Не е странно.От тези с повече екстри печелят повече и са с приоритет.Миналата година за обикновен бензин се чакаше 6месеца,а хибрида ми дойде за месец и половина.С което ме изненадаха приятно.По договор трябваше да чакам 4месеца.itzoa написа: ↑05 Юли 2022 15:28Много странно... може би тези с повечето екстри ги правят с приоритет. А аз си мислех, че ще е обратното, защото няма да имат примерно части за по-сложните екстри. Моето е по-опосканато оборудване Fancy, което е за 08.2023, но то ми върши идеална работа, че живея в блок и не искам да е прекалено наточено на вид.The_Ancient написа: ↑04 Юли 2022 06:33 По темата с доставките:
В края на май поръчахме Ярис Крос и когато го гледахме ни бяха обявили срок на доставка за юни 2023-та, но когато отидохме да направим поръчката и въведоха ниво на оборудване Adventure, излезе декември 2022-ра очакван срок.
Доставка на НОВИ автомобили 2022 - срокове и процедури ?
-
- Автомобил: Меган 2,Корола 1.8 хибрид
- Получена благодарност: 2 пъти
-
- Благодарил/а: 26 пъти
- Получена благодарност: 168 пъти
И аз мисля, че от по-високите нива печелят относително повече и затова се изпълняват по-бързо поръчките. (Аз поръчах края на август или началото на септември 21, щяла да "дойде" април, май - а дойде още края на октомври, което не бе особено приятна изненада
.) Но има и друго - има вероятност да предоставят автомобил, от който някой се е отказал - и е по-вероятно да се откажат от относително по-скъпо оборудваните модели. Може би затова е добре да се поръча някоя допълнителна екстра - вграждана от производителя - така вероятността да получим автомобила поръчан именно от нас е по-голяма 

Auris Е15 Hybrid; Corolla E210 HB 2.0 hybrid
Причината моделите с по-високо оборудване да се произвеждат по-бързо вероятно се крие в това, че маржът на печалбата при тях е по-голям и са с по-висок приоритет за производителите в среда, в която има недостиг на компоненти. Както е описано и в тази статия:
As a result, automakers prioritized production of high-margin models, preserving – and in some cases sharply increasing – their profits at the expense of more lower-end models.
- itzoa
- Автомобил: Yaris Cross Hybrid 2023
- Благодарил/а: 68 пъти
- Получена благодарност: 54 пъти
Съгласявам се с логиката, но това което ми стана странно е, че като питах при 2ма дилъри ми казаха едно и също нещо: за бензина срокът е април 2023, а за хибрида - август 2023. Това без да съм уточнявал кое ниво на оборудване на хибрида ще купувам... А хибрида все пак е по-скъп... друг е въпросът дали от него имат по-добра печалба отколкото от бензина...
Явно зависи и за кой модел говорим все пак - различните заводи явно имат различни приоритети и/или възможности.

