Новата Camry XV70 HSD /2019 - сега/- ценова листа и оборудване - обща дискусия
-
- Автомобил: Toyota Camry Hybrid
Опитвам се да разуча колата, но се оказа по-трудно от очакваното, ще ви питам за някои неща:
- някой ползва ли приложението за нещо, аз успях да ъпдейтна картите в мултимедията, но дотам. Нищо друго полезно не успявам. Не мога примерно да видя статус колко км съм минал, дали е заключена и т.н.
- има ли сим карта в колата? От тойота ми показаха сос бутон, за да работи, би трябвало да има. Но данни предава ли? Кой плаща абонамента към оператора?
- само едно usb ли има отпред?
- някой ползва ли приложението за нещо, аз успях да ъпдейтна картите в мултимедията, но дотам. Нищо друго полезно не успявам. Не мога примерно да видя статус колко км съм минал, дали е заключена и т.н.
- има ли сим карта в колата? От тойота ми показаха сос бутон, за да работи, би трябвало да има. Но данни предава ли? Кой плаща абонамента към оператора?
- само едно usb ли има отпред?
- max-2
- Благодарил/а: 42 пъти
- Получена благодарност: 110 пъти
SOS бутонът работи, предполагам с виртуална сим карта, платена от тойота. Обажда се любезна дама и пита какъв е случаят, добре ли сте и т. н. Натиснах го веднъж без да искам, казах, че е грешка. След това нямах записано изходящо обаждане на телефона.
Carina E 4AFE LB 1992
-
- Автомобил: corolla e21 1.2t хечбек
- Получена благодарност: 9 пъти
На страницата на Тойота има разяснения относно регистрацията на свързани услуги.Daniel356 написа: ↑16 Апр 2022 10:51 - някой ползва ли приложението за нещо, аз успях да ъпдейтна картите в мултимедията, но дотам. Нищо друго полезно не успявам. Не мога примерно да видя статус колко км съм минал, дали е заключена и т.н.
- има ли сим карта в колата? От тойота ми показаха сос бутон, за да работи, би трябвало да има. Но данни предава ли?
Преди да можеш да виждаш, къде се намира колата и другите данни, трябва да си активираш свързаните услуги. За удостоверяване на собственост, на мен ми иска да въведа данни от големият талон и показанието на километража. Доколто си спомням, профила в MyT трябва да си го регистрираш с имейла, който си дал на дилъра.
Ecall модула изпраща данните към сървърите на Тойота. Данните си ги праща самата кола, като не използва твоят телефон:
"MyT Свързани услуги е включен в закупуването на всякакви съвместими с MyT Свързани услуги Тойота, за период от десет години."
-
Само едно USB ли има за данни? Не откривам повече. В Youtube клипче от САЩ имаха още 2 в средната голяма кутия зад скоростния лост, но при мен е празно, Luxury Ниво е колата.(имам 2 за задните седалки, но те били само за charging)
Само с едно не мога да си пусна флашка с музика и едновремено с това да ползвам телефона за Waze, така ли е и при вас?
Само с едно не мога да си пусна флашка с музика и едновремено с това да ползвам телефона за Waze, така ли е и при вас?
-
- Автомобил: Toyota Corolla 1.6 e210
- Благодарил/а: 9 пъти
- Получена благодарност: 4 пъти
Аз съм с Корола, но и аз исках да направя това но уви не става пробвах и с разклонител на usb, но пак не става
Toyota Corolla 1.6 e210
Имам камри от САЩ, високо ниво. USB-тата вътре в подлакатника са само за зареждане, както на европейските, които са монтирани отзад. Можеш да си качиш музиката на телефона, за да имаш и Waze, едновременно.Daniel356 написа: ↑19 Апр 2022 11:12 Само едно USB ли има за данни? Не откривам повече. В Youtube клипче от САЩ имаха още 2 в средната голяма кутия зад скоростния лост, но при мен е празно, Luxury Ниво е колата.(имам 2 за задните седалки, но те били само за charging)
Моята мултимедия има ъпдейт само за Carplay, не и за Android Auto. За да имам навигация си взех стар айфон, качих му приложенията, които ми трябват и mp3-ки и карах така. После намерих това устройство: https://exploter.com/products/applepie ... 8309916865
То е напълно функционален андроид бокс, който се връзва през интерфейса на Carplay. Tръгва автоматично 5-10 сек. след като запаля колата. Може да му се сложи всякакво навигационно приложение, музика, филми, приложения за онлайн TV, Youtube и т.н.
То е напълно функционален андроид бокс, който се връзва през интерфейса на Carplay. Tръгва автоматично 5-10 сек. след като запаля колата. Може да му се сложи всякакво навигационно приложение, музика, филми, приложения за онлайн TV, Youtube и т.н.
-
- Благодарил/а: 26 пъти
- Получена благодарност: 169 пъти
Дали му е добър GPS-a? Много от телефоните имат сравнително много чувствителни приемници сравними с "професионални" гпс устройства. Много от тях се свързват и с наземни станции, и постигат много точно позициониране. Доста мощни са като хардуер, бързо позиционират, бързо изчисляват и преизчисляват (при нужда) маршрута, бърза обработка на съпътстващи функции, не се затормозяват при работа на няколко приложения. Като гледам ревютата - май китайските "джиесем"-и предлагат най-добрите навигационни модули - точно и бързо позициониране, слабо влияние при заглушаване на сигнала от препятствия (а това си е важно според мен, като се ползва телефона, поставен някъде в автомобила, свързан с мултимедията му), поддръжка на много спътникови системи, при това многоканално.
Auris Е15 Hybrid; Corolla E210 HB 2.0 hybrid
GPS приемникът му е супер. Устройството е в малката жабка, пред скоростния лост и въпреки, че в капака има безжично зарядно за телефон си хваща сигнал.
- LEXUS
- Благодарил/а: 12 пъти
- Получена благодарност: 12 пъти
Да не повярваш, и тук не се пише за коли,а за usb,приложения,кабели,андроиди,интерфейси,gps и какво ли не още, всичко хубаво , но е като форум на технополис. 

TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN
- kuzmanov2021
- Автомобил: Toyota Camry 2015
Ползвай Bluetooth за музика .Аз не ползвам Usb-то, макар че мойто става и за флашка и за зараеждане. 

Всичко им е наред, какво друго да пишем? Най-безпроблемната кола, която съм имал.

-
- Автомобил: Camry Hybrid 2019 Elegance
Привет, банда,
някой намерил ли е подходящ багажник за велосипеди за задната врата на Камри-то?
Никой от сериозните производители на такова оборудване няма данни за съвместимост точно за този автомобил - проверих Thule, Yakima, Nordrive - йок.
Не ми се вярва задната врата да е чак толкова специфична, просто това си остава екзотичен модел като за Европа ;)
Ясно е, че ще се пробва в някой магазин на място, но ако някой има челен опит с такъв багажник, ще съм благодарен да сподели
някой намерил ли е подходящ багажник за велосипеди за задната врата на Камри-то?
Никой от сериозните производители на такова оборудване няма данни за съвместимост точно за този автомобил - проверих Thule, Yakima, Nordrive - йок.
Не ми се вярва задната врата да е чак толкова специфична, просто това си остава екзотичен модел като за Европа ;)
Ясно е, че ще се пробва в някой магазин на място, но ако някой има челен опит с такъв багажник, ще съм благодарен да сподели

- iovkito
- Благодарил/а: 17 пъти
- Получена благодарност: 95 пъти
В оригиналните аксесоари се предлага теглич, който се ползва само за багажник за велосипеди.
Това е някакъв краен вариант, ако не се намери подходящ от обикновените велобагажници.

Toyota Avensis T25 2.0 D4D 2007
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014
-
Опитах и не става, премести ли се лоста от Р и образа спира, явно е нарочно, за да разсейва шофьора. Аз пробвах с Андроид телефон, с iphone не ми сработи Miracast изобщо, поиграх си, но не става.MapokaHeTc написа: ↑07 Апр 2022 18:07Моята е преди фейслифта и не е с андроид ауто и с miracast, като я вържа - на място си пускам youtube например и си гледа. Като преместа от P на D, спира видеото, но продължава звука. Като спра пак на Р - пак тръгва и видеото.
Не знам как е точно с адроид ауто - но нещо сходно предполагам. Интересно ми е, дали както при другите марки (да кажем BMW) можеш да ползваш споделен екран в движение.
Благодаря ти за усилието.