Нова придобивка

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
diver

Нова придобивка

Мнение от diver » 16 Окт 2007 22:54

С мъка на сърце онзи ден си продадох старлета, но останах верен на фирмата и от вчера се сдобих с една каринка 1.6, '96. Кат цяло съм доволен (доколкото за 200км из София може да имам обективно мнение) но забелязвам няколко притеснителни нещица. Ще се радвам някой да сподели мнението за каринката.

Нещата дет ме притесняват за следните:

1. Из задръстванията температурата забива на средата и не мърда от там, но по магистралата стрелката отива почти до долу. Старлетката си седеше на средата и не мърдаше независимо дали съм на магистрала или в центъра на София.
2. По сфетофарите от време на време колата мени обороти и отива на 1200 оборота, после си пада на 700-800.
3. Капачката на резервара прави зверски вакум. Възможно ли е това да е причина за менене на оборотите и изобщо нормално ли е или има запушен одушник.

Green LIght

Мнение от Green LIght » 17 Окт 2007 17:10

без нищо ли да пипаш мени оборотите? Щото ако земеш да пуснеш парното или де да знам някакъв по- голям консуматор- тва си е нормално. Мен, от изброените "проблеми" би ме притеснявал единствено вакума. В резервоара не трябва да има вакум. Капачката ти е за смяна, мой човек и всичко ще заспи. Макар че- да мени оборотрите заради вакум? Странна работа

diver

Мнение от diver » 18 Окт 2007 00:17

Green LIght написа:без нищо ли да пипаш мени оборотите? Щото ако земеш да пуснеш парното или де да знам някакъв по- голям консуматор- тва си е нормално. Мен, от изброените "проблеми" би ме притеснявал единствено вакума. В резервоара не трябва да има вакум. Капачката ти е за смяна, мой човек и всичко ще заспи. Макар че- да мени оборотрите заради вакум? Странна работа
техника сложна народа прозд....

Аватар
hyankov
Обратна връзка:

Мнение от hyankov » 18 Окт 2007 03:34

Едва ли е нормално стрелката на температурата да ти пада до долу докато караш dry.gif

Оборотите - вероятно караш на климатик. Напълно нормално е.
Subaru Impreza III Hatchback (2009) - 2.0R MT, 150 hp
Toyota Avensis (2000) - 2.0 D-4D (личен рекорд - 4.1л/100км) - SOLD
Toyota Corolla LE (2000) - 1.8, 125 hp - SOLD

Аватар
Japanese_fever
Автомобил: 2014 Toyota Zelas
Получена  благодарност: 1 път

Re: Нова придобивка

Мнение от Japanese_fever » 18 Окт 2007 03:43

^
Otnosno temperaturata moje da e ot TERMOSTATA, ne e zle da go smeni6, za6toto idva zima(to ne 4e prez lqtoto moje da kara6 s precakan). Ako iska6 purvo da se uveri6, 4e e "vzel-dal" proveri na kakvi gradusi trqbva da otvarq, svali go i go sloji v teng4era s voda na kotlona, da vidi6 da li otvarq i zatvqra.

No az bih te posuvetval da go smeni6 napravo, za6toto 90% e veroqtno da e zapekal otvoren i ot tova da se polu4avat tezi vdiganiq i padaniq na strelkata za temp.!
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed

България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!

diver

Мнение от diver » 18 Окт 2007 11:11

hyankov написа:Едва ли е нормално стрелката на температурата да ти пада до долу докато караш dry.gif

Оборотите - вероятно караш на климатик. Напълно нормално е.
Ахам;) На тоя студ вън, климатика не спира да бачка;)

b_d

Мнение от b_d » 18 Окт 2007 11:15

1. Japanese е прав - провери си термостата.

2. Провери си нивото на охладителна течност. Ако датчика за кратко остава на сухо ще подава грешен сигнал и т.н.

3. Не е нормално. С оригинална капачка ли си?

diver

Мнение от diver » 18 Окт 2007 18:35

bad_dog написа:1. Japanese е прав - провери си термостата.