-
- Получена благодарност: 1 път
Вчера ми се обадиха и ми казаха, че тази седмица колата ще бъде произведена и в следващите няколко седмици да я очаквам.
Между другото днес проверих цената на сайта на Тойота. Точно 2000 лв по-скъпа е спрямо Април!!!
- FearSoft
- Автомобил: Corolla Hybrid 1.8. Tук е!
- Благодарил/а: 63 пъти
- Получена благодарност: 100 пъти
По-скоро отстъпката е намалена, а цената си е същата. Говоря за Корола Хибрид седан 1.8. Имам архив от май месец и цената и тогава и сега (базовата) е 55 250 лв. Само дето сега след отстъпка е с 2 000 лв. повече...
Toyota Corolla 1.8L (HEV Special), Ex+, MC23
- Monster
- Автомобил: Rav4 PHEV, Zoe ZE40
- Благодарил/а: 156 пъти
- Получена благодарност: 121 пъти
След 6 месеца и 9 дена чакане, днес успях да взема моята Тойота. Реално точно на датата за шестия месец беше пристигнала в България и регистрацията и другите административни процедури отнеха малко повече от седмица. Така или иначе аз съм благодарен на ТМ Ауто, че успяха да доставят тази кола в срок при условие, че в други страни има списъци с няколко години напред чакане точно за този модел.
Днес изкарах цял ден напът с колата и навъртях едни 80+ км в градски условия изцяло на ток, като имаше и поне час-два висене на място с включен климатик. След този ден определено затвърдих мнението си, че това е моят автомобил и не отне много време да свикнем един с друг. Няма да пиша повече, тъй като е добре известно, че особено в началото любовта е сляпа и по-добре да му понавъртя повечко километри следващите месеци, преди да давам оценки.
За да изпреваря въпросите прикачам снимки на "Звяра", който зарежда сили за нови подвизи в края на деня, точно преди да си го подкарам към вкъщи.
Днес изкарах цял ден напът с колата и навъртях едни 80+ км в градски условия изцяло на ток, като имаше и поне час-два висене на място с включен климатик. След този ден определено затвърдих мнението си, че това е моят автомобил и не отне много време да свикнем един с друг. Няма да пиша повече, тъй като е добре известно, че особено в началото любовта е сляпа и по-добре да му понавъртя повечко километри следващите месеци, преди да давам оценки.

- Прикачени файлове
-
- Forum Monster Ravka 1.jpg (1.09 MiB) Преглеждано 3025 пъти
-
- Forum Monster Ravka 2.jpg (1.5 MiB) Преглеждано 3025 пъти
-
- Forum Monster Ravka 3.jpg (1.96 MiB) Преглеждано 3016 пъти
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Честито 

Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
-
- Автомобил: Ford Kuga 2.5 hybrid, 2025
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 4 пъти
Честито! Да си я ползвате със здраве, безаварийни километри и много хубави емоции!
RAV4 XA40 facelift - 2016г /3ZR-FAE 152hp / CVT / AWD
-
- Благодарил/а: 26 пъти
- Получена благодарност: 168 пъти
Честито! Безаварийна експлоатация!
Auris Е15 Hybrid; Corolla E210 HB 2.0 hybrid
- itzoa
- Автомобил: Yaris Cross Hybrid 2023
- Благодарил/а: 68 пъти
- Получена благодарност: 54 пъти
Честито! Имам питане към изказалите се за променена цена. Дилърът на същата цена, на която сте я поръчали ви я продаде или на по-високата?
-
- Автомобил: RAV 4 2022
- Благодарил/а: 1 път
Онзи ден подписах лизинга и беше на тази на която я бях поръчал
-
- Автомобил: Honda E Advance 17", RAV4 PHEV
- Благодарил/а: 3 пъти
- Получена благодарност: 15 пъти
Честито! Вече ще можеш сам да задоволиш любопитството си за колата.
Ако намериш нещо полезно, може да споделиш, защото аз съм още на 150 стр. от мануала (няма време).
Последно се чудих как и дали е възможно да настроиш Scheduled Departure, така че колата да се зареди и климатизира преди тръгване. Ама нали е лято и работя от вилата, бързо загубих мотивация да се боря.
Предвид на това, че единственото нещо, което можеш да избереш е цвета, 100% всички такива коли са еднакви.
Ако намериш нещо полезно, може да споделиш, защото аз съм още на 150 стр. от мануала (няма време).

Последно се чудих как и дали е възможно да настроиш Scheduled Departure, така че колата да се зареди и климатизира преди тръгване. Ама нали е лято и работя от вилата, бързо загубих мотивация да се боря.
Предвид на това, че единственото нещо, което можеш да избереш е цвета, 100% всички такива коли са еднакви.

-
- Автомобил: Corolla 1.8HSD Executive+ MY22
- Благодарил/а: 1 път
- Получена благодарност: 1 път
И аз си чакам още моята Corolla Sedan 1.8 hybrid Executive+ поръчана на 02.02.2022. Все още не била отбелязана за производство. Вярно ли е, че всеки месец на 20-то число излизало кои коли ще се произвеждат през следващия месец? Така ми каза дилъра. Може би важи само за завода в Турция?