juve написа: ↑31 Мар 2022 15:56
Все пак ми интересно за какво се борите относно възможността да ровите активно с адаптер за 10 лева, при условие, че има отъпкан път...
Някои неща не се случват на празен ход и на място. Ш*баната стрелка подлудява при скорости над 30 километра в час. На място е чук - 750-800 оборота. В движение ми е силно неудобно и неприятно да карам и да гледам лаптопа на дясната седалка, докато мултимедията и телефона са ми "под носа". В пъти по-удобно е да следя какво става с ЕЛМ-а отколкото с техстрийма.
Писал съм за стрелката тук:
viewtopic.php?t=34041&start=105
juve написа: ↑31 Мар 2022 15:56
п.с. Тоя компресор да не си е качил маслото и да почва да затяга....
Септември месец кихнах 770 лева за нов и няма промяна. И кондензатора е сменен отпред (210 лева).
Сменени са гарнитури на капака на клапаните, дросела, входящия колектор, акумулатор, свещи, неоригинална бобина Магнет-Марели с Денсовска, Дебитомер, маркучи (малко над 120 лева обща цена), 2 ламбда сонди, уплътнители на инжекторите, VSV клапан, дросел, свещи, о-пръстен барабар със тръбата на щеката (беше поразена от добрия стар приятел на всяка Тойота - ръждата), буксите на бобини и инжектори и нямам вече загуба на вакуум и контакт. Мислех че е загуба на вакуум (несанкциониран въздух), ама се оказа че стрелката трепери между 1000 и 1400 оборота само когато е активен компресора. И това го хванах с елм-а, в движение, на дисплея на китаеца. Падне ли скоростта под 30 километра в час и спира да трпери. Мислех че сервото на спирачките прави мизерии, ама единия път както се клатеше стрелката, дръпнах ръчната без да пипам спирачката и стрелката се успокои в момента в който скоростта падна под 30 километра в час. Това е една моя одисея която я точа от почти година, още се точи, но останаха малко неизолирани/несменени карантии.
Всичките тия пробези и наблюдения нямаше как да ги направя на място, и определено ЕЛМ-а ми беше незаменим. Скрийншотите са от тая одисея - има и още опции в софтуера.
ЕЛМове не знам дали се произвеждат все още изобщо. В смисъл бях чел слухове че самите чипове са спрени от производство. Колко е вярно, колко не не мога да кажа. Факта е че тия всичките китайски адаптери са емулация на ЕЛМа.
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
Не отговарям в теми, в които не съм задал въпрос.
Не отговарям на лични съобщения.