От доста време се проявява този проблем, но мисля, че вече е време да търся причина и решение за него. Мотора работи много тихо и равномерно, но точно около 2900 об/мин има някакви вибрации, става и по шумен.
В ниски и високи обороти си работи много гладко, но точно в диапазона около 2900 об/мин е шумна .
При форсиране на място не се проявяра, само при шофиране на път. Колата е Авенсис Т25 1800 бензин, 129 к.с 2005 г. Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем?
Вибрации при средни обороти
- ufer
- Автомобил: MR2 AW11 (MK1a)
- Благодарил/а: 25 пъти
- Получена благодарност: 77 пъти
Трудна работа! Откъде се чува шумът? На място при форсиране с тези обороти не го прави, а само на ход. Първо бих проверил полуоските, противотежестите, каретата и главините за луфтове или изкривяване. После идва ред на скоростната кутия - лагери, валове, а за всеки случай бих проверил и за луфтове около маховика, съединителя и аксеалния лагер... 

-
- Автомобил: Avensis
- Благодарил/а: 9 пъти
От мотора се чува, става по-шумен точно на тези обороти.. после утихва.
Явно няма да се окаже лесно откриването на причината.
Аз се притеснявам повече да не е нещо ангренаж, верига, успокоител.. ?
Явно няма да се окаже лесно откриването на причината.
Аз се притеснявам повече да не е нещо ангренаж, верига, успокоител.. ?
- ufer
- Автомобил: MR2 AW11 (MK1a)
- Благодарил/а: 25 пъти
- Получена благодарност: 77 пъти
Наблюдавай и изчакай малко дали няма да се появи този шум при форсиране на място. И тогава или отивай на майстор, или ако нямаш излишни пари се направи ти на майстор. Вземи един стетоскоп (докторска слушалка) и се опитай да чуеш откъде точно идва шумът - откъм ангренажа или откъм маховика (съединителя). И тогава май пак на майстор... 

- memorex
- Автомобил: avatar
- Благодарил/а: 90 пъти
- Получена благодарност: 67 пъти
Това явно си е специфичен проблем за този двшгател.По чуждиге форуми е споменато кое ,как и защо.
"Великите умове обсъждат идеи, средните умове обсъждат събития, малките умове обсъждат хората."
'Without data, you’re just another person with an opinion', W. Edwards Deming
'Without data, you’re just another person with an opinion', W. Edwards Deming
-
- Автомобил: Avensis
- Благодарил/а: 9 пъти
Да.. мисля , че конкретно при тези мотори се проявява. Дайте линк нещо към чуждоезичните форуми, нещо да видя, да разчетем.. да видим къде е причината?