Можем ли да караме с летни гуми през зимата?

Публикувай отговор
Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Bass_Man » 17 Окт 2007 16:57

ceko26 написа:За можене може и по джанти.
biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif :thumbsup:

Ей ся като се шлях около бача взех , че се поугледа'х наоколо ей така за проучването . Горе долу около 30% от колите бяха със зимни гуми . Значи все пак има и някакви свестни хора в тази държава ! 50% с читави летни ( демек имат някакъв грайфер ) . И 20% сликове .
Е тва е реалността за центаро каде 17:00 часот .

novozagorski

Мнение от novozagorski » 17 Окт 2007 19:56

alex_varna написа:Kaрaйте си с летни гуми и хич да не ви пука :thumbsup: Аз поне така правя. Защото повечето ми познати дето миналата зима сложиха зимни гуми, а нямаще и 1 мм сняг и беше доста мека и топла зимата..накрая се оплакваха , че гумите им са заминали и не стават за нищо. Бяха добри маркови доколкото си спомням
На такива некадърници да им се вземат колите и да не се пущат на пътя изобщо!!! :censored:
Ей тъй стават белите! И то май все карате мощни автомобили,пък ви се свиди да дадете някой и друг лев за сносни гуми, зимни и летни! mad.gif

ОТ ГУМИ НЕ СЕ ПЕСТИ, АЛОООО!!!
DAEWOO Espero 1.8i, 95ps, 1996 year.

Аватар
max-2
Благодарил/а: 42 пъти
Получена  благодарност: 110 пъти

Мнение от max-2 » 17 Окт 2007 20:45

Bass_Man написа:

Ей ся като се шлях около бача взех , че се поугледа'х наоколо ей така за проучването . Горе долу около 30% от колите бяха със зимни гуми . Значи все пак има и някакви свестни хора в тази държава ! 50% с читави летни ( демек имат някакъв грайфер ) . И 20% сликове .
Те някои си изкараха цяло лято със зимни, доста пътувам и бая коли си пердашеха със зимните...
Carina E 4AFE LB 1992

Аватар
aleksbr

Мнение от aleksbr » 17 Окт 2007 21:12

Каква паника!
Зимата не почваше ли на 22.12.2007?

Аватар
aleksbr

Мнение от aleksbr » 17 Окт 2007 21:24

max-2 написа:
Bass_Man написа:

Те някои си изкараха цяло лято със зимни, доста пътувам и бая коли си пердашеха със зимните...
Тези технически средства/зимни гуми,вериги,светлини и т.н.т./ няма да ни опазят от безрасъдните и самонадеяни убиици по пътя.През годините съм видял доста премеждия и посред лято,но такова безразличие към последствията и такова демонстративно нагло държане на пътното платно каквото срещам всеки ден е много по страшно от летните гуми при разумна скорост и опитен водач!

Аватар
Bass_Man

Мнение от Bass_Man » 18 Окт 2007 19:55

aleksbr написа: Тези технически средства/зимни гуми,вериги,светлини и т.н.т./ няма да ни опазят от безрасъдните и самонадеяни убиици по пътя.През годините съм видял доста премеждия и посред лято,но такова безразличие към последствията и такова демонстративно нагло държане на пътното платно каквото срещам всеки ден е много по страшно от летните гуми при разумна скорост и опитен водач!
От идеот никой не може да те спаси , но не съм видял пичовете със сликовете зимата да карат с една трета от скоростите с , които карат през лятото . А на удървена летна гума спирачния и път е поне 3 пъти повече на студен асфалт а за лед и сняг не знам колко е .
Не може да си много опитен водач и да си мислиш , че като караш с един дълъг и един къс или само с един дълъг фар всичко е ок . Или пък без работещи стопове .
Ако беше така в закона щеше да пише за много опитни и "стари кучета" водачи зимните гуми не са задължителни , както и фаровете .
Понеже никой не кара с 15-20км/ч за това всичко трябва да е ОК по колата .
Иначе за малоумието по пътищата съм съгласен . Както казах оня ден за 60-70км щяха да ни пребият поне на 3 места !!!!!!!

Аватар
aleksbr

Мнение от aleksbr » 18 Окт 2007 20:42

Bass_Man написа:
aleksbr написа: Иначе за малоумието по пътищата съм съгласен . Както казах оня ден за 60-70км щяха да ни пребият поне на 3 места !!!!!!!
Точно за туи иде реч!!! :help:

Аватар
Bass_Man

Мнение от Bass_Man » 20 Окт 2007 19:53

Времето днес направи специален поздрав за всички дето още се чудят за гумите :thumbsup: .

