Каква антена да купя?
-
- Автомобил: Avensis t25 2008г.
- Благодарил/а: 2 пъти
Каква антена да купя?
Здравейте! Преди години си купих тази навигация
https://a.aliexpress.com/_uzha7P
Свързах още тогава оригиналната антена, но излезна ли от София и независимо в кой град съм друг- Перник,приморско или магистрали, хващам само базови радиостанции- хоризонт и подобни! Всички други имат смущения или не ги намирам, ако пусна да търси станции. Сложих си " дигитален усилвател за антени"
https://a.aliexpress.com/_uXiEg1 и пак свързах оригиналната антена, но същият ку___! Какво бихте ме посъветвали за закупуване на вътрешна антена или някакви ваши идей!? Благодаря!
Колата е от подписа
https://a.aliexpress.com/_uzha7P
Свързах още тогава оригиналната антена, но излезна ли от София и независимо в кой град съм друг- Перник,приморско или магистрали, хващам само базови радиостанции- хоризонт и подобни! Всички други имат смущения или не ги намирам, ако пусна да търси станции. Сложих си " дигитален усилвател за антени"
https://a.aliexpress.com/_uXiEg1 и пак свързах оригиналната антена, но същият ку___! Какво бихте ме посъветвали за закупуване на вътрешна антена или някакви ваши идей!? Благодаря!
Колата е от подписа
Avensis, T25 ,фейслифт, automatic, 2008,hatchback
vin: SB1DR56L40E227396
- mapamop
- Автомобил: Avensis WG T25,1ZZFE,2005
- Благодарил/а: 159 пъти
- Получена благодарност: 575 пъти
Каква антена да купя?
Оригиналния усилвател е на задната дясна колонка под пластмасата, антенния кабел върви посредата на купето покрай тунела и завива под краката на десния заден пасажер. Отпред където ти е антената има малка квадратна букса която е захранването на усилвателя.
Имам същия китайски боклук и работи желязно със стоковия усилвател и антената на стъклото отзад вдясно. Виж да не е наранена антената ти - тогава и 10 киловата усилвател да сложиш ще е все тая. Пиши едно лично и ще питам моя моргаджия да ти извади всичко - кабел, усилвател и каквото има от някой донор, на малки пари.
Имам същия китайски боклук и работи желязно със стоковия усилвател и антената на стъклото отзад вдясно. Виж да не е наранена антената ти - тогава и 10 киловата усилвател да сложиш ще е все тая. Пиши едно лично и ще питам моя моргаджия да ти извади всичко - кабел, усилвател и каквото има от някой донор, на малки пари.
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
Не отговарям в теми, в които не съм задал въпрос.
Не отговарям на лични съобщения.
--
-
Каква антена да купя?
много сложно ми се вижда! Предполагам при мен си работи и усилвател и антена, но не съм ги вкарал правилно в навигацията или не работят! Забравих да спомена, че съм с обратен воланmapamop написа: ↑06 Авг 2022 10:30 Оригиналния усилвател е на задната дясна колонка под пластмасата, антенния кабел върви посредата на купето покрай тунела и завива под краката на десния заден пасажер. Отпред където ти е антената има малка квадратна букса която е захранването на усилвателя.
- mapamop
Каква антена да купя?
При мен кабела на самата антена е мизерно къс, и докато нахлузя радиото се е изваждал няколко пъти.
Антената влиза в радиото отзад директно на гърба му. Самото радио има и букси за захранване на антена и усилвател, но не съм ги ползвал. Варианта е да е повредена антената на задното странично стъкло. Оригиналното радио правеше ли такива мизерии?
Антената влиза в радиото отзад директно на гърба му. Самото радио има и букси за захранване на антена и усилвател, но не съм ги ползвал. Варианта е да е повредена антената на задното странично стъкло. Оригиналното радио правеше ли такива мизерии?
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
--
-
Каква антена да купя?
никога, не съм го ползвал, защото дисплея не му работеше, а тогава бях в Англия и там си хващаше анг станции, но на 2 рата седмица от както си взех колата сложих новата навигация и чак когато се прибрах в България забелязах, че не лови станциите извън големите градовеmapamop написа: ↑06 Авг 2022 14:19 При мен кабела на самата антена е мизерно къс, и докато нахлузя радиото се е изваждал няколко пъти.
- TATI
- Благодарил/а: 22 пъти
- Получена благодарност: 163 пъти
- Обратна връзка:
Каква антена да купя?
Затъмнявал ли си стъклата с фолио?
Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
-
- mapamop
Каква антена да купя?
Виж да не е излезнала отзад от куплунга. На китайците женския куплунг е смотан и антеннния стои хлабаво. Натегни пластините отстрани като вадиш китаеца.
--
--
-
- Автомобил: служебен
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 91 пъти
Каква антена да купя?
Провери конекторите на антенния и захранващите кабели на усилвателя в двата края.
Включително електрическа връзка между коаксиалния кабел и антенния вход на мултимедията.
Така също дали правилно са опроводени и включени към устройството евро-буксите.
След това измери дали достигат 12V до захранващия куплунг на самата антена и целостта на коаксиалния кабел до нея.
Ядох попарата на една калпава незапоена за коаксиала антенна букса на автомобилно радио. 3 оригинални активни антени смених, докато при едно принудително вадене от шейната, антенният конектор не се разпадна в ръката ми. Да чукна на дърво след това не съм имал проблеми.
Включително електрическа връзка между коаксиалния кабел и антенния вход на мултимедията.
Така също дали правилно са опроводени и включени към устройството евро-буксите.
След това измери дали достигат 12V до захранващия куплунг на самата антена и целостта на коаксиалния кабел до нея.
Ядох попарата на една калпава незапоена за коаксиала антенна букса на автомобилно радио. 3 оригинални активни антени смених, докато при едно принудително вадене от шейната, антенният конектор не се разпадна в ръката ми. Да чукна на дърво след това не съм имал проблеми.
-
Каква антена да купя?
Тази букса, не е включена тя за какво е ( оригиналната от колата)?
Имам само една свободна букса на радиото и тя изглежда така трябва ли да ги свържа и, ако трябва как?
Мисля, че оправих намирането на каналите ( бяхте прави) буксата беше хлабава и я побългарих и в момента, където се намирам започна да хваща доста по добре станции!
Имам само една свободна букса на радиото и тя изглежда така трябва ли да ги свържа и, ако трябва как?
Мисля, че оправих намирането на каналите ( бяхте прави) буксата беше хлабава и я побългарих и в момента, където се намирам започна да хваща доста по добре станции!
- Прикачени файлове
-
- 16598524028907339089557291465050.jpg (1.03 MiB) Преглеждано 2988 пъти
-
Каква антена да купя?
Сега забелязах, че имам и букса на самото радио, тя за какво е
- mapamop
Каква антена да купя?
Висящата букса преполагам е за чейнджър или подобно.
Тя няма ефект към антената. Малката квадратна букса на гърба на радиото е за външен DVR (usb).
Виж конектора за антената на радиото.
Тия радиа имаха и региони за радиото в заводските настройки...
Тя няма ефект към антената. Малката квадратна букса на гърба на радиото е за външен DVR (usb).
Виж конектора за антената на радиото.
Тия радиа имаха и региони за радиото в заводските настройки...
--
--