2. Провери си нивото на охладителна течност. Ако датчика за кратко остава на сухо ще подава грешен сигнал и т.н.

3. Не е нормално. С оригинална капачка ли си?
капачката прилича на оргинална. Пише нещо с йероглифи. Знам ли....Инак нивото си е наред. По-скоро термостата е запекал на положение отворено. Ще го сменя при сички положения.

Днес възникна друг проблем. Не ми бачкаше пръскалката и кат тръгнах да свалям казанчето пласмасата почна странно да се рони. Някой да е имал подобен проблем?!

Аватар
Japanese_fever

Мнение от Japanese_fever » 18 Окт 2007 18:58

Proveri li buksata(connector-a) na kazan4eto dali si e namqstoto?

Za plastmasata ne znam.

Pompi4kata n akazan4eto 4uva li se da raboti ili ne?

България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!

Аватар
Xeku

Мнение от Xeku » 18 Окт 2007 19:23

diver написа: Днес възникна друг проблем. Не ми бачкаше пръскалката и кат тръгнах да свалям казанчето пласмасата почна странно да се рони. Някой да е имал подобен проблем?!
И други собственици на Карина са се оплаквали от това. Некачествен материал, който при стареене се пука и рони, нещо нехарактерно за пластмасите на по-старите Тойоти, но явно се случва.

diver

Мнение от diver » 18 Окт 2007 19:30

Japanese_fever написа:Proveri li buksata(connector-a) na kazan4eto dali si e namqstoto?

Za plastmasata ne znam.

Pompi4kata n akazan4eto 4uva li se da raboti ili ne?
kak da proverq kat motor4eto e nekyde otdolu. za tova i tragnah da svalqm kazan4eto...inak samoto kazan4e se roni mnogo stranno i moje boklucite da sa spekli motor4eto....inak ne se 4uva da ba4ka:(

diver

Мнение от diver » 18 Окт 2007 19:33

Xeku написа:
diver написа: Днес възникна друг проблем. Не ми бачкаше пръскалката и кат тръгнах да свалям казанчето пласмасата почна странно да се рони. Някой да е имал подобен проблем?!
И други собственици на Карина са се оплаквали от това. Некачествен материал, който при стареене се пука и рони, нещо нехарактерно за пластмасите на по-старите Тойоти, но явно се случва.
Направо не повярвах след кат ми отплесна ключа и едно парче от казанчето ме плесна по челото....Май няма смисъл да купувам втора употреба ако всички са така. Дали в ТМ Ауто ще ми резнат главата до кръста за ново?! Някой да е купувал?! Не че не може да се приспособи каквото и да е ама аман от кирилизации....

Аватар
Japanese_fever

Мнение от Japanese_fever » 19 Окт 2007 00:01

Sam si re6i.
Moje da nameri6 v nqkoq morga sus su6tata forma ot druga Toyota ili druga marka.
Gledai i tiq koli deto imat 4ista4ka na zadnoto stuklo, tui kato kazan4eto na tezi koli stoi v kupeto i e po-za6titeno ot klimati4ni usloviq. smile.gif

tdrome
Обратна връзка:

Мнение от tdrome » 19 Окт 2007 01:42

Не е по темата ама като заговорихме за нови придобивки... Rav4-ето остава на заден план за семейството...а моята нова придобивка ще отново японец, но от другата страна na Toyota... Mitsubishi Lancer Sport 2008... като за начало.. екстри колкото щеш... 2.0 тд - 140 кончета, след първия преглед заводски чип който я прави на 180 коня..
Mitsubishi Lancer Sport 2008

Аватар
Japanese_fever

Мнение от Japanese_fever » 19 Окт 2007 04:37

tdrome написа:Не е по темата ама като заговорихме за нови придобивки... Rav4-ето остава на заден план за семейството...а моята нова придобивка ще отново японец, но от другата страна na Toyota... Mitsubishi Lancer Sport 2008... като за начало.. екстри колкото щеш... 2.0 тд - 140 кончета, след първия преглед заводски чип който я прави на 180 коня..
Kakuv e toq chip i kak i vdiga celi 40hp ? wacko.gif

Публикувай отговор