Здравейте колеги,
От скоро съм собственик на Тойота Рав 4,2.0 бензин 151 к.с, като в тази връзка имам следното питане към всички Вас, случката е следната:
Карах по магистрала Тракия посока София - Бургас, като малко преди Чирпан, при скорост 140 км/ ч, изведнъж се появи звуков сигнал, като този на откопчан колан, който сигнализира три пъти и спря.
По таблото нямаше индикация на лампа или надпис, единствено този звуков сигнал идентичен като с този на коланите.
Какво би могло да бъде според Вас ?
Аз подозирам два варианта:
1. Преди да сигнализира, телефона ми звънна беше на дясната седалка при което аз се просегнах вдигнах и тогава започна да свири, възможно би било да съм прикрил някой датчик на дясната седалка и да го е разчела като “човек без колан”
2. Точно, когато сигнализира въпросният звуков сигнал, бензина ми падна на първата чарта преди резервата, но не беше в резерва, реално е възможно да предупреждава, че скоро влизам в резерва, защото се съвпаднаха нещата точно, когато падна бензина на първата чарта и сигнала се чу.
Моля за Вашите мнения по въпроса.
Благодаря предварително !
Поздрави
Въпрос звуков сигнал RAV 4
- npp55555
- Автомобил: Rav 4,2.0,151 к.с, 2006, II ге
- memorex
- Автомобил: avatar
- Благодарил/а: 90 пъти
- Получена благодарност: 67 пъти
Може да се пробва карабината на шофьорския колан ,в движение при напън ,дали дава сигнал .За горивото ,по спомен е единичен придружен с индикация на таблото.
"Великите умове обсъждат идеи, средните умове обсъждат събития, малките умове обсъждат хората."
'Without data, you’re just another person with an opinion', W. Edwards Deming
'Without data, you’re just another person with an opinion', W. Edwards Deming
- npp55555
Таратор, ок ! 2006 г. Втора генерация.
Благодаря за мнението колега, ще пробвам не се бях сетил, относно горивото, да индикира само веднъж, не е от това, преди малко свалих стрелката до там и нямаше индикация, такаче отпада като вариант.
Благодаря за мнението колега, ще пробвам не се бях сетил, относно горивото, да индикира само веднъж, не е от това, преди малко свалих стрелката до там и нямаше индикация, такаче отпада като вариант.
Благословен да бъде онзи, който няма какво да каже и въпреки това мълчи.
- mapamop
- Автомобил: Avensis WG T25,1ZZFE,2005
- Благодарил/а: 159 пъти
- Получена благодарност: 575 пъти
Аз залагам на нивото на горивото. На седалката трябва да има предмет с тегло над 3 килограма за да се задейства пискалото за коланите. Телефона колкото и да е тежък не може да е 3 кила. Освен ако не е имало и други тежки предмети около телефона, като покупки примерно.
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
Не отговарям в теми, в които не съм задал въпрос.
Не отговарям на лични съобщения.
--
- npp55555
Разбрах те, коригирах нещата, благодаря.mapamop написа: ↑04 Авг 2022 00:22 Аз залагам на нивото на горивото. На седалката трябва да има предмет с тегло над 3 килограма за да се задейства пискалото за коланите. Телефона колкото и да е тежък не може да е 3 кила. Освен ако не е имало и други тежки предмети около телефона, като покупки примерно.
Преди часове стрелката я свалих до същото ниво на бензин и нямаше звуков сигнал, не мисля, че е от там.
Относно датчика за коланите, не е ли око по таблото, което реално да засича на неговото ниво предмет ?
Ако е така, изключваме коланите в такъв случай, понеже, ако датчика е за кг, няма шанс да съм го задействал с телефона.
- mapamop
- Автомобил: Avensis WG T25,1ZZFE,2005
- Благодарил/а: 159 пъти
- Получена благодарност: 575 пъти
На Авенсиса е в задната половина на седлото на седалката. Слагал съм раницата за училище на хлапето , и като е права пищи. Сложа ли я легнала, трябва да е доста пълна и тежка, за да се разпищи алармата. Може да го пробваш, със някой "съпартиец" - качи го, потегли без колан с над 15км/ч за да се разпищи, спри и го накарай да стане от седалката, без да излиза от колата. Просто да намали натиска върху седалката. Или си вземи тежка чанта и пробвай да я надигнеш, без да я местиш драстично.
Датчика за незакопчан колан е мрежа в седлото от 2 слоя, и контакт в катарамата на колана, който отчита дали колана е в закопчалката.
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
--
- npp55555
Благодаря ти колега за обяснението, не го знаех, щом е така, при мен имаше само телефон и кабел, което означава, че не съм го задействал аз, ако разбира се, не съм се подпрял на седлото някак си за да се наместя на шофьорската седалка и така да съм го активирал с тежест, но едва ли.mapamop написа: ↑04 Авг 2022 08:23На Авенсиса е в задната половина на седлото на седалката. Слагал съм раницата за училище на хлапето , и като е права пищи. Сложа ли я легнала, трябва да е доста пълна и тежка, за да се разпищи алармата. Може да го пробваш, със някой "съпартиец" - качи го, потегли без колан с над 15км/ч за да се разпищи, спри и го накарай да стане от седалката, без да излиза от колата. Просто да намали натиска върху седалката. Или си вземи тежка чанта и пробвай да я надигнеш, без да я местиш драстично.
Датчика за незакопчан колан е мрежа в седлото от 2 слоя, и контакт в катарамата на колана, който отчита дали колана е в закопчалката.