Сваляте си ръководството и някъде около 433 страница намирате отговорите по спомен. Ако имате книжка на хартиен носител я отваряте и ги намирате ...
Ако поразровите напред из тази тема вероятно ги има писани тези неща.
За да ви спестя мъчението да си ги намерите, ви ги давам наготово от книжката:
Тип на спирачната течност: SAE J1704 или FMVSS No. 116 DOT 4
Офтопик
Тая тема наистина трябва да се заключи вече...
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
Не отговарям в теми, в които не съм задал въпрос.
Не отговарям на лични съобщения.
--
Не отговарям в теми, в които не съм задал въпрос.
Не отговарям на лични съобщения.
-
- Автомобил: Toyota Avensis T25 1.8 VVTI
Здравейте,
Баща ми си е правил обслужване на колата (Corolla, 1.4 VVTI, 2007) в ТМ Ауто по програма Toyota 5+. В документа, който са му дали не пише какво масло са сложили, а иска да си купи някакво да има за евентуално доливане ако се наложи.
Имате ли представа какво масло слагат при обслужване на стари коли по тази програма?
Баща ми си е правил обслужване на колата (Corolla, 1.4 VVTI, 2007) в ТМ Ауто по програма Toyota 5+. В документа, който са му дали не пише какво масло са сложили, а иска да си купи някакво да има за евентуално доливане ако се наложи.
Имате ли представа какво масло слагат при обслужване на стари коли по тази програма?
Toyota Avensis 1.8 VVTi 129HP /2007/ 1ZZ-FE
- Ruderford
- Автомобил: Avensis 2007г./1.8/129k.s.
- Благодарил/а: 4 пъти
Здравейте baivlado. Русенския дилър НИКОМ (Toyota), по пакет 5+ сипват наливно HAVOLINE ULTRA 5W40 ...производител Texaco
, също никъде не пише в документа...пише само, че е 5W40...ама май във всеки град е различно
...Avensis 2007 1.8/129

- ufer
- Автомобил: MR2 AW11 (MK1a)
- Благодарил/а: 25 пъти
- Получена благодарност: 77 пъти
Обикновено сипват от наливното, имат 2-3 вискозитетни класа и ако някой се запече му слагат от тубичка къде тойотско, къде едно немско... 

- Ивайло Димов
- Автомобил: Seat Toledo1,8 20V AGN
- Благодарил/а: 162 пъти
- Получена благодарност: 154 пъти
baivlado, Кажи му да си вземе 1 литър 5W40 ....марката е без значение .Всички масла се смесват помежду им без проблеми 

-
Звъннах им все пак и казаха, че било 5W30, но по това, което казвате съдя, че може и да не е 
Предполагам, че дори да е било 5W40, пък се долива (може да не се наложи) 5W30, няма да има някакъв кой знае какъв проблем.

Предполагам, че дори да е било 5W40, пък се долива (може да не се наложи) 5W30, няма да има някакъв кой знае какъв проблем.
- Ивайло Димов
Никакъв проблем....смесвал съм Elf 0W30, I.G.A.T 5W40 ,Alpine 10W40 ,Total 10W40 и тва съм го сипвал в колата .Важно е маслото да е от сигурен източник и е желателно да има спецификация от производителя .
- TATI
- Благодарил/а: 22 пъти
- Получена благодарност: 163 пъти
- Обратна връзка:
А толкова ли е сложно да отиде до дилъра и да си вземе 1 литър за доливане, а не да се чуди какво било, какво му сипали и пр?
Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
-
Не е сложно, и аз мога да му взема. Но в момента не е в София и ще може да вземе след няколко месеца. За това попитах.
Здравейте,
Извинявам се предварително, ако въпросът ми не е за тази тема или вече е отговорен.
Защо масово в България се продава маслото за хибриди: TOYOTA ADVANCED FUEL ECONOMY EXTRA 0W-20 - 5 ЛИТРА на цена от 80-90 лв, като в Англия и Германия, от където досега съм си поръчвал масла, поради по-ниската цена и гарантирано качесто, цената там е почти двойна?
Откъде и какво масло препоръчвате за Хибрид (Lexus IS 300H), има ли практика във форума (писах във форума на Лексус, но активността е ниска) да се организират общи поръчки от Германия/Англия с намаления?
Благодаря предварително!
Извинявам се предварително, ако въпросът ми не е за тази тема или вече е отговорен.
Защо масово в България се продава маслото за хибриди: TOYOTA ADVANCED FUEL ECONOMY EXTRA 0W-20 - 5 ЛИТРА на цена от 80-90 лв, като в Англия и Германия, от където досега съм си поръчвал масла, поради по-ниската цена и гарантирано качесто, цената там е почти двойна?
Откъде и какво масло препоръчвате за Хибрид (Lexus IS 300H), има ли практика във форума (писах във форума на Лексус, но активността е ниска) да се организират общи поръчки от Германия/Англия с намаления?
Благодаря предварително!
Lexus IS 300h
- Ивайло Димов
Къде я гледаш таз цена
.....Сега погледнах два немски сайта цената е 35-40 евро,един английски 41 паунда

В ato24.de например, както и Amazon, ebay и тн.
Не казвам, че няма съмнително изглеждаши сайт клонове, на които има подобни цени, въпреки че 35 eu за 5л оригинално 0w20 ми се струва смехотворно и не бих си вкарал кредитната карта в такъв сайт. Разбира се, благодарен ще съм на линк към читав и изпробван такъв, както и на отоговор на оригиналния въпрос:
Откъде и какво масло препоръчвате за Хибрид (Lexus IS 300H), има ли практика във форума да се организират общи поръчки от Германия/Англия с намаления?
Благодаря!
Не казвам, че няма съмнително изглеждаши сайт клонове, на които има подобни цени, въпреки че 35 eu за 5л оригинално 0w20 ми се струва смехотворно и не бих си вкарал кредитната карта в такъв сайт. Разбира се, благодарен ще съм на линк към читав и изпробван такъв, както и на отоговор на оригиналния въпрос:
Откъде и какво масло препоръчвате за Хибрид (Lexus IS 300H), има ли практика във форума да се организират общи поръчки от Германия/Англия с намаления?
Благодаря!
Lexus IS 300h
- Ивайло Димов
А ту колко искаш да струва хидрокрекинг масло 0W20
- veso_hds
- Благодарил/а: 51 пъти
- Получена благодарност: 39 пъти
Колега Koyan, мога да ти отговоря само на втората част от въпроса- няма практика във форума да се организират общи поръчки от други страни.При наличието на толкова марки масла в България на сносна цена, горното го смятам за напълно излишно.
Тойота РАВ 4 D4D-2002г.