Аватар
SFINKS

Мнение от SFINKS » 23 Окт 2007 10:06

biggrin.gif аз още съм с летните
ALIENO ARCANUM RP5 / 2018
S 500 , LORINSER / 1996
CLK 55 AMG , CABRIO / 1999
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
COROLLA 1.4 DIESEL / 2007

Аватар
Me4oKyX
Обратна връзка:

Мнение от Me4oKyX » 23 Окт 2007 13:45

Най-мразим коли с неизредни светлини.... От какъвто и да е тип! Е то такива идиоти никъде ги няма!! mad.gif Бе да го :censored: , толкова много ли са 50стинки за крушка за стоп, мигач, габарит??? Или нема 5лв, че да смени крушката на фара, ами трябва аз отстреща да гадая този мотор ли е, кола ли е, бус ли е ??? Разбирам, че всеки може да му се случи на пътя, ама тия тъпи крушки струват стинки бе мама му! mad.gif Само аз/ние ли сме балъците, дето мислят, които имат поне по три крушки резервни в колата ??? Като гори 0,8л/100км та кво ? По-добре да ги платиш, отколкото да те заровят на 2 метра! Баси тъпото мислене! :censored: :censored: А изобщо не гори толкова колата при пуснати фарове! При пуснати къси светлини, включително и задните габарити, колата вдига точно 0,1л/100км - точно го пише в Аутобилд. дайте сега да се изтрепем, че като пуснем мигача ще изгори 0,25 грама..... Като ще караш кола ще си посрещаш разходите! Като не можеш да ги посрещаш, ще вземеш кола с гуми, които можеш!!! От тънките ни сметки стават половината бели по пътищата bash.gif Хорааа, мислете преди да се качите на колите и преглеждайте дали са изрядни!!! Каквото и да ви коства, е нищо в сравнение, че в един момент това може да ти спаси живота! Един чичко го каза много правилно - The best thing in life is life! Пазете го, че втори нямаме wink.gif Икономията е майката на мизерията, а с кола такава мизерия може да си докарате, че ...... нема думи да го опишем! А след като се катурне каручката, пътища мнооооогооооо, ама смисъл вече няма! sad.gif

Аватар
Morgoth
Обратна връзка:

Мнение от Morgoth » 23 Окт 2007 18:45

На гумите нищо няма да им има, дори ще се износват по-малко отколкото през лятото. Само че зора ще е за броните, калниците, вратите и за всичко което ще отръкаш в мантинели, дървета и стълбове докато се пързаляш на шейната в която ще се превърне колата ти :whistle:

Аватар
Bass_Man

Мнение от Bass_Man » 23 Окт 2007 21:07

"До 15 часа столичната “Пътна полиция” регистрира 107 леки и 2 тежки катастрофи. Трима души пострадаха. "
За половин ден е добре . :thumbsup:

garet_ia

Мнение от garet_ia » 13 Ное 2007 00:23

А какво ще кажете за така наречените всесезонни гуми? един приятел ме нави, че няма смисъл да вземам и летни и зимни ами да взема направо такива (кой не иска да спести някой лев) ама мисля че сбърках. Един професионален шофьор ми каза наскоро "е па нЕма такова нещо като всесезнонна гума". може и да е прав, не знам

ugabuga
Обратна връзка:

Мнение от ugabuga » 13 Ное 2007 01:13

mi napravil si kompromis sas sceplenieto liatoto i zimata
zimnite gumi osven ako ne sa niakvi high performance niama da sa mnogo po dobre prez zimata osobeno ako ne jiveesh niakade deto vali postoianno sniag.

nedostataka im e po-mekia sidewall (na bulgarski ne znam kak mu se vika) stena?
4efte powered tercel (201 whp @ 14psi)

ToyotaFan

Мнение от ToyotaFan » 13 Ное 2007 08:14

Morgoth написа:На гумите нищо няма да им има, дори ще се износват по-малко отколкото през лятото. Само че зора ще е за броните, калниците, вратите и за всичко което ще отръкаш в мантинели, дървета и стълбове докато се пързаляш на шейната в която ще се превърне колата ти :whistle:

Лелеее, тази сутрин каква пързалка бешееееее.... Аз съм с чисто нови зимни гуми Nokian W, обаче на лед няма спасение! Трябва да се кара много внимателно, иначе ще отворим работа на тенекеджиите... :thumbsup:

ПП Пести от гуми, дай хляб на тенекеджията! tongue.gif

Публикувай отговор