siguren li si? tuk Corollite sa s 5x100 s centralen otvor 54(no oshte niamame nai-novata generacia)boikovz написа:Колеги, размера на джантите за НОВАТА Корола е: 5х114.3
Зимни гуми?
ALTEZZA, как да не съм сигурен, нали карам такава biggrin.gif . Между другото колите в Европа и САЩ-Канада нямат много еднакви неща, мисля че го знаете много добре. А пък новата корола е много различна от предшественичката сиALTEZZA написа:siguren li si? tuk Corollite sa s 5x100 s centralen otvor 54(no oshte niamame nai-novata generacia)boikovz написа:Колеги, размера на джантите за НОВАТА Корола е: 5х114.3

Ако те интересува можеш да погледнеш БГ сайта: www.toyota.bg
Toyota Corolla 1.6 Dual VVT-i, MMT, Sol, 2007
Привет Колеги!!
Проучването ми за цените на зимните гуми е към края си и реших да споделя част от съкровено пазените цени до които успях да се добера до момента...Размерът е 205/55/16.
Кварталните "гумаджийници" като цяло товарят доста, поради което не са за препоръчване.
В "Диана" предлагат Алпин 3 на Мишлен за около 250лв. Сходни са цините за Семперит, Бриджстоун и Йокохама.
В "Радиал" можете да намерите Тойо за около 190лв/бр.
В "Рексол" дават отстъпка при покупка на 4броя и цената за Фредщайн Сноутрак2 е около 200лв/бр.
Надявам се информацията да е от полза....
Проучването ми за цените на зимните гуми е към края си и реших да споделя част от съкровено пазените цени до които успях да се добера до момента...Размерът е 205/55/16.
Кварталните "гумаджийници" като цяло товарят доста, поради което не са за препоръчване.
В "Диана" предлагат Алпин 3 на Мишлен за около 250лв. Сходни са цините за Семперит, Бриджстоун и Йокохама.
В "Радиал" можете да намерите Тойо за около 190лв/бр.
В "Рексол" дават отстъпка при покупка на 4броя и цената за Фредщайн Сноутрак2 е около 200лв/бр.
Надявам се информацията да е от полза....
- Прикачени файлове
-
- ADAC_2007a.JPG (71.19 KiB) Преглеждано 3234 пъти
- Me4oKyX
- Получена благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
Най-добрия вариант е да си намерита гумаджия, по-добре да е познат или приятел и да си харесате "втора ръка" гуми още с таралежките по тях и недоизтрити надписи
Доста често изпадат такива, даже на Авенсиса му сложихма 4 етни Мишлена 2006-та произведени с бодличките и неизтрити надписи, като за 4-те гуми дадохме 240лв biggrin.gif На две от гумите дори нямаше нужда от допълнителни тежести, толкова запази и новички бяха
Но пак казвам - по-добре приятел или познат или поне на някой ваш приятел да е познат
Малко играчка, но реално си заслужава да вземеш 4 гуми на цената на 1 laugh.gif
P.S. Единствения недостатък е, че няма да ти дадат фактура, за да ти мине разход

P.S. Единствения недостатък е, че няма да ти дадат фактура, за да ти мине разход

boikovz е прав. Размера на джантите на новата Корола е: 16х6.5J, 5х114.3, диаметър 60.1, ET: 45, а на гумите по книжка 205/55 R16.
Преди малко бях в "Диана" и обух моята красавица с четири нови Continental TS810 (232 лв/бр, произведени през септември 2007г.) и с немски стоманени джанти (107лв/бр) на горния размер и съм много доволен от обслужването там. Монтаж демонтаж и баланс са беплатни, дадоха ми 5% отстъпка от цената на гумите. В ТМ Ауто стоманените джантите на 15" са 272.18 лв/бр, а на 16" - 311.20 лв/бр.
Преди малко бях в "Диана" и обух моята красавица с четири нови Continental TS810 (232 лв/бр, произведени през септември 2007г.) и с немски стоманени джанти (107лв/бр) на горния размер и съм много доволен от обслужването там. Монтаж демонтаж и баланс са беплатни, дадоха ми 5% отстъпка от цената на гумите. В ТМ Ауто стоманените джантите на 15" са 272.18 лв/бр, а на 16" - 311.20 лв/бр.
Последно промяна от sokkon на 24 Окт 2007 10:00, променено общо 1 път.
Привет, вчера и аз сложих зимните но реших да мина на вариант 15" и сложих 195/65R15 Continental TS810. Едната гума струва в Диана 132 лева и за 4 ми направиха 5% отстъпка. Взех си и джанти от тях и съм доволен от обслужването. Не се наложи да чакам, веднага се заеха за работа и бяха експедитивни
. Реших да мина на 15" (летните гуми са ми 16") само заради прекрасните пътища които имаме. Джантите които взех са алуминиеви 6.5J 15" 5х114.3, цената им е 132лв. Дано да е полезно за тези които скоро ще сменят със зимни гуми.

Toyota Corolla 1.6 Dual VVT-i, MMT, Sol, 2007