Мнение
от alabala1bg » 23 Юли 2022 14:59
Здравейте колеги,
Моля за малко помощ. Хареса ми за покупка една корола версо 1,8 бензин/газ, 2007 г. но с прословутата проблемна кутия. Нямам опит с такава, покарах я и не ми направи някакво впечатление. Та след няколко десетки изчетени страници от началото на темата, като лаик установих следното:
1. Основните главни части на тази кутия са: съединител, актуатор и компютър. При лош сценарий какви финансово изражение мога да очаквам?
2. Съфорумците използват някакъв софтуер - Teckstream или Easydiag за диагностика, но гледам цени от порядъка на 600 лв. Има ли някаква алтернатива като за немайстори като мен?
3. На прима виста виждам, че съфорумците Petar555 и Mfandakov са по-добри разбирачи от сервизните душмани с големи претенции за компетентност. Съответно ако въпросните хора четат, има ли какво да ме посъветват, най-малкото откъм признаци.
4. В случай, че я купя и стане беля със скоростната има ли в регион Стара Загора компетентни хора/сервизи?
Колата много ми хареса откъм двигател, но само тази скоростна кутия ме спира да я купя. Регистрирана е, стария собственик казва, че е сменил маслото на кутията и нищо друго. Моля, за мнение.